Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(38) -
Sürprizbozan: Göster
10


avatar
(31) -
Özledim ya.. Dizi işte budur! diyebildiğim tek esersin maalesef. Koyamıyorum kimseyi yerine Saygılar Keşke hiç izlememiş olsaydımda 1.sezon 1.bölümden tekrar başlasaydım..
Yok sonu berbatmış, yok olmamış gibi yorumlara da katılmıyorum.. Yeterince tam idrak edilmedi bence. He bide şöyle bişey var her bölüm bi sezon finali niteliğinde olduğu için insanların beklentisi çok büyük olmuştu. Ama herşeye rağmen tek geçerim... Füüü üüü üü
10


avatar
(120) -
6 sene verdim bu diziye ve adamlar dalga geçer gibi bir final yaptılar.
her sezonun sonunda artık gizemleri açıklayacağız dediler son bölüme kadar gizem sokuturdular içine.
pişman mıyım izlediğim için? hayır...
ama böyle de olmamalıydı!
ona rağmen puanım 9/10 çünkü son sezona kadar hemen hemen her bölümde "yaw herifler ne dizi çekiyor yea" diye gezdim
9


Yorumlar (272)
default avatar
(314) -
Diziyi eskiden ilk 2 sezonunu izlemiş ve tam bitirememiştim. Cok olumsuz yorum ve söylenti vardı finaliyle ilgili. Hepsini Bu sefer buyuk bir heyecanla izledim. Asla pişman değilim. Dizi bittiğinde cok buyuk bir boşluğa düştüm. Gece zor uyudum. Hem dizinin bittiğine hemde diziyi böyle bitirdiklerine üzüldüm. Dizide karekterler aile gibi oldu. Dizinin ilk 4 sezonu cok güzel olduğu gibi 5 ve 6. Sezonlar diziyi bitirmiş. Özellikle 5.sezon tam bir zaman kaybı olmış. 6.sezon da final olması nedeniyle gizemleri anlamaya çalışıyoruz. Ve diziye yakışır bir final olmuyor.
Sürprizbozan: Göster
Üzerinden 1 hafta geçti hala lost aklıma geliyor Sümüklü muhakkak izleyin dizi
9


avatar
(366) -
Bende diziyi çok sonradan seyredenlerdenim. Çok güzel başlayıp aynı şekilde devam etmediğini düşünüyorum. Başlangıçta her şey çok güzeldi. Devam eden bölümlerde baştaki ilgi çekiciliğini kaybetti. Daha doğrusu sonlara doğru sıkılmaya başlamıştım. Öle yada böle bir şekilde bitirdim. Genel itibariyle başarılı bir yapım. Hikaye, kurgu, oyuncular birçok alanda başarılıydı. İzlenilmesi gereken dizilerden bir tanesi.
8


avatar
(8407) -
Kabloluda tekrardan izliyorum, sanırım 3. izleyişim olacak. John Locke’nin kız arkadaşı nereden tanıdıktı derken, evli ve çocukludan Peg Bundy çıktı, çok şaşırdım, nasıl daha önce farkedemedim! Bu arada bu diziyi hala izlememiş kimse kaldıysa, büyük kayıp!


avatar
(10) -
Diziyi yaklaşık 10 sene önce yani 22 yaşındayken izlemiş ve bitirmiş biri olarak geçtiğimiz ay tekrardan izlemeye karar verdim ve 1.5 ay gibi kısa bir süre de hiç ara vermeden bitirdim, malumunuz sürekli sonraki bölümde ne olacak? acaba sorularıyla bitiyor bölümler. İzlerken enterasan bir şey fark ettim. Hiçbir şey hatırlamıyordum, ne bitti nasıl oldu kimler ölmüştü vs.. Sadece hatırladığım
Sürprizbozan: Göster
Bazıları sürekli "keşke hafızam silinsede şu diziyi tekrar izleyeyim" der ya bana da ikinci izleyişimde adeta bu olmuştu. Şimdi 32 yaşındayım yetişkin ve olaylara daha geniş bakan bir birey olarak ikinci izleyişi nasıl anladığıma bakalım. Gelelim diziyle ilgili anlaşılmayan ve finali eleştiren yazılara elimden geldiğince cevap vermeye. (Buradan sonrası spoiler içerir.)

Sürprizbozan: Göster


Dediğim gibi daha çok şey var ama yazmak için çok sayfa lazım. Aklınızda soru işareti kaldıysa ben anladığım kadarıyla cevaplamak isterim sormaktan çekinmeyin lütfen.
10


default avatar
(121) -
1937 yapımı olan Lost Horizon adlı filmden esinlenmiştir bu dizi. İlk önce filmi izleyebilirsiniz.
10


avatar
(363) -
Döndüm dolaştım yıllar sonra bir haftada tüm bölümleri bitirdim.

Diziyi 3 bölüme böldüm. ilk 2 sezon harika. Hiç sıkılmadan ve her an yeni bir şeyler öğrenerek, merak ederek izleniyor. En önemlisi bu bence, merak ettiriyor hiç aralıksız. Yan karakterleri tanıyoruz, seviyoruz ya da kızıyoruz. Tüm orjinalliği ile ilk 2 sezon 10/9 puanlık bir performans sunuyor.

3 ve 4. sezonlar ise biraz çetrefilleniyor işler. 3. sezonda merak kesinlikle aynı hızla devam ediyor, yeni şeyler, yerler, olaylar ve karakterler büyük oranda başarılı. 4. sezonla birlikte bariz bir düşüş gerçekleşiyor. 4. sezonda sıkılmaya başladım, telefonla oynadım biraz.

5. ve 6. sezonlar ise sanki dizi tutunca uzatılsın istenmiş kanal tarafından, para gelmiş, kemik kitle oluşmuş, aşırı popülerlik üstünden para kazanmak için yapılmış çok belli. Mıy mıy mıy uzun uzun tek karakterin gösterildiği bölümler, aynı şeyleri tekrar tekrar gösterdikleri geriye dönüşler offf dedirtti. Karakter gelişimlerine uyumsuz ilerleyen karakterler ise çok sıktı.

O önce öldü, bu aslında ölmedi, ölmedi dedik ama ölmüş de olabilir, ölmüş mü dedik, aslında hepimiz ölüyüz. Yapmayın, etmeyin. 6. His mi bu?

Aynı naneyi GOT yedi. Efsane olacakken kestane oldu. Lost aynı şekilde efsane olacakken kestane olmuş bir dizi. Yıllar sonra izleyince daha iyi anladım.

Ha yine de ilk 3 4 sezon için hâlâ çok iyi.
8


avatar
(180) -
Birkaç sene sonra tekrar izleyeceğim dizidir. Sonu ile alakalı yapılan yorumlara katılmıyorum. Bir diziyi sonu için izlemiyorum sadece , bana hissettirdikleri yeterli. Bu dizi gibisi gelmedi emin olabilirsiniz, ne Breaking Bad ne de GOT , bu diziyle hiç birisi benim gözümde kıyaslanamaz.
10


avatar
(88) -
buradaki en çok beğenilen yorum olan karakans'ın yorumunu okuduktan sonra benim de aklıma Yahudilikteki ezoterik Kabala öğretisi geldi. İlgisi olanlar biraz deşebilirler. Bu öğretiye göre Cehennem ceza yeri değil, kurtuluş için günahlardan arınma mekanıdır. Cehenneme giderek günahlarından arınan, dünya hayatındaki kötü alışkanlıklarını ve olumsuz özelliklerini terk etmeyi başaran ve temizliğe eren ruhlar sonsuz aleme, "Aden Bahçesi'ne" geçiş yapar.

Bu çerçevede Lost adasını da bu açıdan ele alabilir miyiz, orası da sanatı yorumlayan gözlere ve üzerine kafa yoran beyinlere kalmış.
10


avatar
(6204) -
Tüm sezonları izleyen olarak her ne kadar finali kötü olsa da böyle bir diziyi her zaman hatırlayacağız.Gerek kurgusu gerek oyuncuları gerek konusuyla Lost her zaman bir numara olacaktır. Gerçekten Lost iyi bir yapımdı ve öylede kalacak. Genel itibariyle çok kaliteli bir yapım yıllar sonra bile tekrar izleneceklerin arasına girmiştir...
8

Cevaplar (2)
default avatar
(190) -
bende bu dizi ilk çıktığında izlemiş biri olarak dikkatini çekiyo mu bilmiyorum ama böyle uzun soluklu dizi devri bitti
10


0
| Bildir
avatar
(6204) -
Evet haklısınız ama çok uzun dizileride beklemek gerçekten çok zor oluyor ve önceki sezonları unuttuğumuzda hatırlamak adapte olmak bir hayli zor olabiliyor ama yeni çekilen bazı dizlerde çok başarılı.Saygılarımla Gülücük
8


0
| Bildir


default avatar
(22) -
Bu tarz daha iyisi gelmedi. Belki birkaç dizi dışında, bir dizi böyle soluksuz gram sıkılmadım izlediğimi hatırlamıyorum. Kurgusu, oyuncuları, flashback'leri, gizemi o kadar güzel harmanlanmış ki diziye hayran kalmamak elde değil. Ne kadar da sonları doğru saçmalamaya başladıysa da dizi en iyi dizilerdeki yerini ben de halen koruyor. İzleyin ve izlettirin.
10


default avatar
(190) -
2.sezonun ortasında başlamıştım hiç unutmam çevremde bu diziyi bilen yoktu tavsiye ettiğim herkes tek solukta bitirdi bi kesim son sezonuyla yargılıyor bu diziyi fakat ben öyle düşünmüyorum bütünüyle bakıyorum gerçekten efsane bir dizi senarist sendika grevinden dolayı bi düşüş yaşadı üstüne de gelmedi bu dizinin
10


default avatar
(26) -
4. sezona kadar bilimsel , sonrasında fantastik kurguya dönen dizi hakkında yorum yapmak hakikaten zor, zira başlangıç mantığından 180 derece dönüş yapan bu diziye yorum yapmak bile akıl dışı bana göre... Çünkü ... izleyin ne demek istediğimi izleyince anlayacaksınız !!!


default avatar
(311) -
3. sezona kadar (3. sezon dahil) güzel bir dizi. Ancak niçin 4. sezonda bozmuşlar ? Tam rambo filmi olmuş, ne kadar kötü efekt ve bilgisayar oyunları var. 3. sezona kadar puanım 8.8 dir. 4. sezon ve ilerisi için 6 puan.
7


default avatar
(27) -
Üzerinden o kadar yıl geçmesine rağmen hala dengi gelmeyen bir dizi. Kendime izleyecek dizi bakarken aklıma geldi bir sayfasını ziyaret edeyi dedim hala sonunu anlamsız bulanlar bunu açıklamaya çalışanlar dolu Çok Mutlu Anlamayanlar için diziyi ikinci kez izlemelerini öneriyor 10 puanımı verip kaçıyorum. İyi seyirler...
10


default avatar
(24) -
İlk üç sezonu güzel gerilim ve gizem içeriyor.
Sürprizbozan: Göster
5


default avatar
(67) -
4. sezon ve sonrasinda yasanan senaryo kalitesindeki dusus, aslinda o zaman denk gelen amerika`daki senarist sendika grevinden kaynaklaniyordu. aynisini heroes ve prison break gibi diziler de yasadi. sanssizligimiz ise bu kadar efsane baslayan bir dizinin bu greve denk gelmesi oldu.


default avatar
(144) -
Bir çok kişinin ilk dizisi benim gibi güzel dizi falan ama sonlarına doğru kötüleşen dizi ama yine de efsaneler arasına girmemesi için sorun değil hala ara ara seyrettiğim dizi ama ilginç tarafı o diziden sonra çoğu oyuncu hiç ortaklıkta gozukmedi ya da ben denk gelmedim


avatar
(1248) -
Dizi muhteşem başladı. Muazzam ötesi bir konusu vardı ve çok güzel bir senaryo ile mükemmel ilerledi. İşin içinde J.J. Abrams olduğu için bilim kurgu kaçınılmazdı. Ara ara serpiştirilerek iyi bir tadı da vardı. Dediğim gibi mükemmel başladı ve ilk 3 sezonda öyle devam etti. Lakin dizi 4. sezon ile birlikte bir karmaşıklık ve düşüşe geçti ve bu düşüş engellenemedi. İstikrarlı bir şekilde sürekli bozmaya başladı. Zaten bunu onlarda reddetmedi ve önünü alamadıklarını, çoğu çektikleri sahneyi diziye uyduramadıklarını ve çok karıştırdıklarını kabul ettiler. 5. ve 6. sezonları izlemekte gerçekten zorlandım. Sürprizler yapacağız diye, aşırı saçmaladılar ve karmaşıklaştırdılar. Geri de toparlayamadılar. Herhalde bir tek ben görmüyorum dizinin ileri sezonlarda ve son sezonda bozduğunu. Çoğu haber ve forum siteleri de bu konu hakkında fazlası ile haber mevcut. Yine de ilk 3 sezonu mükemmel bir diziydi ve onun hatırına bile izlenir.

Puanlamalarım:

1. Sezon: 10
2. Sezon: 9.5
3. Sezon: 9
4. Sezon: 6
5. Sezon: 5
6. Sezon: 5

(Ortalama 7.4)
7

Cevaplar (1)
default avatar
(249) -
doğru söylüyorsun kardeşim yukarıda esrin nikli arkadaşımızın dedği gibi greve denk geldiği için 4.sezon ve diğerleri oyüzden öyle oldu bence benm için hala daha efsanedir
10


3
| Bildir


default avatar
(13) -
Dizinin finali şöyleydi, bilmem nesi eksik kaldı... gibi eleştirilerinize hayret ediyorum... game of thrones ve Breaking Bad den sonra 3. sıraya rahatlıkla oturur..
İzlerken hissettiklerinizi hatırlayın..
10

Cevaplar (2)
default avatar
(14) -
Bence gelmiş geçmiş en iyi "tv show". Diğerleri bunun yanına yaklaşamaz bile, söylediğiniz dizileri bende izledim ve kabul etmeliyimki gerçekten harikalar. Bilmiyorum nedendir ama LOST sanki o özlediğimiz - 90'lar dediğimiz kuşağın son üyesi.
10


3
| Bildir
avatar
(280) -
Saydığınız dizilerden sonra değil önce gelmeli Lost.
10


1
| Bildir


avatar
(806) -
Dizinin sonu berbattı diyen arkadaşlara aşağıdaki kısa öyküyü okumayı öneriyorum.

Usta bir ressamın öğrencisi eğitimini tamamlamış. Büyük usta, öğrencisini uğurlarken çırağına ” Yaptığın son resmi, şehrin en kalabalık meydanına koy” demiş. ” Resmin yanına bir de kırmızı kalem bırak. İnsanlara, resmin beğenmedikleri yerlerine bir çarpı koymalarını rica eden bir yazı iliştirmeyi de unutma” diye ilave etmiş.
Öğrenci, birkaç gün sonra resme bakmaya gitmiş. Resmin çarpılar içinde olduğunu görmüş. Üzüntüyle ustasının yanına dönmüş. Usta ressam, üzülmeden yeniden resme devam etmesini tavsiye etmiş.
Öğrenci resmi yeniden yapmış.Usta, yine resmi şehrin en kalabalık meydanına bırakmasını istemiş. Fakat bu kez yanına ‘bir palet dolusu çeşitli renklerde boya ile birkaç fırça’ koymasını söylemiş. Yanına da, insanlardan ‘beğenmedikleri yerleri düzeltmesini rica eden’ bir yazı bırakmasını önermiş.
Öğrenci denileni yapmış. Birkaç gün sonra bakmış ki, resmine hiç dokunulmamış. Sevinçle ustasına koşmuş.
Usta ressam şöyle demiş:
“İlkinde, insanlara fırsat verildiğinde ne kadar acımasız bir eleştiri sağanağı ile karşılaşılabileceğini gördün. Hayatında resim yapmamış insanlar dahi gelip senin resmini karaladı. İkincisinde, onlardan müspet, yapıcı, olumlu olmalarını istedin. Yapıcı olmak eğitim gerektirir. Hiç kimse bilmediği bir konuyu düzeltmeye cesaret edemedi.”
Sonu berbat diyen arkadaşım; sen nasıl bir son yazardın?
Sonu berbat değil ayrıca , sen anlamamışsın!

Diziye gelecek olursak; dizinin her karakteri aileden biri gibi artık.O kadar benimsedik, o kadar hayatımızın içinde. Son olarak:
Sürprizbozan: Göster
10


‹ Önceki 1 2 3 4 ... 12 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film