Giriş Kayıt
Yorumlar (7)
avatar
(2674) -
karısı öldükten sonra hayata küsen, üniversitede verdiği ders ve yazdığı kitaptan başka hiç bir sosyal yaşantısı ve etkinliği olmayan bir profesörün, tesadüfen hayatına giren yabancı bir çiftten sonra yaşamının tamamen değişmesini anlatan bir dram filmi.

Çok ahım şahım bir yapım değil fakat 11 eylülden sonra Amerikan hükümetinin yabancılara bakış açısının nasıl değiştiğini ve onlara yaptıkları muameleleri çok açık, gerçekçi ve eleştirisel bir dille beyazperdeye yansıtması açısından önemli bir film bence...
6


avatar
(1583) -
Güzel dram. Uzun süredir denk gelen berbat filmlerden sonra bu içimi ferahlattı biraz, kah gülümsedim, kah duygulandım, zaman nasıl geçti hissetmedim. Film bir yandan Amerika'nın kaçak göçmenlerinin yakalanıp gönderilme korkusuyla yaşadığı hassas / tedirgin hayatlarına değinirken, diğer yandan eşini yitirmiş bir profesörün eşi olmadan yaşadığı hayatın içinde yarattığı kocaman boşluğuna, hayatının o tatsız monotonluğuna değiniyor.

Bu film kesinlikle kötü bir eleştiriyi hakketmiyor, başka yerlere çarpıtmaya hiç gerek yok, son derece naif ve doğal bir yapım. Dram severlere tavsiye ederim, iyi seyirler.
7


default avatar
(28) -
suriyeli tarık'ı tutuklayan iki sivil polis muhtemelen orta veya güney amerikalıydı, hapishanedeki tüm personel afrikalıydı, tarık'ın avukatı da büyük ihtimal kuzey afrikadandı. filmde güya göçmenlere yapılan haksızlıkları gösterecekler ama bu haksızlıkları yapan şahıslar amerika kökenli değildi. filmde tek amerika kökenli kişi olan robert ise "iyi" bir insandı. güya kendilerini eleştirirken bile ırkçılık yapan, kendilerini öven, her zaman "ötekileştirmenin" en babasını yapan bildik amerika yani.
3


avatar
(1418) -
THE VISITOR (2007 ABD), Amerika'daki göçmenlere yapılan adaletsizlikleri bir Amerikalı profesörün gözünden yansıtan güzel bir film.
Connecticut'da bir üniversitede eğitim veren , mutsuz,yalnız ve ciddi bir adam olan Walter, bir konferans için New York'a gider. Uzun süredir gitmediği evine girdiğinde ise bir şok yaşar çünkü evinde tanımadığı iki kişi kalmaktadır.
Suriyeli Tarek ve Senegalli Zainab'a kanı ısınan Walter, sevimli çiftin evde kalmaya devam etmesini ister. Tarek, Walter'a Afrika davulu çalmasını öğretir. Zainab ise sokakta el yapımı takılar satmaktadır. Walter bu iki göçmen ile sokaklara çıkar ve göçmenleri yakından tanır. Hayatı renklenen Walter, sebepsiz yere tutuklanıp hapse atılan Tarek'e yardımcı olmaya çalışırken Amerika'nın o ana dek farketmediği adaletsiz uygulamalarına tanık olur.

Güzel bir filmdi. İzlemeye değer olduğu için tavsiye ederim.
8


avatar
(1684) -
Hbo yapımlarını andıran , ağır aksak ilerlemeyen ama öyle çok da fazla olay örgüsünün olmadığı göçmenlik, Abd'nin göçmenler üzerindeki tutumu üzerine bir film. Bunu karısını kaybetmiş,işinden memnun olmayan bir adamın bir gün Arap gençleri ile tanışıp müzikle kaynaşmaları ve sonrasında gelişen olaylar şeklinde anlatıyor. Özetleyen cümle ise herhalde Tarek'in " Kimse neden içeri atıldığını bilmiyo r biz terörist değiliz teröristlerin parası var" idi.
@AMADEUS Sonunda çok güldüm demene açıkçası üzüldüm; ne bu Dünya ne de herhangi bir toprak parçası bir millete yada bir insana ait değil namusuyla çalışıp insanlara faydalı bir şekilde yaşadığı sürece herkes her yerde - istediği yerde hayatını sürdürebilmeli. Filmde de anlatılmaya çalısılan bu.
8


avatar
(215) -
Hayatımda izlediğim en saçma, en sıkıcı, en 'zamankaybı' filmlerin başında geliyor. O kadar kötü ki, bu filmi hiç unutmayacağım. Özellikle final sahnesinde gerçekten çok güldüm. Ama bennn


avatar
(222) -
Etnisite, göçmenlik, aşk ve insana dair başarılı bir dram. Richard Jenkins'in başarılı oyunculuğu Oscar'a da aday oldu....


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film