Giriş Kayıt
Yorumlar (12)
avatar
(105) -
Prayers for Bobby özellikle ebeveynlere güzel mesajları olan bir film. Bazı dogmaları yıkmazsak sonuçları bir çocuğun ölümü kadar büyük olabilir. İnsanın çocuğundan daha değerli bir şeyi yoktur. Sevgilerle..

Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(1234) -
Filmin tek eksiği ilk yarısında yaşanan olayların çok pata küt ve yüzeysel olması. İlk yarıda daha fazla drama beklerdim. Ama esas dram ikinci yarıda başlıyor. Hakikaten gözlerim doldu yani.
Ayrıca görüldüğü üzere lgbti insanların haklarının yenmesi ve onların dışlanması neredeyse her ülkede aynı. Bizde de mesela lgbti haklarını savununca '' yoksa sende mi onlardansın'' gibi yobaz laflarını bolca duyarsınız.
Bu film gerçek bir hikaye ve görüldüğü üzere köhnemiş ve üzerinde insanlar tarafından oynama ekleme yapılmış sözde dini metinlere tokat gibi cevaplar var.

Dediğim gibi filmde eksik bulduğum taraflar var ama oyuncular gayet iyi. Sigourney Weaver anne rolünün sonuna kadar hakkını vermiş. v verdğim puanın büyük kısmı kendisi için.

Çürümüş zihinli insanlar öcü görmüş gibi kaçarlar bu tip filmlerden ama aklı başında herkese tavsiye edeceğim bir yapım. 8 puan benden.
8

Cevaplar (1)
avatar
(792) -
Neyse ki "Özü sözü insan" şeklinde sloganı olan TRT'miz var. İnsani konuları bol bol işliyorlar. (!)


1
| Bildir


avatar
(6203) -
Genelde ön yargılı olduğum için LGBT tarzı filmlerden uzak durmaya çalışırım ama bu filmde özellikle sonlarına doğru resmen gözyaşlarına boğuldum ve bakış açımı sorgular oldum. Belkide izlediğim en dokunaklı gay filmidir. Daha fazla uzatmadan gerçekten olağanüstü muhteşem oyunculuklar, harika senaryo, ve muhteşem konu. Tartışmasız benim gibi ön yargılı olup ama ön yargıları yıkan bir dram diye düşünüyorum. Son olarak izlenmesi gereken bir film. Çünkü düşüncelerinizi biraz olsun sorgulayacak bir film ve izleyin izlettirin...
10


avatar
(392) -
"Cemaatlerinizde Bobby gibi çocuklar var. Siz bilmeseniz de her "amin" dediğinizde, sizi dinleyen ve yakında duaları susacak olan çocuklar… Onların Tanrı'ya yakarışları yalnızca anlayış ve kabul görmek için, sevginizi hak etmek için; ama nefretiniz, korkunuz ve 'eşcinsellik' kelimesine karşı bilgisizliğiniz bir gün bu duaların susmasına neden olacak. Bu yüzden evinizde ya da ibadethanelerde "amin" demeden önce düşünün. Düşünün ve hatırlayın; bir çocuk sizi dinliyor…
–Mary'nin eşcinseller için söylediği sözü.
Mary'i bu söylediklerinden ötürü affedebilirim.. Yaradılış ve Tanrı arasında gizlenmiş şüphesiz ki " kusursuz " günahlar var.
9


avatar
(2674) -
"Herkesi olduğu gibi kabullenmeliyiz" ana temasını savunan geçek bir hayat hikayesi. Dram sevenler kaçırmasın
8


avatar
(114) -
Azerbaycanlı bir lgbt bireyi İsa Şahmarlı nın intihar öncesi sözleri :
“gedirem. hamınız haqqınızı halal edin. bu ölke, bu dünya mana göre deyil... men xoşbext olmağa gedirem...anama da deyersiniz ki, onu çox sevirem. hamınız ölümümde günahkarsız. bu dünya menim renglerimi daşıyacaq qadar rengli deyil. elvida”
Ne ilgisi var derseniz cinsel kimliğini kabullenmeyen ailesine bu filmi izletmiş, hiç bir olumlu tepki gözlemediğini yazmış. Okulunda sokakta uğradığı ayrımcılık ve dışlanmayı bir de ailesinden görmüş.
Film içinizi kavurur yakar, keşkelerin sonu gelmez bu filmi izleyen bir anne için. Ki Sigourney Wearver muhteşemdir rolünde. Ağlayarak izlediğim bir kaç filmden biridir.


default avatar
(23) -
nolursa olsun film izlerken ağlamam ama gözyaşlarımı tutamadım. karşı olduğum durumdakilerin de birer insan ve aile bireyi olduğunu düşündüm. yıllar geçse de unutmayacağım bir film bu.
9


default avatar
(125) -
çok beğendim. eşcinselleri anlatmayı çabalayan ama eline yüzüne bulaştıran bir film değil. çok güzel ve samimi bir film. beyinleri yerine yargılama reflekslerini geliştirmiş insanları da anlatıyor.
Sürprizbozan: Göster
7


default avatar
(9) -
Sigourney Weaver'ın müthiş oyunculuğu filmi alıp götürmüş.
Toplumun değer yargılarını, dini kitapların nasıl yorumlandığını sorgulayan sıkmayan bir film. Homoseksüellik gibi toplumun itici baktığı bir durumu yaşanmış bir hikaye ile izleyicilere aktarmış. Başarılı buldum...


avatar
(1684) -
LGBT olarak tabir edilen filmlerden. Bu sebepten herkesin sevebileceği yada kaldıracağı bir yapım değil izlemeden önce bilgi edinmeniz faydanıza olacaktır.
5


avatar
(253) -
İyi bir konu ama kötü işlenmiş. 6.4/10
6


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film