Giriş Kayıt
Yorumlar (18)
default avatar
(43) -
Kadokawa! İsimli askerin gözlemleri ile bezenmiş Japonya'nın Çin'i işgali, savaş esirlerine yapılanları konu alan, izleyicilere ağır gelebilecek sahneler de içeren bir film. Konunun tüm çıplaklığı ile aktarılması harika, tüm insanlık için savaşın nasıl bir vahşet(lere) yol açabileceğini göstermek için güzel bir ele alış olmuş. Benim puanım 6,8 Ailece izlemeyin.
Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(2674) -
Japonya'nın 1937 yılında Çin'in başkenti Nanjing de yaptığı büyük katliamı ve mezalimi anlatan enfes bir film... O tarihte yaşanan gerçek bir trajedinin ayrıntılarına şahit olmak isteyenler mutlaka seyretsin derim
8


avatar
(80) -
Sinemanın bir araç olarak kullanılmasını, hele hele bunun milliyetçi duygularla yapılmasını doğru bulmuyorum. Filmi çeken ülke kaybetmişse, kendini tamamen masum, karşı tarafı da tamamen zalim olarak; kazandıysa da kendini muzaffer olarak yansıtır her zaman. Filmde yaşananlar doğrudur değildir, bunda değilim ben. Konu da bu ya, insanları taraf tutmaya zorlayan, politik imalar içeren ve bu taraf tutma eğilimini insanlık kavramı üzerinden güdüleyen filmleri sevmiyorum, o dramatize anlatım dilini sevmiyorum. Tüm bunlara karşın görüntü yönetmenliği on numara, siyah beyaz çekilmiş olması da benim açımdan bir artı.
Ekleme: Bu konuya benim sinema anlayışıma daha yakın işleyen, sevdiğim iki film önereceğim;
Hong gao liang (1988) - Yimou Zhang
Guizi lai le (2000) - Wen Jiang
5


default avatar
(8) -
süper film etkisinden kurtulamadım, insanlığımdan utandım adeta. 6 hafta da 300 bin katliam ve 12 saniyede bir kişinin ölmesine denk geliyormuş.
9


default avatar
(501) -
güzel bir savaş sahnesi ile başlayıp dikkatleri çeken ardından yoğun bir dramla içimizi burkan bir film.çoğu sahnede gerçekten gözlerimi çevirdim etkili müzik kullanılsa gözyaşlarımı tutamazdım. evet müzikle etkileme yolunu kullanmamış yönetmen.savaşın acımasız gerçeklerini gözümüzün içine sokuyor ve bizi günümüz savaşlarını düşünmeye zorluyor.savaşın kaybedenlerinin askerler değil çocuklar ve kadınlar olduğunu gayet güzel anlatıyor... içimi burkan bu yoğun dram filmini tavsiye eder.iyi seyirler dilerim...
10


avatar
(1723) -
bir ince kırmızı hat / tarrence mallik havası vardı...etkileyici ama tam vuruşu tamamlayamamış havası...sadece bir savaş sahnesi olmasına rağmen gayet akıcıydı...yine suratımıza savaşın acımasız yönünü bir tokat gibi vuran bir film...karakterin birine daha çok odaklanmış olsaydı ve filmi bu eksende devam ettirseydi yönetmen daha iyi bir final olabilirdi bence...müzik konusu da eksikti...dram sahnelerinde daha çarpıcı bir müzik olsaydı keşke...yine de dram/savaş kategorisinde izlenilesi...
7


avatar
(14) -
Uykusuz bıraktı beni, 300 bin insan neden ve niçin öldürülür. Bu hıncın sebebi nedir. Sorgulama yok sadece o anı yaşıyacaksınız.
içim acıdı,
10


default avatar
(13) -
savaşın korkunç acımasız yönünü analatan hatta bazen izlemeye dayanamayarak ileri alacağınız kadar etkileyen bi film..


avatar
(181) -
başyapıt... kesinlikle izlemelisiniz
8


avatar
(16) -
Japonlar Çin'de katliam yapmış, Çin Kore'ye, Amerika atom bombası ile Japonya'ya, Japonya Pearl Harbour'da Amerika'ya, Almanya Rusya'ya, Rusya Çeçenistan'a. Almanlar Yahudilere, Yahudiler Filistin'e. Özetle masum bir ülke var mı tarihte? Savaşın olduğu yerde masum kimse yok.

Filme gelirsek, Schindler'in Listesi, Pianist, Kardeşler savaşı filmerini sevdiyseniz bunu kesinlikle izlemelisiniz.
8


avatar
(95) -
Son yıllarda izlediğim en iyi drama. Yüreği sızlamayan ya da gözleri dolmayanın insanlığı kalmamıştır bu filmde. Konuyu bilmiyordum. Araştırmadım da. Zaten film beni perişan etmeye yetti Dayanılmaz Ağlamaklı Sümüklü
Kült filmler arasında gösterilmeli kesinlikle.Dağıldım Dayanılmaz
Kolay kolay 9/10 vermem bir filme. Ama bu film hak ediyor. Kesinlikle izleyin ve drama görün. Kurşun yedim sol yanımdan Sümüklü Sümüklü
Chuan Lu eli öpülesi adamsın Saygılar
9


avatar
(574) -
Tavsiyemi edeyim, uzak durun mu diyeyim bilemedim.

Kısaca anlatmak gerekirse. Bir laf vardır:"Japonlar aslında atom bombasını hak etti" diye, "hadi ordan" diyenlere kapaktır bu film. 3 ay gibi bir sürede 300.000 kişiyi öldürmek (akıllara zarar yöntemlerle) onbinlerce kişiye tecavüz v.s.

Bir tarihi anlamak için başına oturun, aksi takdirde herhangi bir sitede okuyun geçin, filmde olsa mermi gibi işliyor beyine.
8

Cevaplar (1)
avatar
(95) -
Birader seni dinleyip izledik. Mahvetti beni bu film ya Sümüklü
9


0
| Bildir


avatar
(105) -
2. Dünya savaşında Japonların Çin'lilere yaptığı zulmü anlatan sanatsal bir yapım. Rahatsız edici ve savaşı sorgulayan bir film..

Cevaplar (1)
avatar
(43) -
War of the Arrows ; Çinlilerin Korelilere yaptığı zulmü anlatan bir film.


1
| Bildir


default avatar
(1) -
ellerinize sağlık


avatar
(266) -
çok teşekkürlerrrrrrrrrrr 1cdlik olanı için ayrıca teşekkürlerrrr


default avatar
(7) -
süper bir film bir tarihin dramı bence


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film