Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(705) -
Hani bazı filmler vardır asıl bitince başlayan... Üzerine onlarca farklı fikir/teori üretilen‚ uzun süre tartışılan... İşte bunlardan biridir Donnie Darko.

İzlerken allak bullak eden şeylerin üzerine mutlaka beyin fırtınaları yapılır, argümanlar sunulur.
Her izleyişte de farklı ayrıntılar, yorumlar çıkabilir. Nihayetinde ise işlenilen konu itibariyle en kaliteli filmlerin başında gelir.

İlk seyirden sonra hikaye ile ilgili oluşan yorumlarım ve kendimce önemli bulduğum noktalar:
Sürprizbozan: Göster

Sürprizbozan: Göster

Sürprizbozan: Göster



Gerçekten çok detay var‚ ilk izlemeyle bunlar gözüme çarpmıştı, Director's Cut versiyonun nispeten daha az komplike olduğu söyleniyordu, koşullar müsait olduğunda bu sefer daha konsantre şekilde tekrar izlemek istiyorum. ben olmuşum televizyon
9


avatar
(287) -
Parelel evren kavramının bu kadar iyi işlendiği ikinci bir film daha tanımam. Aslında yoruma fazlasıyla açık, birkaç kez izlenmesi gereken kült filmlerden biri. Müzikleri, kurgusu, dialogları ve işleyişi ile defalarca izlenecek türden bir düşündürücü başyapıt.
8


avatar
(649) -
Filmin çok acayip bir havası var, benim çok ilgimi çekti. Bunda yönetmenin olduğu kadar, belki de daha fazla Jake Gyllenhaal'ın katkısı var diye düşünüyorum. Ve tabi Jake Gyllenhaal'ın şimdiki haline bakınca evrim geçirdiğini düşünmeden edemedim.
8


Yorumlar (94)
avatar
(13) -
Sürprizbozan: Göster
6


avatar
(8406) -
Filmin müzikleri, tarzı çok iyi, kendi dünyasını seyirciye güzel aksettiriyor. Fakat konusu itibariyle zaten şizofrenik bir yapıya ve anlatıma da sahip. Hani kafa karışıklığı ve bundan kaynaklı bir sıkıntı verebilir ama bence muhakkak izlenmeli... Filmle alakalı bilgi isteyen bir arkadaşa verdiğim cevap buydu. Kendisine de dediğim gibi; tekrar izlediğime memnun oldum. Cep telefonlarını bırakıp filme odaklanarak, sakin sakin izlemek şart, iyi seyirler olsun.


avatar
(998) -
Kadro olağanüstü ama film sanırım yani yorumlardan okuduğum kadarı işe bana bir numara büyük geldi. Ne konusunu, ne neden çekildiğini, ne amacını Süperrrrrr hiç bir şeyi anlamadım.Bu tarz filmlerin seviyesine çıkamışım galiba Süperrrrrr
5


default avatar
(222) -
Arkadaşlar bende filmi ilk defa da anlayanadım. Diğer arkadaşın dediği 25. Kare youtube videosu ile anlayabildim. Ever çok karışık bir film ve ön yargı ile izleyeceksiniz kesinlikle izlemeyin. Anlamanız zaten mümkün değil. Şahsen çok beğendiğimi de söyleyemem. Bana hitap etmedi.


avatar
(119) -
bir filmi anlamamak olağan bir durumdur ancak filmi anlamak için uğraşmayıp, kendisi de anlamadığı için '' uff bu ne biçim film yhaa saçma salak filmdi'' demek cehaletten başka bir şey değildir..

ben de bu filmi ilk izlediğimde bir şey anlamadım, incelemelere baktım yine rayına oturmadı.. filmden çok etkilenmiştim, müziğini defalarca dinler olmuş, bazı sahneleri tekrar izlerdim. Filmi tekrar izlemeyi düşünüyordum zaten top250'de, kült film yakıştırması yapılıyorsa vardır nedeni diyordum.. Süresi uzun olan yönetmen kurgusunu izledim biraz rayına oturdu ama eksiklikler yine vardı.. yine incelemelere baktım ve youtube'da ''25. Kare'' isimli kullanıcının videosunu gördüm ve izledim (https://www.youtube.com/watch?v=mw12W_1t6WU), eleman internette var olan bilgileri çok güzel toplayıp derleyip video yapmış ve kafamdaki tüm soru işaretlerini yanıtlamamı sağladı.. Film artık en iyiler listemdeydi.. Yineliyorum, bazı filmler kolayca anlaşılmaz, bala ulaşmak için elinizi arı kovanına sokmanız gerekir.. Ben anlamadım bu kötü filmdi deyip kestirmek yerine araştırın, internet bilgi okyanusu.. zaten filmi anladım diyenlerin hepsi en az 2 kez izleyip, filmle ilgili bilinmesi gereken şeyleri iyice araştırmış kişiler.. araştırıp öğrendikten sonra hem filmden zevk alacaksınız hem de bilgiye ulaşmak / puzzle tamamlamak insana ayrı zevk verecektir..
10


default avatar
(1082) -
Bilm kurgu olarak değil ama korku gerilim türüde efsane kategori içerisinde yer almış kült filmlerden birisi.. Ne kadar kötü ki bazı imgeler görüyorsun veya halüsünasyon veya üç harfiler sana görünüyor başkları ise bunları göremiyor ve o keşmekeş içinde savaş mücadelesi veriyor. Bu filmde kesinlikle +12 uygulaması olması lazım, ufak dimağları etkilemem adına..
10


default avatar
(53) -
Film oldukça merak uyandırıcı ve bolca sembolik ipuçları barındıran bir filmdi. Her ipucu ilk bakışta anlaşılmıyor. Burada yorum yapan çoğu kişiden farklı düşündüğüm şeyler de oldu benzer şeyler düşündüğüm şeyler de oldu, filmi kesinlikle en güzel yapan tarafı bu!
8


avatar
(193) -
Film çok iyiydi. O kadar derin ve anlamlı ki...Tek sıkıntısı senaristin olayları kendi bildiği şekilde yazıp filmi muammaya çevirmiş olması. Ufak tefek şeyleri açıklayıp gerisini seyirciye bıraksaydı, bizler daha kolay anlardık ama şu şekilde filmi en az 2 kere izlemek gerekiyor. Çok çok derin şeyler var. Derinin de derini yani. Anlaması zor. Benim anladığım kadarıyla:
Sürprizbozan: Göster
Ayrıca filmin realist yönden iğnemeleri de var. Mesela:
Sürprizbozan: Göster
Film bu yüzden çok çok sağlam. Başyapıt gibi bir şey yani. Kesinlikle izlemelisiniz Gülücük

Dipnot: Bilgisayar oyunu oynamayı seven varsa ve Donnie Darko'daki gibi bir konuyu işleyen oyun arıyorlarsa Life is Strange'yi ve Bioshock Infinite'yi şiddetle tavsiye ederim.
8


avatar
(741) -
gerçekten beyin yakan filmlerden biri.. beden eğitimi öğretmeni olan kadın çok canımı sıktı..eminim izleyenler de aynı fikirdedir.. şirinler köyü muhabbeti güzeldi
7


avatar
(1418) -
2012 yılında yazdığım yorum...

Başından sonuna kadar gizem ve gerilimli bir film. Oyuncu kadrosu da gayet iyi fakat çözmesi biraz zor.

Lise öğrencisi Donnie , şizofreni hastalığından muzdarip, sürekli ilaç kullanan 16 yaşında bir gençtir. Rüyasında adının Frank olduğunu söylediği, tavşan kostümlü bini görür ve onun sesini dinleyerek, dediklerini yapar.Uykusunda yaptıklarından habersiz, sabahları evinin dışında biryerlerde uyanır. Frank ona 28 gün sonra dünyanın sonunun geleceğini söyler.

Bir gece o evde değilken Donnie’nin evine hangi uçaktan geldiği tespit edilemeyen bir motoru düşer. Olayı sabah eve geldiğinde öğrenir.

Bu arada Donnie, onun sınıfına yeni kayıt olan bir kızla yakınlaşır.

Donnie, hayalinde yarattığı Frank’i psikoloğuna da anlatır ama bir çare bulamazlar. Donnie öğretmenlerine zamanda yolculukla ilgili sorular sorar ve 101 yaşındaki bir kadının kitabına ulaşır.

Filmde birçok olay meydana geldi ve finalindeki sürpriz son ile kafam iyice karıştı. İnsan tam anladım dediği anda kendini yeni sorular içinde buluyor. Öyle kolay anlaşılan bir film değil. Beyni yoran ve çalıştıran bir film. Anlayabilmek için bir arkadaşıma danıştım ve sinemalar sitesindeki yorumlara baktım. Gördüm ki herkesin kafası karışmış ve herkes farklı algılamış. Neyseki bir yabancı İngilizce de olsa açıklamalı bir video hazırlamış da ben de sonunda anladım. Açıklamamı isterseniz dilim dönmez o ayrı Gülücük

Donnie rolünde Jack Gyllenhaal, annesi rolünde Mary McDonnell, Öğretmeni rolünde Drew Barrymoore, bir nevi yaşam koçu rolünde Patrick Swayze oynuyor.

Film 1988 yılında geçiyor ve müzikleri çok güzel. En çok Duran Duran şarkıları dikkatimi çekti.
8


avatar
(1234) -
Bunu izledikten sonra gaza gelip '' aa ikincisi çıkmış'' diyerek 2009 da yayınlanan s. darko filmini kesinlikle izlemeye gerek olmayan filmdir. Sakın o hataya düşmeyin derim. 8 puan.
8


default avatar
(83) -
Filmi yıllar sonra tekrar izlediğimde filmin ne kadar mükkemmel olduğunu. Anladım tek kelimeyle başyapıttı. Olumsuz yorum yapanlar filmi sakin kafayla tekrar izleyin. Filmin çok güzel olduğunu anlayacaksınız. Filmin sonundaki Mad World-Gary Jules şarkısıda çok güzeldi.
10


avatar
(47) -
film hakkında yorum yapacak kadar bişey anlamış değilim, ama yorumlara bakıldığında senaryo matematiğini çözenler mevcut. Saçma diyemiycem, sonuçta biografi filmi değil, ama sanki verilmek istenen mesaj farklıydı gibime geldi, şimdi bişey yazsam yorumum silinir, neyse, değişik bişeydi işte...

Sürprizbozan: Göster
4


avatar
(80) -
İzlediğim en garip filmdi
8


avatar
(178) -
Filmi anlayabilmek için ergenlik dönemini irdelemek lazım.. Film daha iyi olabilirdi.
6


default avatar
(2) -
Hayata 1-0 yenik başlayan bir tavşanın zirveye çıkış hikayesi


default avatar
(8) -
Film dram , gizem , bilimkurgu türü olmasına rağmen insanın içini geriyor böyle filmlere bayılıyorum işte türünde korku,gerilim olmadığı halde o gerilim hissine kapılmanız çok güzel oluyor , çok iyi film gerçekten ne kadar kafa karıştırıcı şey olsada sonradan okuyunca anlıyorsunuz herşeyi yerli yerine oturuyor
8


avatar
(214) -
Gerçekten çok farklı bir. Bu filmi tam olarak anlamak için herhalde bir kaç kere izlemek gerek. Fim ilk bittiğinde eee dedim, sonra biraz daha dikkatli düşününce heee dedim kendi kendime Gülücük Herkesin kıyameti kendinedir diyerekten kısa kesiyorum. İyi seyirler...
8


default avatar
(2) -
Film bence 2000 en iyi filmi..Filmi anlamayıpta saçma sapan yorum atanlarda olmuş,eğer siz anlamak için izlemiyosanız tabii sıkıcı gelir.Filmi 2 kez izledim hani bazı filmler vardır ya izlersin izlersin hep farkı şeyler anlarsın bende de bu oldu 2.izleyişimde çok daha rahat anladım Filmde asıl anlatılmak istenilen Zamanda Yolculuk Ve Donnie darkonun kendisiyle çelişmesi bana göree.Neyse film hakkında bu kadar bilgi yeter izledikten sonra hak vericeksiniz.. Gülücük
9


default avatar
(2) -
Daha yüksek puan alabilirmişş
9


‹ Önceki 1 2 3 4 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film