Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(3699) -
Konuşarak etrafındakileri kendine bağlayabilen bir papaz ve petrol arama şirketi kurmak isteyen baba oğul..

İlgiyle izlediğim bir filmdi.. Zaman zaman durağanlaşsada konusunun dışına hiç taşmadan izlettirebilen bir filmdi.. İzleme listesine almanızı tavsiye ederim.. 7/10 Utandı

İyi seyirler.. yakaladım
7


avatar
(40) -
Hiç sevemedim. Abartıldığı kadar derinliği olan bir film de değil açıkçası.
6


avatar
(21) -
Daniel Day-Lewis o kadar usta ve muhteşem bir oyuncu ki, izlediğiniz her filmde sizi oynadığı role adapte etmeyi başarır. Süre ne kadar uzun olursa olsun, bu filmde hiç sıkıldığımı hatırlamıyorum neredeyse.

Sürprizbozan: Göster


Sinematografisi gerçekten oldukça başarılı, Daniel Day-Lewis hariç sizi filme bağlayan en büyük etken sinematografi olacaktır. 8.6/10.
9


Yorumlar (53)
avatar
(242) -
Ortalama bir film, mutlaka izlemenizi gerektirecek kadar iyi değil. Biraz durağan ilerliyor. Oyunculuklar iyi ama film için aynısı söylenemez.
6


default avatar
(217) -
Şimdi başyapıt şaheser deyince, oyuncluk harici bir hikayede bekliyorsunuz ancak dümdüz bir hikaye. Peki dipteki derin mesajlara takılalım deyicem ama onda da gizem yok ki. Herkesin bildiği ve ittifk ettiği durumlar değil mi anlatılanlar. O yüzden bu puan etmez. Ancak aktörün oyununa verilebilir. Ama izledikten sonra olmamış dedirtti.
4


avatar
(28) -
IMDB top 250 listesinde ilk sıraya koyduğum zaman diğerlerine haksızlık etmediğimi düşündüren tek film. Bütün kaliteli filmlerin öne çıkan belli bir özelliği, konusu, sinematografisi, kurgusu vs. bir şeyi illaki olur. Bu filmin öyle özellikle öne çıkan bir tarafı yok. Çünkü, sanki her açıdan eşit derecede muazzam gibi.
10


default avatar
(1) -
Kapitalizm üzerine yapılmış en iyi eserlerden biri diyebilirim. Hala arada sırada açar izlerim. Paul Thomas Anderson harika bir iş çıkarmış bana göre ve tabiki de bu yeteneği Daniel Day Lewis'in muhteşem oyunculuğuyla birleşince süper bir eser çıkıyor ortaya. Bu film benim hayatımda izlediğim en iyi 5 film arasına rahatlıkla girer.


avatar
(430) -
övgüler sebebiyle büyük bir beklentiyle izledim. ancak Daniel Day-Lewis'in süper oyunculuğu ve biraz da başarılı görüntü yönetmenliği dışında hiçbir özelliği olmayan bir filmmiş. aslında ilk 1 saat gayet güzel başladı, beklentiyi daha da yükseltti ancak bir noktadan sonra film sıkıcı hale geldi, boş boş ilerlemeye başladı. sonunda da "eh işte" diyebileceğimiz bir finalle bitti.
6


avatar
(1723) -
day lewis kesinlike oscarlık performans sergilemiş ancak film onu kaldıramıyor maalesef, adam büyüdükçe büyüdü ama film finale doğru küçüldü, minyatürleşti, beklediğim final olmadı, yine de izlenmeli...
7


default avatar
(1082) -
Bu filmi bazı noktalarında eleştirebilirsiniz, ancak Daniel Day-Lewis'in performansı şaşırtıcı.Üç oskar kazanını, rollerini hakkıyla yapan, kendine has bir tarzı olan büyük oyuncu..Kesinlikle tehdit edici bir kariyer yapt kendisine... Onun varlığı ekranda ben buradyım diyor..Filmin çok önüne geçen bir performansı var.. Burada oynadığı sosyopat, istediği her yerde zulmünden pişmanlık duymadığı her şeyi alanlardan biri.Biraz da amerikan kapitalizmini anlatıyor, bırakın yapsınlar, bırakın etsinler, vahşi batı tarzında..Konu içerisinde oğluna ihanet eder ve onu yargıladıklarını varsayarak herkesi suçlar. Her hakkı var mı, ona göre var, adalete göre ise bence olmamalı.... Daniel istediğini elde etmek için her şeyi yapmaya hazır. Tutkusu ve takıntısı tam kalbinden... Onunla birlikte olan herkes, oyunda sadece piyon olduklarını bilmek zorundadır. Bu film unutulmaz sahneler ve ince tehditlerle doludur.


avatar
(175) -
Daniel day Lewis'in oyunculuğu tarihe geçer. Paul dano da çok başarılıydı. Sinematografi harikaydı. Harika bir film. Birkaç kere izleyeceğimi düşünüyorum.
Filmi anlamayanlar yada sahneleri filmle bağdaştıramayanlara bir tavsiye; Lütfen iki insanın kişisel hikayesini görmeye çalışmayın, iki ideolojinin tarihsel çatışmasını görmeye çalışın, o zaman her sahne ve her söz anlam kazanacaktır.
9


avatar
(63) -
Oyunculuk 6/10 Senaryo 5/10 İlerleyiş 5/10 Genel 5/10 ilk 1 saat normal izlenebilir gidiıyor fatak sonrasını hiç merak etmıyosunuz sıkıcı bır hal alıyor gereksiz uzun 2.5 saat zamanınızdan aldıgınızı hissedıyorsunuz psikolojik film üzgünüm hiç beğenmedim..


avatar
(21) -
Daniel Day-Lewis o kadar usta ve muhteşem bir oyuncu ki, izlediğiniz her filmde sizi oynadığı role adapte etmeyi başarır. Süre ne kadar uzun olursa olsun, bu filmde hiç sıkıldığımı hatırlamıyorum neredeyse.

Sürprizbozan: Göster


Sinematografisi gerçekten oldukça başarılı, Daniel Day-Lewis hariç sizi filme bağlayan en büyük etken sinematografi olacaktır. 8.6/10.
9


avatar
(511) -
Direktörlük çok iyiydi. Filmi izlerken sizi bunalıma sokacak hiçbir şey yok. Sinematografi güzeldi, sebebi de zaten az diyaloğun olması, kameranın diyaloglardan dahada çok söylediği şey vardı. Hikaye yeterince iyiydi. Filmin işlenişi çok açık, sade; kafanızı karıştıracak hiç bir şey yok. Oyunculuk ise ne kadar övülse az gelir, özellikle Daniel Day-Lewis film boyunca açgözlülüğün gücünü, korkuyu, deliliği ve komikliği bir arada zapt ederek kusursuz performans sergilemiş.

Film çoğu zaman durgun geçiyor, sıradan bir izleyiciyseniz pek zevk alacağınızı sanmıyorum. Ama ben izlediğime pişman değilim, benim için yeterince tatmin ediciydi.
7


avatar
(40) -
Hiç sevemedim. Abartıldığı kadar derinliği olan bir film de değil açıkçası.
6


avatar
(140) -
Çok ağır geçiyor, beni sarmadı, Daniel'in oyunculuğu tamam ama film eksik kalmış, kopuk ve gereksiz çok sahneyle bezenmiş.
6


avatar
(193) -
uzun diye izlemediğim bir film izleyince pişman oldum western sevenler izlesin
8


avatar
(317) -
Evet oyunculuklar başarılı, görsel olarak da başarılı. Ama ben izlerken resmen yoruldum. Fena film değil ama 8.1 puan edeceğini düşünmüyorum. Bu benim fikrim tabi. İzleyip kendiniz değerlendirin.
6


avatar
(1418) -
Filmde insanların güç ve para için neler yapabileceğini yalın bir dille anlatıliyor. Gün gelip para için dindar olan insanların bile para için inancından vazgeçmesini görmek de üzüntü verici ama bunlar hayatın gerçekleri.

Film çok güzel çekilmiş ama epey ağır ilerliyor. Ben izlediğim için pişman değilim ama mutlaka izlenmesi gereken bir film değil.

Bu yapım Upton Sinclair’ın OIL isimli romanından sinemaya uyarlanmış.

IMDB ilk 250 film listesinde yer alıyor . 2008 Oscarlarında 8 dalda aday gösterilmiş ve 2 Oscar sahibi olmuş. ( En iyi aktör ve en iyi sinematografi). Filmin ayrıca 66 ödülü var.

1898 yılında arazisinde gümüş ve altın madenciliği yapan Daniel Plainview, 1902 yılında daha derin çukurlar kazarak petrol çıkarmayı başarır. Gün geçtikçe bu işte tecrübe kazanır ve ekibini kurar. Önce kendi kuyularını açarak ünlenir. Daha sonra da çevre arazilerde işler almayı başarır.

Bir gün kendisine gelen Paul Sunday isimli genç , arazilerinde çok fazla petrol olduğunu söyler ve onu davet eder. Paul’ün rahip olan ikiz kardeşi İlay istemese de babaları ve çevredeki arazi sahipleri topraklarında petrol arama iznini Plainview’e verirler.

İlk platform çalıştırıldığında büyük bir patlama olur ve Plainview’un 10 yaşındaki oğlu sağır olur. Petrol sayesinde zengin olan adam, güç ve paraya kavuştukça acımasızlaşır.
7


avatar
(1248) -
Oyunculuk üzerine müthiş sanatsal bir filmdi. Konusu gerçek hayata o kadar yakındı ki izlerken kendimi o konular içerisinde hissettim. Sımsıcak bir filmdi, hemen hemen hiç sıkılmadım. Evet ağırlığı var ama o filmin kendi ağırlığı. Taşıyabilenler için çok güzel bir sanatsal filmdi.

7/10
7


avatar
(548) -
Romanı İngilizceden Türkçe'ye ben çevirdim. Keşke romana sadık kalarak çekselermiş. Çünkü kitapta anlatılan hikâye bambaşka bir hikâye.

Film fena değil ama kitabı okuyunca film, kitapta anlatılan öykünün yanında çok yüzeysel kalıyor.

Kitabı okumanızı tavsiye ederim.
7


avatar
(215) -
Adını çok kez duymuştum ama sıkıcı olduğunu söyleyen yorumlar sebebiyle izlemeye bir türlü kendimi ikna edememiştim. Bir filmi beğenmek için doğru zamanda izlemenin önemi varmış. Daniel Day-Lewis'i, In the Name of the Father filmindeki oyunculuğu ile beğenmiştim. Bu film de onun ismini görünce izlememe sebep oldu. Açgözlülük, hırs... Daniel Day-Lewis'in gözlerindeki parıltıdan bile belli oluyor. Yaptığı rol çok başarılıydı. Karakterlerin film ilerledikçe çözülmeleri çok hoşuma gitti, hatta Paul Dano'lu sahnelerde güldüğüm oldu. İkisinin de kendi adlarıyla oynamaları hoş bir tesadüf olmuş. Gülücük
8

Cevaplar (3)
avatar
(285) -
Sürprizbozan: Göster
5


0
| Bildir
avatar
(215) -
Sürprizbozan: Göster

Fena spoiler verdim Çok Mutlu
8


2
| Bildir
avatar
(285) -
Hemen hemen doğru anlamışım filmi. Cevap için teşekkür ederim Gülücük
5


1
| Bildir


default avatar
(12) -
Kapitalizm, aç gözlülük ve din üzerine anlatmak istediklerini, tam olarak anlatan çok güzel bir film. Daniel Day Lewis resmen kendini aşmış.
Senaryo 7.5/10
Film 8.5/10
Daniel Day Lewis 9,5/10
8


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film