Giriş Kayıt

Teksas Katliamı (2003) Yorumlar


The Texas Chainsaw Massacre

Yorumlar (15)
avatar
(1583) -
The case today still remains open..

Filmin son sözü bu, "dava bugün hala açık.." deniyor.. Açık mı kapalı mı bilemiicem ama şuan sıcağı sıcağına yazıyorum ve sadece wow.. diyorum ve biraz soluklanmak istiyorum..

Uzun yıllar sonra tekrar izledim ve elbette detayların ve tiplerin tümünü unutmuşum.. Yani bu türün en etkileyici filmlerinden birinden bahsediyoruz burda.. Evet elbette iğrenç, elbette dehşet, vahşet ama gerçekte yaşanmış bir vaka bu ve film tabi ki olağanca abartıyla veriyor bunları bize. Öyle deriz hep ama ya filmden daha vahşet şeyler yaşandıysa?

Şuan o gerilmişliğin hemen sonrasındayım ve derin nefes aldığımı fark ediyorum gerçekten. Jessica Biel seçimi gerçekten güzel olmuş, hem olağanüstü güzel hem çok başarılı, bu filmde resmen yaşamış gibiydi. Dün gece 2006 başlangıç bölümünü izlemiştim, o da çok başarılı. Bu seriyle gerilme ihtiyacımı giderdim sanırım, artık diğer neşeli veya normal filmlere başlayabilirim Gülücük
7


avatar
(4239) -
Bizleri vahşete davet eden bol kanlı filmlerde olay örgüsünün mükemmel olmasını beklemenin hata olduğunu düşünüyorum. Tedirginliğe ve heyecana doyurduğu gibi filmin içindeymişsiniz gibi hissettirmesi en büyük artısı. Slasher müptelası olanların oldukça hoşuna gideceği bir film.
6


avatar
(57) -
Filmimiz korku türünde ünlü bir teen-slasher serisinin ilk filminin yeniden çevrimi.Seri katil psikopat Ed Geinin hikayesinden esinlenen kapitalizme çakan içinde bolca yamyamlık olan yol hikayelerinin en dehşetlisi.Psikopat seri katil birinden daha kötü olan şey psikopat seri katil aile.Yamyamlık gibi iğrenç tiksindirici olguyu insanoğlu onbinlerce senedir terketti.Yol güvenliği insanoğlunda medeniyeti gösterir.ilkel toplumlar yolcunun canını ve parasını gasbeder(şimdi de ülkemizde otogarlar ve dinlenme tesislerinde kazıklama var ama..).Medeni toplumlar yolcunun güvenliğini önemser,ihtiyaçlarına çözüm üretir.Atalarımız hanlar kervansaraylar yapmış.Bozkır töresi yani Cengiz yasaları da yolcuyu önemsemiş gaspedeni idam etmiş.Gelelim filmimize yol güvensizliği ve yamyamlıkta zirve, fabrikası kapanan psikopat aile de yapacağını yapıyor.İlk filme göre ve serinin diğer filmlerine göre daha bir sevdim.Özetle senaryo orijnalinden biraz değişik, Oyunculuk idare eder, sinematografi ise daha bir güzel.Her ne kadar serinin en çok sevdiğim filmlerinden biri olsa da sonuçta orjnalin yeniden çevrimi.
Senaryo 7
Oyunculuk 7
Sinematografi 7
7/10
7


avatar
(11) -
Serinin açık ara en iyi filmi bundan sonra ise the beginning gelir. diğer korku gerilim filmlerine benzemez kesinlikle izlenmesi gereken bir yapım eski slasher filmlerin günümüze uyarlanan remake'leri genellikle kötü olur ama orijinalinden daha iyi olan nadir yapımlardandır gördüğüm en ürkütücü ve vahşi karakter bu filmde izleyin pişman olmazsınız.
8


default avatar
(395) -
Seriyi baştan sona izlememe sebep olan ve serinin en iyi filmi 8 puan
8


default avatar
(43) -
Korku gerilim sevenler! Bu filme 5-6 veriyorsanız lütfen artık korku diye dabbe vb lerini izleyin. Türünün en iyi örneklerinden birisi. Kan vahşet var ancak abartılı değil. Konu, ambians ve müzikler çok ama çok iyi.
10


avatar
(1248) -
Güzel ve gerilim dolu bir filmdi. Sadece kişi sayısı biraz daha artırılabilirdi. Bu tarz filmler genelde iyi olur. Sıkılmadan izledim. İzlemenizi öneririm. (Serileriyle beraber.)

6/10
6


avatar
(47) -
Gayet güzel bir korku gerilim harmanlaması izleyin derim


avatar
(817) -
Şimdi öncelikle filmde bir sürü saçma diyalog var. Alt yazılı bulamadım sonra da üşendim uğraşmaya dublajlı izledim. Herhalde saçma diyalogların sebebi dublajdır. Ama saçma sahnelerde oldu maalesef. Neyse onlar dışında güzel son 15-20 dk gerilim dorukta oluyor.
7


avatar
(274) -
Fena değildi. Bu tarz filmleri sevdiğimden sıkılmadım.
6


default avatar
(81) -
Ayrıntılara takılmayın, 1940 lı yıllarda yaşamış gerçek bir karakteri, tüm psikopatlığıyla ekrana ustaca taşımışlar. İnsan empati kurmadan yapamıyor.
Beklentiyi yüksek tutmayın, filmdeki arkadaş grubuna kendizi de ekleyin öyle izleyin.
Israrla tavsiyem şudur: Önce Deri Surat lakaplı bu kişi hakkında ön bilgi edinin (http://tr.wikipedia.org/wiki/Ed_gein) sonra izleyin derim.


avatar
(1684) -
Galiba şu ana kadar izlediğim en mide bulandırıcı ve psikopat karakterler bu filmdeydi; hakkını da vermek lazım bu hissi son derece iyi veriyorlardı. Film oldukça iyi tek sevmediğim şey ise Jessica Biel`in seksiliğinin çok fazla ön plana çıkartılmış olmasıydı, hatun kişi rezalet bir yerde geziyor kamera direk kalçasının salınmasını gösteriyor, pencere kenarına geliyor tshortünden belli olan göğüs uçlarına odaklanıyor vb. yahu arkadaş adam gibi bir film yapıyorsunuz madem; bırakın şu güzel kız yakışıklı erkek saçmalıklarını. Gerilim\korku filminde de manken gibi salınan seksi kadınlar görmek olsa amacımız victorias secret defilelerini izleriz zaten.
6

Cevaplar (1)
avatar
(244) -
çok haklısın..


3
| Bildir


avatar
(40) -
bu tam olarak başlangıç filmi değil bundan başka bir tane var 2006 yılında çekilen maskeli adamın doğuşundan başlıyor nasıl cinayet işlemeye başladığını gösteren bir film daha var önce onu izleyin


avatar
(649) -
Filmlerde gerçek olaylardan alıntı yapılması etkileyiciliği çok arttırıyor. Teksas Katliamı gerilimi dozu yüksek bir film. Bu tarz filmlere ilgisi olanların arşivini süsleyebilir.
6


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film