Giriş Kayıt
Yorumlar (17)
default avatar
(5) -
Hollwood'un süper kaslı/zeki/yakışıklı/güzel/seksi karakterlerinden sıkılıp,İskandinav dizilerinin gerçekçi ve doğal havasına kendini kaptıranlardansanız, bu dizi tam size göre demek isterdim ama diyemiyorum.

Maalesef bu diziyi, The Bridge yani Bron/Broen gibi hatta Trapped gibi başarılı bir dizi olarak görmüyorum. Sezonları sanki tamamlamış olmak için uzatılmış bölümler ve tekrar eden "yakaladık-hop yine kaçtı" döngüleri nedeniyle bir süre sonra bitsin de kurtulalım moduna giriyorsunuz.

Ayrıca Sarah Lund, Saga Noren gibi sorunlu bir karakter değil, daha çok çevresindeki hiç kimseyi insan yerine koymayan, kimseye değer vermeyen, düşüncesiz ve nezaketsiz, iğrenç bir insan karakteri olarak çizilmiş ve bir süre sonra çok rahatsız edici olmaya başlıyor. Ayrıca iyi bir dedektif de değil çünkü karar mekanizması aşırı derecede içgüdüsel ve şüphelerinin üzerine takıntı düzeyinde gidiyor; sık sık da büyük başarısızlıklar yaşıyor ancak mesleki olarak tek iyi yanı olan kararlılığı sayesinde sezon sonlarında amacına ulaşıyor.

Özetle maalesef tavsiye edemiyorum.
5


default avatar
(302) -
bu dizi yüzünden sofie grabol hastası olduğumuz yetmiyormuş gibi, adı sanı duyulmamış ne kadar iskandinav polisiyesi varsa bulup bulup seyrediyorum. forbrydelsen ve broen/bron ile başlayan kuzey polisiye merakı en son "kestane adam" ile sürüyor. (the chestnut man - 6 bölüm)

fakat ilginç olan bir durum var: kuzeyli polis kadınların hep bir tane babası belli olmayan çocuğu oluyor ve o çocukların yüzünden dedektif hanımlar işlerini aksatmak zorunda kalıyorlar. yanlış hatırlamıyorsam sadece saga noren'in çocuğu yoktu ama onun da kızkardeşi ve annesi ciddi problemdi. hem de ne problem?
9


default avatar
(2) -
Sarah Lund seni nasıl unutalım şimdi, Efsane bir dizi, her bölümü her saniyesi heyecanlı, Tavsiye ederim, Şimdi ise Bron/Broen (The Bridge) dizisini izliyorum. Bu İskandinav dizileri beni çok bağladı.
10


default avatar
(3) -
Bunu izledikten sonra killing izlemeye gerek var mı? Ya da başka bir deyişle bunu izlesem killing için spoiler yemiş olur muyum?


default avatar
(275) -
Bron sonrası tüm polisiyeler eksik kalacak, derken yine Dan'lardan dört dörtlük bir dizi. Unutulmaz dizi karakterlerime Saga damgasını vurmuştu şimdi Lund da eklendi.
9


default avatar
(2) -
Dan'ca izlediğim 2. polisiye, ruhsal sorunları olan bir kadın polis katili bulmak için verdiği çaba, her bölümde farklı bir şüpheli, sonuna kadar ilgiyi heyecanı düşürmüyor, mantık hataları yok mu elbette var, bence çokta önemli değil. İzlemenizi öneririm.
Aşina olmadık bir dilde olması ve her bölümün 1 saate yakın olması tek sıkıntım oldu.


default avatar
(28) -
Klişe Hollywood dizilerinden sıkıldıysanız ve farklı bir şey arıyorsanız tam size göre.Toplamda üç sezon var ve her sezonda ayrı bir dava işleniyor.Ağır ilerleyen bir yapım hiç değil herşey çok hızlı gelişiyor.Diğer dizilerde üç dört bölümde olacak olaylar bu dizide sadece bir bölümde işleniyor ve bu da temponun çok hızlı olmasını sağlıyor.Olaylar akıcı ve anlaşılır şekilde veriliyor.Oyunculuklara hiç bir lafım yok muazzam.Özelilikle kadın karakterler çok iyi çizilmiş.Dizi her ne kadar polisiye olsa da siyasi göndermeler çok başarılıydı yani bence dizinin türüne bir de politik eklenmeli.
Ha hiç mi kötü yanı yok? illa ki var.O kadar dramatik olaya rağmen bu dramlar seyiriciye verilememiş.ve olaylar muhteşem şekilde ilerlerken finalden o tadı alamıyorsunuz.Bu kadar olaydan sonra böyle bir final mi diyorsunuz ve bu üç sezonun finalinde de oluyor.
Genel anlamıyla sadece türün sevenlerinin değil sinemasever herkesin izlemesi gereken bir yapım bence.10/9,5
10


avatar
(23) -
Efsanedir efsane televizyonculuk tarihinde kült diziler arasına girmiştir, ayrıca erkek karakterler, erkek hikayelerinden bıkmış olanlar için vaha gibi dizidir can simididir Gülücük
10


avatar
(185) -
Tek kelime .MUHTEŞEM...Bu kadar geç keşfetmiş olmamdan dolayı kendime kızıyorum.Bitrdikten sonra The Killing i de izledim.Tabiki Forbrydelsen diyorum....izleyin mutlaka


avatar
(49) -
Gelmiş geçmiş en iyi polisiye dizilerden. Bu dizi yüzünden İskandinav polisiye serilerine sardım; İskandinavya'nın soğuk ama enteresan atmosferi de bu türe çok iyi gidiyor. İzlemeyen bilgisayarından torrenti silsin Gülücük
10


default avatar
(24) -
Yazıda spoioler var ona göre okuyun lütfen. Dizinin popülerliğini daha önceden duymama rağmen ilk sezonu yeni izleyebildim.Diziin American ve türk versiyonlarını izlemektense orjinalini izlemek daha büyük keyifti.
Sürprizbozan: Göster
Diğe sezonlarını da izleyeceğim. Umarım ilk bölümden olay çözülmez.


avatar
(408) -
5 bölümde konu biter, yenisine başlar dedim ama bitmedi, mevzu yarım kaldı.
Olaylar oldukça ilginç seyrediyordu.
eposus kardeş, ilk 5 bölüm için eline sağlık,
çevirinin devamı gelir mi acaba?
8


avatar
(767) -
The Killng favori polisiye serilerimden ve bu orjinal versiyonunu çok merak ettim umarım altyazılar çevrilir de izleriz.
Çevirmenlere teşekkürler şimdiden....


default avatar
(48) -
nam-ı diğer "the killing" diyor zaten. sanırım the killing(2011) bu diziden uyarlanmış.


avatar
(187) -
İskandinav fırtınası sürüyor, bu seferki Danimarka'dan bir polisiye. Aslında son aylarda adı hemen her yerde geçen, büyük ilgi toplayan bir dizi bu. İlk iki sezon bitti, üçüncüsü yolda.
9

Cevaplar (2)
avatar
(3) -
Bu dizinin tüm bölümlerinin türkçe altyazısını bulabilir miyim? 1. sezon altyazısı var fakat 2. sezonu var mı dizinin varsa altyazısı varmı bilmiyorum. izlemeden bilmek isterim.


3
| Bildir
default avatar
(210) -
azrail affetmiş seni..


0
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film