Giriş Kayıt
Yorumlar (8)
default avatar
(17) -
Patricia Highsmith'in beş romandan oluşan Ripley serisinin ilk romanı yani yetenekli bay Ripley'nin ilk dizi adaptasyonu olarak ben gayet başarılı buldum. Özellikle siyah beyaz çekimler ve döneme ait araç gereçlerin kullanılması diziye orjinal ve otantik bir hava katmış. Umarım serinin diğer romanları da dizinin diğer sezonları olarak çekilir.
7


avatar
(105) -
Dizi siyah beyaz çekildiği için diziye başlamadan önce önyargılıydım. Ama dizinin atmosferine adapte olmam ve hikayenin içine girmem 5 dakika sürdü. O kadar muhteşem bir sinematografi ve görüntü yönetimi varki; bu dizi renkli çekilse bu etkiyi yaratmazdı. Kendinizi gerçekten 1961 yılı Amerika ve Italya'sında yaşıyor gibi hissediyorsunuz.

Genel kanının aksine ben en çok ilk 2 bölümü sevdim. Ilk 2 bölümde tüm hücrelerinizde hissettiğiniz psikolojik gerilim ve Ripley karakterinin yarattığı gizem unsuru çok başarılıydı. İlk 2 bölümden sonra dizi daha kriminal bir nitelik kazandı ve daha polisiye bir dizi olmaya doğru evrildi.

Bu diziyi sanat tarihi öğrencileri, resim sanatına ilgi duyanlar ve tüm sanatseverler tekrar tekrar izlemeli. Dizi sizi İtalya 'nın tüm o iyi korunmuş sanat mekanlarında muhteşem bir geziye çıkarıyor. Dizi boyunca çalan müzikler de dizinin ve dönemin atmosferiyle inanılmaz uyumluydu.

Bir paragraf da Ripley karakterine hayat veren Andrew Scott'a ayırmak isterim. Bu karmaşık ve zor karakteri ekrana o kadar kusursuz bir şekilde aktarmışki, uzun yıllar unutulmayacak bir performansa imza atmış. Artık ben kendisini ekranda ne zaman görsem onu hep Ripley olarak hatırlayacağım. Scott'un kariyerinin zirve noktası olmuş.

Kısaca son yılların en iyi işlerinden biri olmuş Ripley. Netflix ilk defa HBO kalitesinde bir işe imza atmış...
9


default avatar
(53) -
Hayatımda 10 puanı hakeden bir yapım varsa o da budur. İlk başta siyah beyaz olduğunu görünce bıraktım ama iyi ki tekrar başlamışım kesinlikle başyapıt çekimler ve persfektif kullanımı müthiş siyah beyaz dokuyu daha çok ortaya çıkartmış konu ve diyologlar zaten müthiş buna bir de italyanın muhteşem tarihi ve dokusu eklenince inanılmaz bir görsel şölene dönüşüyor.
10


default avatar
(323) -
Dizinin siyah beyaz olması çok hoşuma gitti. Ayrı bir hava katmış. Tamam güney İtalya’nın muhteşem manzaralarını baltalamış ama sonuçta belgesel de izlemiyoruz. Bölümlerin akışı çok iyi işlenmiş, hiç sıkılmadan 8 bölümü bitirebiliyorsunuz. Andrew Scott role cuk oturmuş. Oyunculuğu harika. Dizinin baş rolü kötü karakter ama izleyici olarak bu sefer kötünün kazanmasını istiyorsunuz. Ben çok beğendim. Kötü yorumları göz ardı edin ve izleyin. Pişman olmazsınız.
8


avatar
(158) -
Oldukça ilginç bir konusu var. Ağır anlatımı ilk başlarda sizi sıkabilir ama bir iki bölüm sabrettikten sonra diğer bölümleri merak ediyorsunuz. Siyah beyaz olması da beni rahatsız etmedi. Bir zaman sonra alışıyorsunuz. Baş roldeki eleman Sherlock dizisinden Sherlock Holmes'un ezeli düşmanı Jim Moriarty'i canlandıran Andrew Scott bu rol için biçilmiş kaftan. Başka dizilerden izlememiştim görünce mimiklerinden Moriarty'i hemen hatırlattı. O dizide de ciddi arıza bir karakteri canlandırıyordu. izleyenleri irite eden sosyapat/psikopat rolü için tepkisiz çok uygun yüz ifadesi var. Sezon finali bir çok sezonun habercisi bir şekilde bitti.
8


default avatar
(157) -
Dönemi yansitmaktaki başarı v kamera açıları siyah beyazın guzellligi vesinematografi için bile izlenir..meraklısına tabiki dediklerim
10


default avatar
(43) -
Eşsiz doğa manzaralarını siyah beyaz çekerek mahvetmek... Gereksiz uzun bölümleriyle, akıcılık ve sürükleyicilikten uzak başarısız bir seri. 6/10
6


avatar
(163) -
iki bölüm izledim , siyah beyaz çekimler harika , ilk iki bölüm senaryo olarak vasat denilebilir, özellikle diyalogların garipliği falan çok itici. Çekimler ve mekanlar, hiç konu olmasa da kendini izlettirir tarzda ama.
Denemekten zarar gelmez bakın derim


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film