Giriş Kayıt
Yorumlar (3)
avatar
(2066) -
Ben yapmadım, just didn't do it, bir mahkeme filmi. Hukukçuların özellikle izlemesi gerekir, ama herkesin şu veya bu şekilde mahkemelerinin yolu düştüğü için herkesin izlemesi gereken, yargı sistemiyle ilgili yalın anlatımıyla dikkat çeken bir Japonya yapımı.
"Bir masumu cezalandırma riski varsa 10 suçlu gözardı edilebilir", "herkes suçluluğu kanıtlanıncaya kadar masumdur" gibi hukuk ilkelerinin işlendiği, ama daha ziyade mahkemelerin bürokratik yapılar olduğu, masumların suçlu, suçluların masum ilan edilebildiği cehennem kapılarından bir kapı olduğunun da altının çizildiği görülüyor.
Durup dururken bir sabah tıka basa dolu bir trene binen Teppei adlı gencin, 15 yaşındaki bir kız öğrencinin arkasına rastgelmesi ve kızın onu tacizci diye suçlayarak tutuklattırması sonrasında gelişen olaylar, mahkeme oturumları, masum gencin savunmasızlığı, adalet sistemindeki yanlışlıklar. Sadece Japon adalet sistemindeki yanlış işleyişle ilgili değil, evrensel.
Bu filmden sonra 12 Öfkeli Adam'ı, Dava'yı bir daha izleme isteği uyanıyor, bir de Harrison Ford'un aksiyon dolu Kacak'ını.


avatar
(222) -
Başarılı ve akıcı bir film. İyi seyirler...


avatar
(242) -
filmi dün gece izledim bence çok iyi bir filmi kesinlikle izleyin.
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film