Giriş Kayıt
Yorumlar (9)
avatar
(570) -
Bir süre önce kız arkadaşı tarafından terk edilen bir adamın, yan komşusuna yardıma gitmesiyle başlayan kara film tadında karanlık ve rahatsız edici bir psikolojik gerilim filmi.

Her sahnesinde kafa karışıklığı ve belirsizliğin hakim olduğu gerçeküstü ve klostrofobik atmosferdeki (+18 derecelendirmesine uygun) cinsellik ve şiddetin tuhaf dünyasında izolasyon ve yabancılaşma temalarını hissettiren bir film.

Her ne kadar yönetmen Pål Sletaune, Alfred Hitchcock'un en büyük ilham kaynağı olduğunu söylese de stil ve sinematografi açısından Polanski, Cronenberg ve Lynch çizgisinde akan film, gerçek olması pek mümkün görünmeyen bir fantastik karakteri canlandıran Kristoffer Joner'in göze çarpan mükemmel performansıyla kült olmaya çok yakın bir mücehver.

"- İnsanlar hemen hemen aynı veya tamamen farklı."
7


default avatar
(32) -
bir korkusever olarak, çok sert bir filmdi hikayesi itibariyle herkesin yaşayabileceği bir durum olması beni daha da gerdi, zaten Kristoffer Joner sevdiğim bir oyuncu bu filmde de yine çok iyiydi, herkesin kaldırabileceği bir gerilim değil bence, 75 dakikaya bu kadar gerilimi sığdırmak marifet sonuç itibariyle listenizde muhakkak bulunması gereken bir dram gerilim
7


avatar
(4239) -
Karmaşık şizofrenik duyguları makul süresiyle iyi yansıtıp hiç sıkmayan, acaba sonunda ne olacak diye merak uyandıran güzel bir film. Keşke biraz daha keskin şok edici sahneler olsaydı.
6


avatar
(715) -
Kuzey ülkelerinin şaşırtıcı güzellikteki filmlerini referans alarak "film arama" butonundan arayıp bulduğum bir film..Lakin beğenmedim..Demek ki neymiş;" Filmin kuzeylisi-güneylisi yokmuş, güzel film-kötü film varmış"Gülücük Neyse çok kötü sayılmaz ama bence sürükleyici değil, 70 küsur dakikaklık kısa süresine rağmen insan bir an önce sadede gelinsin diye saatine bakıp duruyor filmi izlerken..Sağlıcakla..
5


avatar
(554) -
"filmin sonunu başında tahmin ettim, kötü film" tarzında bir sürü yorum okudum film hakkında. bir filmin sonunu bilmek, tahmin etmek o filmi kötü yapmaz. titanik'i batacağını bilmeden izlemiş olan kimse var mıdır yani. önemli olan ne anlattığıdır, nasıl anlattığıdır.

ben filmi çok beğenmiştim. çıktığında izlemiştim, şimdi bir daha indiriyorum. aklıma gelmişken övmek de istedim. zaten süresi 75 dakika. sıkmadan derdini anlatıyor. film bittiğinde epey etkilenmiş olacaksınız.

Cevaplar (1)
avatar
(1030) -
Ben titaniğin batışını bilmeden gitmiştim sinemaya çok gençtik daha. Sinemada titanic bu nasıl batar yaa diye ağzım açık kaldıydıGülücük)


2
| Bildir


avatar
(847) -
Next Door (2005).. Herkesin kendine göre bir tarzı var veya hepimiz aynıyız.. Avrupa sineması sunar.. Norveçli yönetmen Pål Sletaune yönetmiş ayrıca senaryosuda ona aittir.. Oyuncu kadrosundaki isimleri haliyle ilk defa izledim rollerinde sırıtmadıklarını söyleyebilirim.. Filmin müziği Simon Boswell imzalı kulanılan müzikler oldukça iddalıydı.. John, kız arkadaşı İngrid tarafından terkedilir.. Bu durum onu oldukça yıpratmıştır.. Adeta kendini bir boşlukta bulan Johnun ruh halini seyirciye psikolojik olarak çok iyi yansıtmışlar.. Bir gün eve geldiğinde bu zamana kadar hiç görmediği komşuları Kim v e Anne tarafından karşılanır.. Evlerine davet ettikleri John hakkında oldukça fazla bilgi sahibi olmaları onu fazlasıyla rahatsız eder.. İzledikten sonra filmi o kadarda sıkıcı ya da kötü olarak değerlendirmedim.. Farklı bir atmosfer yaratılmış ve konu ilgi çekici oldukça cesur sahneler ile sizi filmin içine çekeceğini düşünüyorum.. Cinselliğin ve şiddetin ön planda olduğu, gerilim olarakta bazı sahnelerde oldukça gerildiğinizi hissettireceğinden eminim.. İzle unut türü, çerezlik bir Gerilim-Psikolojik filmi olduğu için fazla beklenti içinde olmadan süreninde az olmasından dolayı elinize geçerse göz atın derim.. 6.6


avatar
(188) -
mükemmel bir havası vardı filmin buna emin olun bu tarz bir film görmemişsinizdir mutlaka izlenmeli Norveçten gelen bu sese kulak verin çoğu film bu filmin yanında hiç kalıyor mükemmel bir senaryo
9


default avatar
(78) -
alışılagelmiş bir konusu vardı, daha önceden böyle filmler seyrettiğim içinde bana bu şekilde gelmiş olabilir Gülücük
açıkçası 15 dk dan sonra filmin sonunu bekledim sadece, tahmin etmek zor olmadı.
Filmin süresini fazla uzun tutmamışlar bu yüzden vakit ayrılıp izlenebilir.
Filmin final sahnesi de fena olmamış Gülücük


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film