Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(57) -
Film kore versiyonundan esinlenmiş diyelim sadece, birebir kopyası asla değil, çok majör ve bize uygun değişiklikler yapılmış.
Ben bu kadar iyi uyarlayacaklarını hiç tahmin etmemiştim. Tam "bizlik" bir yapım olmuş...
8


default avatar
(2) -
Film tek kelime ile harika uzun süre etkisi altında kalabileceğiniz oyunculuğun arşa çıktığı bana göre son yılların en güzel Türk draması olan bu filmi tavsiye ederim
10


avatar
(111) -
Tek kelimeyle muhteşemdi, çok iyi işlenmiş, oyunculuklarda son derece iyiydi, birileri aslı şuydu, kopyasıydı falan yazmış ama ben işleyişe ve oyunculuğa bakarım.
10


Yorumlar (45)
default avatar
(4) -
Yerli filmler benim için genelde ikinci plandadır. Hatta dram filmlerini asla izlemem (diyordum). Evet abartıyorum belki, ben ömrümde bu kadar harika bir film izlemedim. Ölmeden önce izlenmesi gereken filmler arasına kesinlikle girmeli.


default avatar
(17) -
Yıllar önce Kore versiyonunu da izlemiş ve 9 puan vermiş biri olarak söyleyebilirim ki orijinalinden daha iyi. Oyunculuklar olsun, hikayedeki küçük dokunuşlar ve belki de bizden bir şeyler olması filmi, Kore filminden daha öteye taşımış. Hikaye her ne kadar bizim olmasa da gayet güzel bir uyarlama yapılmış. Film sırf replika olduğu için daha düşük puan verilmiş. Film İMDB'de 247. sırada görünüyor an itibariyle ancak orijinali Tr altyazı 250'de yer almasına rağmen bu film listede mevcut değil. Normal şartlarda bu sitedeki yorumlara ve puanlamaya riayet eden birisi olarak bu durum beni şaşırttı açıkçası. Bildiğim kadarıyla İMDB 250'de yer alan ilk Türk filmi. Aynı filmi Hollywood çekse eminim Oscar alırdı ki replika olmasına rağmen ödül alan birçok yabancı film var. Özellikle filmin fragmanının olduğu platformlardaki yorumları inceledim ve neredeyse herkes Türk versiyonunun çok daha iyi olduğundan bahsediyor. Yani demem o ki; bizim eserlerimizin kıymeti ne yazık ki ülkemizde bilinmiyor.
10


default avatar
(104) -
Bir miktar sinema lezzeti katmak başarılmış.Konu farklı açıdan yorumlanmış.Duygu sömürüsūnden çok destek alınmış ama boş film sayılmaz.
8


avatar
(2674) -
Kore yapımı olan orijinalini izleyip de en azından gözünden bir damla yaş akmayan kesinlikle yoktur. Türk versiyonun da hikaye giriş-gelime-sonuç tamamen değiştirilmiş.; bu haliyle de etkileyici ama orijinali kadar değil.

Başta çocuk oyuncu olmak üzere babaanne, jandarma komutanı ve sıkıyönetim komutanının oyunculuklarını çok başarılı buldum.
7


default avatar
(47) -
Öncelikle tamamen tarafsız ve diğer çoğu kalitesiz Türk filmlerini görmezden gelerek izledim bu filmi.

Oyunculuklar takdire şayandı, yine alıntılanan senaryo vardı fakat bizim yöreye uyarlanmıştı ve kaçınılmaz olan, aynı zamanda klişeleşmiş olan tek unsur ege şivesi idi.

Senaryo iyi yazılmış fakat yönetmen bize sağlıklı yansıtamamış, normalde filmlerin çoğunda giriş olur ve olaylar gelişir, sonunda da sonuç olur ve biter, işte bu filmde giriş var, sonuçta var fakat gelişme kısmı olmamış, izlerken de benim gibi fark edersiniz, film kopup gidiyor arada, konudan uzaklaşıyor, sanki temel ile dursun fıkrası izliyoruz, sonra şak hemen konuya bağlıyor ve ne oldu anlamadan izliyorsunuz.

Sonlara doğru müthiş drama var, izlerken boğazınız düğümlenir, hangi adam olursa olsun yine de ağlar yani, net...

Müzikler çok iyi, bir filmin ağlatması, sevindirmesi, kızdırması için gereken en iyi araç müzikleridir, adamlara helal olsun ilk defa bir Türk sinemasında "Bu sefer müzikler olmuş" diyebildim, filmin müzik yapımcısı "Hasan Ozsut" gerçekten müthiş iş çıkarmış, tebrikler.
7


avatar
(489) -
Etkilenmek için çok gayret ettim ancak film bana bir türlü dokunamadı.Hissedemedim.Aras Bulut çok iyi oynamış ancak filmde anlayamadığım yapay bir hava vardı.Bir türlü hikaye kendini inandıramadı bana.İkna olamadım.Abartı desem abartıda değil ne bilim işte kalbime dokunamadı hikaye.Aras Bulutun oyunculuğuna ve darbeci şerefsiz askerlerin caniliğini çok iyi yansıtması dolayısıyla 6 verdim.
6


avatar
(63) -
Oyunculuk 8/10
Senaryo 3/10
İlerleyiş 7/10
Genel 5/10 oyun harıka ama kore filminin birebir çakması olduğunu öğrendiğim an puanım 5.e düştü. Çakma filmler hep itici gelmiştir..
5


default avatar
(4) -
Uyarlama olması önemli değil ki uyarlama olup rezil olan çok film gördüm, ben hissettiğime ve gördüğüme bakarım, gerek oyunculuk gerek senaryo gerek çekim on numara film, emeği geçenlerin eline sağlık, eleştiren veya beğenmeyen daha ne ister, ne bekler bilemedim, bu tarz filmlerin kıymetini bilelim ki, benzeri kalitede yapımlar önümüze gelsin. Bu ülkede daha iyisi çekilinceye kadar puanım 10/10.


avatar
(169) -
Filmi izlerken senaryonun Kore den uyarlandığını bilmiyordum. Eşimle izledik. İkimiz de ağladık. Evladı olan herkesi ağlatır bu film. Biz beğendik. Ufak tefek kusur kadı kızında da olur.
8


default avatar
(173) -
Bu filmin yeri bende ayrıdır annemi sinemada ağlama krizine sokup sinemayı terketmek zorunda kaldığım tek filmdir kendisi. Özellikle anne ve babları daha çok etkileyecektir film. Mutlu mesut hayatım varken nerden çıktı bu film karşıma ya....
10


avatar
(71) -
Bence de oldukça güzel olmuş. Orjinali elbette çok güzeldi ama bu uyarlama da bence iyi gitmiş.
Sürprizbozan: Göster

Son zamanlardaki saçma sapan filmlere göre bence kesinlikle şansı hakediyor...
9


default avatar
(9) -
Yorumlara aldanmadan izleyin sadece güzel olmuş. Duygu ve oyunculuk gayet iyi.Bazı yorumlarda orijinali daha iyi denmiş adı üstünde orijinal, bu tür ön yargılarla izlemeyin. Keyifli seyirler.
9


default avatar
(59) -
Bir iki mantık hatası dışında başarılı senaryo, başarılı oyunculuklar, başarılı kurgu ve hikayeyle bütünleşmiş müzikler. Dram türünü severlere kesinlikle tavsiye ederim. 10/8
8


avatar
(116) -
orjinalinde önce bunu izledim. oyunculukları gerçekçi bulmadım. ağlamadım mı ağladım ama zaten hikayeyi sadece okusam ağlardım. zaten özgün olmaması nedeniyle sıcak bakmıyorum bu işlere. benim puanım 5.4 ten 5
5


avatar
(42) -
Orijinalini birkaç yıl önce izlemiştim kardeşimle, omuzlarım sarsıla sarsıla ağladığımı hatırlıyorum. O yüzden bizim uyarlamaya önyargıyla yaklaşmıştım, bu akşam izledim bunu da, keşke daha önce izleseymişim... çok iyi uyarlanmış, bu da ağlattı Gülücük 9/10
9


avatar
(792) -
"Bu filmi Korelilerden daha iyi çekeceklerini düşünmüyorum."
"...orijinal filmi geçmesi mümkün değil."
"...ben orijinalini izledim. Kopyası sizin olsun!"
"Maksat vakit geçirmek diyorsanız izleyin."

Yorumlardan alıntılar... Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. Ben farklı birşey söyleyeceğim. Sinema da diğer sanat dalları gibi, ait olduğu kültüre özgü unsurları içerir. Kültürler arasında da benzerlikler olduğu gibi, farklar da vardır. Sanırım buraya kadar herkes hemfikir olacaktır. Ben, Kore filminin fragmanında bile, kendi bakış açım doğrultusunda pek çok hata gördüm. Filmin tamamını izlemedim, izlemeyi de düşünmüyorum ama bizimkini izledim, ve daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Öte yandan, böyle bir "yarış" yapılması gerektiğine kim karar verdi? Neden birinin daha iyi olması gerekiyor? Aynı hikayeyi yorum farkıyla anlatan ikinci bir filmin varlığı çok mu rahatsız edici? Bence bu basmakalıp eleştirilerden kurtarmalıyız kendimizi...

Senaryoda neredeyse hiç "açık kapı" bırakılmamış. Bir kutu kağıt mendili tüketmeniz mümkün, ama bu duygu sömürüsü yapıldığı manası taşımıyor. Hatta bazı konular "fazla uzatılmamış" bile denebilir. Oyunculuklarla ilgili ciddi bir sorun yok. Aras Bulut İynemli zaten çok başarılı, ama beni asıl şaşırtan İlker Aksum oldu. Alıştığı ve alıştı(rıl)ğımız tarzın oldukça dışında bir kompozisyon çizmiş. Yarbay rolünde Yurdaer Okur da bizi sinir etmeyi başarıyor...
Sürprizbozan: Göster


Bu filmi izlemeyi düşünenlere verilebilecek tavsiye, "orijinalini izleyin" olamaz. Duygusal olarak "zorlayıcı" bir film olduğunu belirtmek gerek. Bazı şiddet sahnelerine rağmen ailecek de izlenebilir, ama bunları bilerek karar verin derim...
8


default avatar
(96) -
Bu tarz 1.sınıf yapımlara gönülden 7.2 puanı gözüm kapalı veririm..Hem kaliteli hem Türk olursa yapıştııırrr 10 puan...
10


default avatar
(13) -
Aras Bulutla ilgili önyargılarım vardı biraz fazla abartıldığını düşünürdüm . Ama bu filmde ki duyguyu fazlasıyla verebilmiş. Hissettiği duyguları hissedebildim. İzleyin bence Gülücük
Sürprizbozan: Göster


default avatar
(27) -
Filmin orijinalini henüz izlemedim fakat oyunculuk ve duyguyu seyirciye geçirme konusunda gayet başarılıydı.Bazı yerlere takılmadan edemedim ama olsun sonuçta güzeldi.İsteyen önce orijinalini izlesin sonra buna baksın daha doğru bir değerlendirme olabilir.Gayet rahat izlenebilir bir dram filmi.
7

Cevaplar (1)
avatar
(792) -
Bence tam tersi. Önce bu izlenmeli, sonra gerek duyulursa Kore versiyonu.
8


1
| Bildir


default avatar
(22) -
İzlediğim en iyi Türk dram filmi oyunculuk senaryo herşeyiyle mükemmel olmuş tek başınıza izlerseniz daha iyi olur oluk oluk gözyaşı dökersiniz
10


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film