Giriş Kayıt
Yorumlar (9)
avatar
(2674) -
Boşnak kadın yönetmen Jasmila Zbanic'in ilk filmi Grbavica'yı beğenerek seyrettiğim için buna da bir şans vereyim dedim ama konu ve işleniş olarak aynı hazzı alamadım maalesef.
5


avatar
(23) -
önceki filmi grbavica kadar etkili değildi ne yazıkki.. daha sert eleştirel olabilirdi grbavica gibi
5


avatar
(353) -
iki aşığın birbirine yabancılaşmasını anlatan güzel bir film..
7


avatar
(3699) -
Filmi seyrederken belli bir yerden sonra, hah işte! buradan sonra artık karalama başlayacak diye geçirdiğim çok yer vardı. Ne zaman, ne zaman derken baktım ki filmin sonuna gelmişim ve soluksuz seyretmişim. Seyrederken sanki bizden birilerini seyrediyormuşcasına sıcak bulduğum zaman zaman şurası daha güzel anlatılabilirdi dediğim yerler olduğunu da belirtmek isterim. Ama bu filmden zevk almadığım manasına gelmez kesinlikle. Hatta bu filmi şiddetle seyretmenizi tavsiye ederim. Ailece izlenmeyecek sahneler mevcut.

Altyazı için BitterMoon'a çok teşekkür ediyorum.

İyi seyirler diliyorum..
7


avatar
(691) -
İnceleme Sayfası için :
http://www.turkcealtyazi.org/inceleme/1156531/na-putu.html


Savaş sonrası Bosna.
Bir savaş insanın karakterine nasıl etki edebilir sorusunun cevabını bulmaya çalışan ve bunu kadın-erkek ilişkisi çervesinden bakarak anlatan bu yönü ile oldukça başarılı bir film.


Artıları :

Seçilen Bosna görüntüleri kesinlikle izlenmeye değer.
Bir kadının değişen şartlar karşısında dik duruşu övgüye layık bir anlatılma karşımızda.


Eksileri :

Yönetmenin hikayeyi anlatırken taraf olmamayı seçmesi büyük bir eksiklik. Filmin derinliğine yönelik eleştirimin sebebi aslında yönetmenin takındığı tavır. Olaylar yüzeysel olarak geçiştirildi hissine kapılıyorsunuz.
7


avatar
(1072) -
Film hakkında yönetmenin bir söyleşide dediği gibi, filmin siyasi mesaj verme, dinciliği sorgulama ya da Bosna dramını anlatma gibi bir derdi yok.

Film, bir ilişkide taraflardan birinin köklü değişim geçirmesi durumunda oluşacak yabancılaşma sonucunda o ilişkinin devem edip edemeyeceğini sorguluyor ve doğru yanıtı veriyor. Bunu yaparken de güzel görüntüler ve oyunculuk ile seyir zevki veriyor. Bu olumluluğuna karşın yeterince derinleşememesi filmin en önemli eksikliği.

7/10
7


default avatar
(6) -
36 yaşındaki Boşnak kadın yönetmen Jasmila Zbanic (ilk filmi Grbavica) bu ikinci filminde; zamanla birbirine yabancılaşan bir çiftin öyküsünü anlatıyor. Filminin politik bir film olmadığını özellikle vurguluyor. Bir röportajından çevirerek, yönetmenin filmle ilgili görüşlerini paylaşmak istedim:
“ Birbirini çok seven iki insan var ve bunlardan biri gittikçe radikalleşiyor. Hangi yöne doğru olduğu önemli değil. Eğer filmi 80’li yıllarda çekmiş olsaydım belki Amar’ı radikal bir komüniste dönüştürürdüm. Benim bu filmde ilgilendiğim zamanla bir insanın içinde meydana gelen değişimler. İslam burada daha çok bir metafor.”
Dünya görüşlerindeki farklılıklar nedeniyle birbirine yabancılaşma ülkemizde de güncel bir sorun olduğu için öykü bana çok yakın, çok tanıdık, çok gerçek geldi. Kahramanların isimlerini Amar ve Luna yerine Ömer ve Ayla yapsak sanki bizden birileri gibiydiler. Ayrıca Boşnaklarla aramızdaki dil benzerliklerini, ortak kullandığımız sözcükleri fark etmek çok keyifliydi.
Filmi genel olarak çok başarılı buldum. Söylemek istediklerini son derece yalın, mesaj verme kaygısı gütmeden anlatıyordu. Görüntüler muhteşemdi.
Özellikle başroldeki kadın oyuncu Zrinka Cvitesic’in abartısız, samimi oyunculuğuna hayran kaldım. Müzikler de nefisti.

Cevaplar (1)
avatar
(360) -
İlişkilerde gün geçtikçe yaşanabilecek değişime yalın bir işleyişle değinen ve bunu her şeyi tamam bir senaryoda ele alabilmiş oldukça başarılı bir yapım. Filmleri içselleştirmeyi seven izleyiciler için biçilmiş bir kaftan. Sevgili BitterMoon'un altını çizdiği noktalara katılmamak elde değil. Hiç yabancılık çekmeyeceğimiz bir kültürel benzerlik filmi Türk izleyicisi için daha cazip kılıyor. Jasmila Zbanic'in olağanüstü oyunculuğu için bile izlenebilir.

Bu güzel çeviri için ayrıca teşekkürler.
8


2
| Bildir


avatar
(22) -
Ben de "Eğer altyazısı çıkarsa çeviririm" diye düşündüğüm ve merakla beklediğim bir filmdi. Bir baktım altyazısı çıkmış ve bir baktım üstadım BitterMoon çevirmiş. İnanın O'nun çevirisiyle izlemek çok güzel olacaktır. Ben çevirsem belki bu kadar iyi olmazdı. Ellerinize sağlık BitterMoon Melek ama.. . Balkan sinemasını her daim takip etmeye çalışmışımdır. Kısa zamanda izleyip görüşlerimi paylaşırım.


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film