Giriş Kayıt
Yorumlar (7)
avatar
(316) -
İlk çıktığında sinemada izlemiştim. 22 yıl olmuş, dile kolay... Sinema sonrası VCD arşivime aldım. Ardından DivX, ardından DVD ve bugün BluRay.. Asla eskimiyor. Şunu net olarak söyleyebilirim, türünün (Teen Slasher) en iyisidir. Daha iyisi yok.Senaryo, çekimler, ses efektleri ve müzikler. Özellikle cinayet senaryoları ileri seviye. Yalnız dediğim yanlış anlaşılmasın; bol kan arayanlar, şiddet arayanlar bu filmden uzak dursun. Ama biraz gerileyim, sonuna kadar sarsın, merak edeyim ve sonunda sürpriz yaşayım derseniz, o zaman doğru adrestesiniz.
9


default avatar
(20) -
O muhteşem girişi için bile mutlaka ama mutlaka bir şans verin.Bu türün en iyilerinden.Yıllar önce Malatya Yeşil Sinema Kompleksi'nde izleme fırsatı bulduğum daha sonra ise DVD üzerinden her arkadaşlarla yaptığımız EvSineması film seanslarının baş-ucu filmlerinden biriydi...
Mutlaka bir şans vermenizi şiddetle tavsiye ediyorum.Şimdiden iyi seyirler.
8


avatar
(4236) -
Beğendim.. ! Tahminimden daha iyi çıktı daha akıcı daha zeki ...

Tipik teen slasher ile başlayıp olay örgüsünün daha da garipleşmesiyle bitiyor. Türünün güzel örneklerinden
7

Cevaplar (1)
default avatar
(20) -
Evet Divxteam, gerçekten de iyi tanımlamışsınız.Hem çok akıcı hem de çok zekice bir kurgusu var.
8


0
| Bildir


avatar
(253) -
Gerçek Efsaneler'in katilinin neden sinemanın efsane katilleri arasına giremediği belli aslında; kendini ünlendirecek bir maskesi ya da giysisi yok. O mont güçlü bir katil profili için fazla yetersizdi ancak batıl inançlara göre cinayet işlemesi onu diğerlerinden bir hayli farklı yapmaya yetiyor.

Artıları: Açılış sahnesini tahmin etmek imkansız, bütün film bu şekilde işlenseydi ne iyi olurdu. Ani korkutma girişimleri başarılıydı. Düzenli kurgusu filmi sıkmadan izletebiliyor.

Eksileri: Eskiden işlenen bir cinayetten fazlaca bahsedildi, bu hikayeyle ve profesörle olan bağlantı kopukluğu görmezden gelinmemeliydi.
Sürprizbozan: Göster
bu finali basitleştirmiş. Katilin giydiği montun başkalarında da sıkça görünmesi inandırıcı değildi. Karakterlerin arkadaşlarının ölmesine rağmen yeterince üzüntü içinde olmamaları da etkileyiciliği azaltmış. Finaldeki abartının filme en büyük zararı verdiğini de ekleyelim.

En Etkileyici Sahnesi:
Sürprizbozan: Göster

Ayrıntı: Katilin kim olduğunu bulmak kolay olsa da bundan tam emin olamıyorsunuz, ta ki
Sürprizbozan: Göster

Tek Cümleyle: Sağ gösterip sol vurmaya çalışan, bunda da bazen başarılı olup bazen de başarısız olan izlenesi bir gerilim.
Benzeri: Çığlık(1996)

Teknik: ★★★☆☆ Etki: ★★★☆☆

7/10
7


default avatar
(222) -
Eğer arkadaşlarınızı evinize davet etmiş ve hangi filmi koyalım da izleyelim diye düşünürseniz, hiç tereddüt etmeden bu filmi beraberce seyredebilirsiniz. Film mükemmel bir girişle başlıyor ve tempo hiç düşmeden ilerliyor ve beklenmedik şok bir finalle sona eriyor... Gerçekten aldığı düşük puana da çok şaşırdım. Bu film her zaman aklınızda olsun. Puanım 10 üzerinden 9- 9-5.


avatar
(566) -
Sadece sıradan bir katil kim filmi olmamakla beraber,genel olarak doksanların slasher filmlerinin izinden gidiyor.Sonu kimine göre vasat kimine göre etkileyici olabilir ama ben beğendim,katili yanlış tahmin etmem bile filmi izlemiş olmaktan mutlu olmama bir nedendir...İzlenilebilir...10/7
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film