Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(118) -
geleceğe olan yolculukta sıkılmayacaksınız... 7.5
7


avatar
(649) -
Kaybedileni geri kazanmak için gösterilen çabanın orta halli bir örneği. Yanlış anlaşılmasın orta halli olan çaba değil, filmdir. Filmin efektleri çok hoş, özellikle final sahnesi çok hoşuma gitti. Güzel düşünülmüş.


avatar
(709) -
Çok daha büyük bir uğraşla çok daha güzel bir film çıkabilirmiş ortaya ama yine izlenmez mi elbette izlenir çok güzel bir filmdi özellikle bu türü sevenler hiç durmasın derim...
8


Yorumlar (24)
avatar
(1030) -
1960 yapımı orjinal filmi bildiğim için şimdiye kadar izleyesim gelmemişti ama ilk filme göre tamamen farklı bir senaryo, tema aynı ama yeniden çekim değil farklı bir versiyon. Iyi ki farklı bir film yapmışlar. Kıyaslama yapmak gerekirse, çoğu yönden o filmden geride. O film merak üzerine kurulu felsefi bir filmdi. Keşfe çıkan bir adamın hikayesiydi. Romantizm vardı ama dram taşımıyordu. Bu filmde ise görselliğin güzelliğine, orjinalliğine diyecek bişey yok. Ilk filme göre birinci sınıf bir ekran keyfi ve daha fazla heyecan taşıyor. Görüyoruz ki devir ne olursa olsun teknik ilerleme, gelişim, kültür: mutluluk ve barış getirmiyor.
7


avatar
(1234) -
Gnel olarak tarif etmek gerkirse, ailece izlenecek fantastik bir film. Oyunculuk ortalama. Senaryo biraz zayıf. Süresi gayet iyi, sıkmıyor. yapım yılına göre iyi falan diyemem çünkü eksik gedik var. Filmleri yapım yılına göre değerlendirmek yanlış bence. Ancak görsel efektleri bu şekilde değerlendirebiliriz. Zira kurgu senaryo oyunculuk konularının yapım yılıyla alakası yok.
Ama dediğim gibi ailece izleyebilirsiniz. Benim puanıım 6
6


default avatar
(67) -
1960 yapımı olan ilk çevrim filmini de izlemiş biri olarak; yine filmin başında gelecekte neler olacağına dair izleyiciyi heyecanlandırıyor, zevkle de vakit geçirtiyor. İlk filme göre bazı noktalar daha iyi açıklanmış ama yine de sanki havada kalan bir şeyler var gibi. Sonuç olarak güzel film, tavsiye edilir
7


avatar
(806) -
"Seni seviyorum Emma. Doğru olduğunu biliyorum; birbirimiz için yaratıldık. Düşünmeden bildiğim tek şey bu."

"Hepimizin zaman makineleri vardır öyle değil mi? Bizi geriye götürenler anılarımız; ileriye taşıyanlar da hayallerimiz."

H.G. Wells'in Zaman Makinesi kitabını geçenlerde yeni bitirdim. Kitabı okurken içindeki felsefeyi çok beğenmiştim. Kitapta insan türünden iki yeni tür çıkıyordu. Biri; zevk-ü sefa içinde yaşayan, güneşin ve hayatın tadını çıkaran zengin kesim; diğeri de bodrumlarda yaşayan, yer altı atölyelerinde ve madenlerde çalışan işçi kesimi. Kitap bu iki kesimin yüz binlerce yıl sonraki evrimini anlatıyordu.
Filmde ne var? Filmde, klişe bir aşk hikayesi ve Yüzüklerin Efendisi çakması Morlocklardan başka bir halt yok. Kitabın felsefesinden çok uzak. Bir de bir arkadaşın yorumunda da belirttiği gibi: "Al sevdiğin kadını git, geçmişte yaşa." Senaryo yazıyorsan bu tür salaklıklardan da kaçınacaksın... Aşkı ağızda sakız yapmış yılışık senaristler.
7


default avatar
(7) -
Film zaman kavramını iyi anlatıyor film anlattıkları açısından farklı bir bilim kurgu. Puanı düşük kalmış bence izlenmesi gereken filmlerden normalde 8 verirdim puanına ama böylesi pek yok o yüzden 10.
10


default avatar
(48) -
8/10 İlk izlediğimde de çok beğenmiştim. Yıllar sonra dün tekrar izledim. Hala çok güzel ☺️. Puanı nasıl bu kadar düşük kalmış anlamadım. Sürenin 1.5 saat olması da ayrı güzel
8


avatar
(8407) -
Üniversite yıllarında sinemada izleyip aşık olduğum filmlerden... Bu akşam tvde denk gelince, hem eskiyi yad etmiş, hem de keyifle hatırlamış oldum bu yapımı! Şimdi izleyince bazı yerleri sırıtsa da, genel olarak muhakkak en az bir kez izlenmeli yapımlar kategorisindedir diye düşünüyorum. İyi seyirler olsun.


avatar
(391) -
IMDb puanına sakın aldanmayın çok güzel bir bilim-kurgu filmi. Yeniden çekim ve gayet başarılı.
8


avatar
(1418) -
2012 yılında yazdıgım yorum...

Yaklaşık 5-6 sene önce izleyip çok beğendiğim bir filmdi, Zaman Makinesi. Bugün ikinci kez izledim.

Sürprizbozan: Göster


Filmin imdb puanı düşük olsa da ben böyle düşünmüyorum. Hikayesi ve anlatımı çok güzel ve ilginç olan film , akıcılığı ile baştan sona tempoyu yüksekte tutuyor. Zaman makinesinde iken dünyanın geçtiği evreleri çok etkileyici çekmişler.

Genelde filmleri ikinci kez izleme alışkanlığım yoktur ama bu filmi tekrar büyük bir memnuniyetle izledim. Bilimkurgu ve aksiyon ögelerini çok iyi kullanan, fantastik unsurlar da barındıran bu filmi tavsiye ederim.

Film, 1866 doğumlu İngiliz Yazar H.G.Welles’in kitabından sinemaya uyarlanmış.
8


avatar
(206) -
Kaybettiği sevgilisi ile tekrar birlikte olabilmek için zaman makinası icat eden bir profesörün, bu zaman macerasında hayatının anlamını bulmasını konu edinen fantastik bir yapım. Konu olarak güzel, başlangıcı da öyle filmin. Ancak film ilerledikçe değişen konu bütünlüğü bozmuş. Filmin başlangıcındaki konu üzerinden devam edildiğinde daha başarılı olacağını düşünüyorum filmin. O nedenle beklentimi tam olarak karşılayamadı.
6


avatar
(168) -
En iyi zamanda yolculuk filmlerinden bir tanesi. Tavsiye ederim.
7


avatar
(143) -
Neden bilim-kurgu filmlere illa bir romantizm katmaya çalışıyorlar anlamıyorum. Romantik film izlemek istesem öyle bir filme giderim. H.G. Wells ve David Duncan e ait orjinal senaryo ile çekilen 1960 yapımı filmde salt bilim-kurgu izlersiniz. Hep bu John Logan ın işi Gülücük senaryoyu o bozmuş Gülücük 90 ların bir kısmı ve 2000 lerdeki bilim-kurgu filmlerinin genel sorunu bu. hepsi aynı kalıptan çıkmış gibi. Biraz ondan biraz şundan ama mutlaka aşkta olsun. Sümüklü Aşkta bildiğimiz aşk değil;
Sürprizbozan: Göster


Madem öyle 6 puanı niye verdim? Çünkü geleceğe gidiş sahnelerini çok beğendim. Dünyadaki değişiklikler efektlerle çok güzel anlatılıyor, adeta belgesel tadında Gülücük

Bilim-kurgu kıtlığında izlenir.
6


default avatar
(133) -
Guzel filmdi. Begendim. Ama sanki senaryoda kopukluklar var gibiydi. Oyunculuklar vasat olmakla birlikte izlenebilir filmlerden.
6


avatar
(215) -
zamanda yolculuk filmleri bir başka güzel oluyor.
7


avatar
(48) -
İlginç mesajlarını bili-kurgu tarzıyla vermeyi seçmiş bir film. Gayet akıcı ve 2002 yılında çekilmiş bir film için sahneleri yeterlizenginlikte sayılır.
6


default avatar
(232) -
Filmi iki açıdan ele almak gerekecek. Senaryo bence çok kötü, bir sürü soru işareti bıraktı, olaylar yarım yamalak kaldı, ne neden o şekilde oldu anlayamadık. . Bir ara orcları, Mordor'u hatta Saruman'ı falan gördüm sandım.
Sonu da hiç tatminkar bitmedi. Bu açıdan izlemeseniz daha iyi olur.

Ancak görüntüler muhteşemdi, hatta bu şekilde bir belgesel olsa ne güzel olur dedim. Sadece görüntü efektleri için izlerseniz keyif alırsınız. Oyunculuk da iyiydi.
6


avatar
(68) -
Önceki yapımını izlemedim karşılaştırma yapamayacağım ama fena film değil.Mantık hatası kısmını değinmeyeceğim çok fazla dikkat etmedim açıkçası ama konu itibariyle gayet iyiydi.Oyuncuların performansları da yeterliydi kısacası beğendim.

7/10
7


avatar
(86) -
Temelde film mantık hatası, düşüncesizlik veya her ne derseniz deyin bir saçmalık ile başlıyor. Makineyi tasarlamışsın; güzel. Sevgilini kaybetmişsin; ona da tamam. Geçmişe gidip sevgilini kurtarmaya kalkışmışsın. Takdire şayan bir davranış. Ama olmamış, tekrar ölmüş. Kader.... Peki bundan sonra ne yapıyorsun? Alıp sevgilini geleceğe ya da geçmişe gideceğine, kendi başına buyruk çekip gidiyorsun bilmem kaç yıl ileriye. Kendinden hiçbir parça bulamayacağın gelecekteki medeniyetlere. Bilim adamısın. Merakına saygı duyuyorum. Ama bir bakıp neden gelmiyorsun? Niye sevgilini de alıp gitmiyorsun? Eski sevgilinden hemen neden umudunu kesiyorsun? Gidip başka aşklara yelken açıyorsun. Hiç yakıştı mı şimdi bu sana?
Filmin ortalarında oluşturulan şehir harikaydı. Muazzam bir bütçe ile yapılmış Harikulade bir şehirdi. Beni büyüledi.
Sürprizbozan: Göster
5


avatar
(116) -
Üniversiteye başladığım sıralar izlemiştim bu filmi ve çok da etkilenmiştim. O günden bu yana büyük saygım vardır The Time Machine'e. Kendisi zamanda yolculuk düşüncesine en mantıklı yaklaşan filmlerin başında gelir (bana göre). Hem konusu hem de oyuncu kadrosuyla göz kamaştıran bir yapım. TA'da 7,5 puan almasına üzüldüm açıkçası... Yine de zevkler tartışılmaz, en azından benim için bir baş yapıt Saygılar
10


default avatar
(250) -
Kıyıda köşede kalmış çok iyi bir film. Muhakkak görülmeli bence
10


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film