Giriş Kayıt

Orada Olmayan Adam (2001) Yorumlar


The Man Who Wasn't There

Yorumlar (9)
avatar
(1029) -
İyi bir filmden daha fazla keyif veren başka bişey varsa bu hayatta oda daha iyi bir filmdir. Coenlerin en iyi filmlerinden. Duygusal anlamda çok boş ve sıradan bir adamın iç sesiyle harika bir film izliyoruz. Başıyla, sonuyla, karakterlerin detaylarıyla tüm filmseverlerin izlemesi gereken bir film. Senaryo, olay örgüsü muhteşem, bir sonraki sahne çoğu kez şaşırtıyor. İnsan psikolojisini çok iyi analiz ediyor.Scarlett Johansson sayesinde ise o dönem genç kızların içinde bulunduğu durum ve ruh haline de bir göz atıyor. Bir de Billy bob gerçekten harika bir oyuncu.
8


default avatar
(276) -
Albert Camus'un Yabancı romanında aktarmak istediği felsefenin bir yansıması. Anlamsızlık içinde anlam ve anlam içindeki anlamsızlık.

Hayatı boyunca hiçbir karar almamış bir adamın hayatında aldığı ilk karar ile başına gelen ilginç ve sürükleyici bir film. Sinematografi ise gerçekten harika.

Filmdeki baş karakter, Ömer Kavur'un Anayurt Oteli (1987) filmindeki Macit Koper'in canlandırdığı Zebercet kadar sıradan ama bir o kadar da ilginç bir karakter.
10


avatar
(220) -
Coen'lerin ilginç filmlerinden. Oyunculuklar, olay örgüsü şahane. İzlemenizi tavsiye ederim.
8


default avatar
(339) -
Normal bir insanın başına gelebilecek kötü olaylardan bazılarını görüyoruz filmde. Film durağan ilerleyen buna karşın pek de sıkmayan tarzda. İzlemenizi tavsiye ederim.
Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(805) -
Filmi izlerken Albert Camus'un Yabancı romanındaki Meursault karakteri aklıma geldi. O da olaylara karşı sinir bozucu derece kayıtsızdı.
Sürprizbozan: Göster
Sıradan bir adamın sıra dışı hikayesini anlatan bu filmle Coen Kardeşler; Barton Fink ve Fargo'dan sonra Cann Film Festivali'nde 3.kez "en iyi yönetmen" ödülünü alacaklardır.
7


avatar
(19) -
Arkadaşlar film güzeldi evet ama keşke son 30 dk falan olmayaydı. Klasik Coen kardeşlerin vurucu sahne eksikliğini hissediyorsunuz ama oyunculuklar ve çekimler gayet iyiydi.


avatar
(433) -
Bu filmin en büyük özelliği sıradan bir adamın hayatını ve yaptıklarını anlatmasıdır. Hatta modern bir adamın(!)...
Coen'ler film boyunca olabildiğince sıradan bir karakterin olabildiğince sıradan hareketlerinin nereye varabileceğini ve hemen hemen her insanın aynı şeyleri yapabilecek potansiyel de olduğunu anlatmaya çalışmışlar. Zaten mide bulandırıcı olan gerçekte işte budur. Tabi filmin tek odak noktası bu değil. Ancak en vurucu noktası bu.
Senaryo bana bir iki yıl kadar önce izleyip hayran kaldığım Chinatown filminde ki şu repliği hatırlattı:

"Kendimi suçlayamam.
Bakın Bay Gittes...
Ne yazık ki birçok insan, yeri ve zamanı geldiğinde her şeyi yapabilecekleri gerçeğini kabul edemiyorlar."
9


avatar
(2674) -
Senaryosu resmen oya gibi işlenmiş, çok üst düzey oyuncuların başarıyla göevlerini ifa ettikleri, mükemmel bir Cohen kardeşler filmi...
8


avatar
(1684) -
Bir Coen`ler filmi olarak büyük beklentiye girdiğim ve beklediğimden de fazlasını bulduğum film oldu. Hayatından ve berberlikten bıkmış olan Ed`in yeni bir iş ile hayatını değiştirme isteğini önüne gelen fırsatlar zinciri ile değiştirme çalışması ama tam da yolunda gidiyor dediğiniz bu olayların sizi güldürmeye başladığı anda rüzgarın ters yönden esip fırtınaya kapılmasına şahit oluyorsunuz.
Karakterler yine çok iyi tasarlanmış film boyunca Ed gözünüzün önüne nasıl geliyorsa diğer karakter tam tersi özelliklere sahip bu yüzden Ed`i de benimsemeye başlıyorsunuz.
Beethoven`ın müzikleri filme çok yakışmış resmen Ed`i yansıtıyordu.
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film