Giriş Kayıt
Yorumlar (5)
avatar
(392) -
Yaşamının hiç bir yerinde, hiç bir tercihinde Sen sana ait değilsin. Kontrol asla senin değil. Acı ve gerçeği ne hep karanlıkta ne hep aydınlıkta, hangi kostümün içinde var olursan ol sindiremeyeceksin, ama yaşayacaksın... Temposu kesinlikle düşmeyen beklentimin çok üzerinde iyi bir film. Sistem eleştirisi vurdumduymaz bir kan revan içinde daha ne olsun.


avatar
(415) -
Gerçekten çok farklı bir filmdi. Macar sinemasına iyi bir başlangıç oldu benim için. Filmin tamamının yer altında geçmesi filme çok ayrı bir hava katmış. Mekan seçimi son derece güzeldi o bakımdan. Film Bulcsú karakterinin üstünden gidiyor tamamen. Neden böyle bir işi seçtiği, neyden kaçtığını pek açıklamaya çalışmıyorlar. Bunu seyirciye bırakıyorlar. Öyle yapmaları da güzel olmuş bence. Belki kendinden, belki geçmişinden, belki de birilerinden kaçıyordu. Bunu hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz gibi ama o gizem unsuru zaten filmi film yapıyor belki de. Filmin en sevdiğim kısımlarından biri de metronun içinde onlarca sıradan insan olması ve bunlara azar azar da olsa yer verilip anlatılması. Görevlilerle o insanların aralarındaki davranışlar, diyaloglar şahaneydi bence. Bulcsú'nun arkadaşları son derece sempatiklerdi. Bilet kontrolü sırasındaki davranışları özellikle çok güzeldi.
Bulcsú'nun metro kapanırken gene oradan çıkmaması, yerin altında yaşaması, kendi kendine yer altının derinliklerinde yaptığı o ufak geziler çok güzeldi. Ruhu bayağı yalnızdı belki de ondandı bütün bunların hepsi. O kapalı yerlerde de kendini güvenli ve huzurlu hissettiriyordu belki de. Bir diziden aklımda kalmıştı. Böyle güvensizlik duyan veya korkan bazı insanlar dolabın içinde yatardı. Çünkü o kapalı küçük yer kendilerini biraz da olsun güvende hissettirirdi. Bulcsú'da da aynı bu durum vardı bana göre. Orada kendini rahat hissediyordu. Ondan artık yukarıyı merak etmek istemiyordu.
Filmin sonuna doğru tabii Bulcsú adım adım bunlardan sıyrılmaya başladı. Özellikle o son sahne filmin en mükemmel kısmıydı bence.

Sürprizbozan: Göster


Filmi izlemediyseniz kesinlikle bir şans verin. Bambaşka ve farklı bir film. Böylesine özel filmlere her zaman denk gelemezsiniz.
10


avatar
(678) -
bir insan her şeyden vazgeçip neden yeraltına sığınır bu sorunun cevabını tam alamadık zaten filmdeki en merak uyandıran şey bunun gibi soruların cevaplarının yarım kalması
7


avatar
(3) -
Karanlık, klostrofobik bir mekan. Birbirinden ilginç ve birbirinden farklı karakterler. Tuhaf bir film. Tuhaf olduğu doğrultuda da çok sevdiğim yapımlardan. Bir ilk film için oldukça başarılı bulduğumu söyleyebilirim. Kıyısından köşesinden masalsı bir anlatımı var. Fakat masal ürkütücü... Tür açısından gerilime, kara mizaha yakın duruyor. Yer yer klip estetiğine yaklaşılmış. Hızlı bir kurgusu var. Farklı bir sinema lezzeti arayanlara tavsiyedir. Keyifle izlenmesi oldukça yüksek ihtimal...
8


avatar
(2066) -
Macar sinemasına da bir bakalım dedim, ama sonuna kadar izleyemedim.


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film