Giriş Kayıt
Yorumlar (10)
default avatar
(316) -
IMDB puanı tam yerinde olmuş.Jerry Bruckheimer'ın ortalama düzeydeki aksiyon filmlerinden biri.Vasatı aşamıyor bana göre.Hollywood'da moda olan efsanenin arkasındaki gerçek teması üzerine Anglosaksonlar ile savaşan komutan Arthur'un,ingilizlerin Arthur efsanesinin esinlediği gerçek karakter olduğu varsayılmış.Aslında Arthur efsanesi,ortaçağda geçiyor.Anglosaksonlarla savaşan komutan Arthur ise roma imparatorluğunun son dönemlerine yakın bir zamanda yaşamış.Yani ikisinin aynı kişi olduğunu ve bu savaşın Arthur efsanesinin ardındaki gerçek olduğunu iddia etmek bence saçma.Öte yandan Anglosaksonlara karşı savaşan komutan Arthut'un anlatıldığı filmde,Arthur efsanesine ait olan Merlin,Guinevere ve Lancelot karakterlerinin ne işi var.Film doğal olarak gişede büyük zarar etmiş.120,000,000 dolar bütçesine karşın sadece 51,882,244 dolar hasılat yapmış.Seyirciyi aptal yerine koymaya çalışırsanız işte böyle olur.Buradaki yorumlarda film genelde beğenilmiş.Bunun sebebide ortalama bir aksiyon olarak aksiyon seyircisini tatmin ediyor olması.Ama Arthur efsanesini biliyorsanız bu filmin vasat derecede olduğunu düşüneceksiniz.Arthur efsanesi ile neredeyse (karakterler dışında) hiç bir ilgisi yok.Fantastik ve mistik özelliklerin tamamı ayıklanmış.Excalibur sıradan bir kılıç ve Merlin sadece bir şaman.Öte yandan Guinevere adeta savaşçı prenses Xena (Zeyna) olmuş.Guinevere,efsanede savaşçı filan değil.Yok öyle birşey.Eğlence desen,eğlencelide değil.Yani Pirates of the Caribbean gibi bir filmde aramayın.Ben Arthur efsanesiyle filan ilgilenmiyorum şöyle Gladiator,Troy,Spartacus gibi tarihsel aksiyon istiyorum ama öyle çok fazla kanlı filanda olmasın diyorsanız bu film tam size göre.Ama Arthur efsanesiyle ilgileniyorsanız hiç bulaşmayın.
6


default avatar
(18) -
Film müzikleri harika ötesi. Film bitince gördüm ki Hans Zimmer ustalığıymış. Başlangıçta beklentimi yüksek tutmamıştım ama film şaşırttı. Oyunculuklar çok iyi. Savaş sahneleri çok iyi. Filmi çok beğendim.
8


avatar
(2674) -
Samatyalı Arthur ve yuvarlak masa şövalyelerinin hikayesi...Güzel film ama yer yer tempo düşüyor. vasatın biraz üzeri..
6


avatar
(6203) -
Gerçekten izlediğim en etkileyici en güzel filmlerden biri olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Clive Owen'a hayran olduğum film gerçekten çok çok başarılı oynamış.Ayrıca Keira Knightley'nin performansıda çok iyidi. Kısaca Hans Zimmer'in muhteşem müzikleriyle macera savaş tarih hepsi bir arada olan çok güzel bir yapım.Bana göre kesinlikle izlenmesi gereken bir film pişman olmazsınız...
9


default avatar
(1082) -
Bu film yılın 2004 ün en iyi filmlerinden birisi idi.Imdb puanına bakıp aldanmayın ortalamanın üstü tarihi bir film.. Tarihi aktarması bakımından verilen resim, ses efekti, sahneler özellikle müzik harika. Şu an aklımda kalan ise filmin müziği, efsanaler arasında yerini almış bulunuyor..Moya Brennan ve onun güzel bir şarkısıyla anlat.
8


avatar
(8404) -
Sinemada izleme şansı yakaladığım bir filmdi. Clive Owen ve K. Knightley başta olmak üzere kadrosu oldukça iyi, temposu ve adrenalini sürekli üstte bir yapım. İzlemeyenler için kesinlikle tavsiye ederim.


avatar
(1583) -
En iyi savaş sahnelerinin olduğu film. Orta çağ filmlerinin en iyileri arasında!
10


default avatar
(7) -
Soluksuz izlediğim, uzun zaman aklımda kalmış filmlerden oldu Mads Mikkelsen filmin fazlasıyla hakkını vermişti
10


avatar
(138) -
böyle güzel bir filme hiç yorum yapılmamış ilginç..!
7


default avatar
(50) -
Başarılı ve sürükleyici bir tarih filmi, hakkında hiç yorum yapılmamış olan bu film kaçırılmaması gerekenlerden biri..


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film