Giriş Kayıt
Yorumlar (13)
avatar
(40) -
Az önce netflix üzerinden izlediğim, bol bakışma içeren, kısıtlı bütçeyle hazırlandığı belli olan ikinci dünya savaşı temalı film. Film genel olarak hafif belgesel tadında scheldt muharebesi'ni anlatıyor. Film bana göre her iki tarafın da psikolojisini anlatmaya çalıştığı için değerli. Oyunculuk fena değil. Işleyiş yavaş olsa da kendini izletiyor. Yapacak daha iyi bir işiniz yoksa açıp izleyin. Savaş filmlerine ilgim olduğu için 8 veriyorum ama bu biraz torpilli bir puan.
8


avatar
(235) -
Bence güzel bir savaş/dram filmi. Yaratılan atmosfer, savaş sahneleri, oyunculuklar çok iyi. İkinci dünya savaşı gerçeğinde ve bir anlamda da Hollandalıların kendi içindeki taraf olmalarının çarpıcı bir şekilde anlatıldığı yada kendi iç yüzleşmeleri gibi film. Biraz özeleştiri yaparsam bizim Kurtuluş Savaşımızda bunun on misli kahramanlık hikayeleri var. Ancak bizim için önemli değil. Bizim malum daha önemli hikayelerimiz var: Kim kimi, kiminle aldatıyor... Bu daha önemli !!! Sinema aynı zamanda bir eğitim aracıdır deyip, denk gelirseniz, tavsiye noktasında olup bir bakın derim. İyi seyirler...
7


avatar
(101) -
İlgililerinin izleyebileceği tarzda bir film olmuş. Yaşanmış bir hikayeden yola çıkılması, savaş psikolojisi ve tatmin eden sahnelerinin olması sıkılmadan izlenebilecek bir yapımı ortaya çıkarmış.
İyi seyirler. 6/10
6


avatar
(2674) -
2.Dünya savaşı sırasında gerçekten yaşanmış bir hikayenin anlatıldığı, sıkılmadan izlenebilir bir yapım.
6


default avatar
(3) -
Savaş sahneleri ve efektler güzel. Ancak filmde beklenen dram izleyiciye geçmiyor ve savaş stratejisi aktarılamamış. Güzel efektlerle birbirine sıkan adamların savaşını izliyorsunuz. Bu kadar farklı karakter arasında savrulunca karakterlerin hiçbirine ısınamıyorsunuz. Doğal olarak hikayeden kopuyorsunuz. Vasat bir film olmuş.
5


avatar
(806) -
Hollanda cephesi merkezli 2. Dünya Savaşı hikayeleri bir araya getirilmiş. Savaş sahneleri ve oyuncu performansları güzeldi. Ancak pek çok kahramanın hikayesi anlatılmaya çalışılınca biraz derinlik azalmış sanki. Savaş filmlerinden hoşlananlar için tatmin edici.
7


avatar
(6202) -
Savaşın ne kadar acımasız olduğunu duygulara hissettiren, hiç bir masraftan kaçınılmamış izlenmesi gereken başarılı bir film. Belki akışta bazen durağanlık var gibi gözükse de son yarım saatlik savaş sahneleri çekimleriyle gerçekten çok güzeldi. 1945 Hollanda'nın kurtuluşuyla ilgili her açıdan doyurucu bir savaş filmi.
7


avatar
(538) -
Savaş sahneleri iyi çekilmiş fakat hikayenin drama kısmı çok zayıf kalmış. Karakterlere ısınamıyorsunuz. Birseyler eksik gibi filmde. Çok etkileyici yanı yok. Daha başarılı 2.Dünya savaşı dramaları mevcut.


avatar
(59) -
Klişe bir filmin dışına çıkamamış. Zalim Nazi komutan, iyi kalpli isyancılar, savaşın anlamını sorgulayan askerler.. Defalarca ama defalarca izlemedik mi? Bir sürü fon almasına rağmen, çok para harcamalarına rağmen o kadar da iyi bir film ortaya çıkmamış. 2. Dünya savaşı filmi olmasının hatırına 5 puan..
5


default avatar
(302) -
1944 yılı, İkinci Dünya Savaşı'nın en çetin dönemi. Bir İngiliz planör pilotu, Almanların safında savaşan Hollandalı bir çocuk ve nazilere karşı direnen teşkilatın Hollandalı bir kadın üyesi... hepsi (avrupalılar için unutulmaz olan) Schelde Savaşı'nda yer alır. Seçimleri farklı ama gayeleri aynı: Hürriyet.

hollandalılar da film yapmayı öğrendiler. bizim "yerli" sinemacılar ise hâlâ komik aşk filmi çekmeye çalışarak nal topluyorlar.


avatar
(273) -
Hollanda hükümeti filmdeki savaş sahnelerinin Hollanda’da çekilmesine doğal hayata zarar vermesin diye izin vermemiş. Savaş sahneleri Litvanya’da özel bir alanda çekilmiş. Filmin içindeki karakterler gayet güzel.2. Dünya savaşı ile ilgili olarak izlediğim güzel bir film.
7


avatar
(236) -
..2. Dünya Savaşı atmosferini iyi yansıtmışlar son yıllarda bu tarz yapımlara fazla denk gelmiyorum.. savaş ve yaşanan dramlar üzerine çekilmiş. fena sayılmaycak türden bir film denebilir. Ne zaman 2.dünya savaşı izlesem aklıma Almanların ünüformları gelir. kim tasarlamış diye düsünrüm karizmatik ve ürkütücü ayrıca iyi durur askerlerin üzerinde. tabi savaşın kötü yanlarını düsünürsek bu detay caydırıcılık icin kullanılmış olabilir.
7

Cevaplar (1)
avatar
(37) -
Hugo Boss


1
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film