Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(69) -
Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(767) -
The Matrix ile aynı yıl içinde çevrilmiş olsa da aralarında 1 yıl gibi bir fark var. Sanırım bu filmin senaryosu matrix'e ilham olmuştur Hehehehe
8


avatar
(404) -
Bilim kurgu filmi ama teknolojisi biraz zayıf kalıyor. Aslında çok güzel kurgusu var, bunu görsellikle tamamlayabilmiş olsa tam süper olurdu.
Filmin finali ile ilgili, bolca fikir tartışmaları yapmakta mümkün. İzleyin.
7


Yorumlar (58)
avatar
(8408) -
Yıllar Yılı hiç karşıma çıkmayan bir yapım. Gece uyku kaçınca netflixte denk gelip izlemeye koyuldum. Gerçekten enteresan ve farklı bir yapım. 99 Yılı yapımı olmasından mütevellit tabi biraz teknoloji anlamında geri kalıyor ama çok iyi film, inşallah güzel bir remake filmi yapılır. Ama bu haliyle de izlenmeyi hakediyor. İyi seyirler olsun.


avatar
(1031) -
Günümüzde bir çok film bilim kurgu olarak benimseniyor. Halbuki çoğu aksiyon filmi, bazıları ise ütopik diyebiliriz. Saf bilim kurgu azınlıkta kalıyor. Bu film düşük bütçeli ama kaliteli saf inception ya da matrix tarzında bilim kurgusu var. Hikaye olarak da beğendiğim bu eski filmi izlemeyen bilim kurguculara şiddetle tavsiye ediyorum
8


avatar
(489) -
Yıllar yıllar önce izlediğimde ufkumu açan, beynimde şimşekler çakmasına neden olan ender filmlerden biridir.Tabi filmin çıktığı zamanlarda ne internet bu kadar yaygın, ne de bilgisayar teknolojileri bu kadar gelişmişti.2000 lerin başında izleyenler için gerçek bir mindfuck filmdi.

Matrix ile kıyaslanması doğal ancak arada başta bütçe olmak üzere çok farklı dinamikler var.Matrix ile birbirine yakın dönemlerde vizyona girdikleri için Matrix'in yanında sönük kalıp adını fazla duyuramayan ve seyirci kitlesini uzun zaman aralağına yayarak niş bir kitleye hitap eden bir film oldu.Konuyla ilgili olanların kesinlikle izlemesini tavsiye ettiğim bir film.
8


default avatar
(101) -
Daha iyi bir kurgu ile müthiş bir olabilirmiş. Konusu belki enteresan ama rick and morty izleyen birisini tatmin etmez.
7


avatar
(68) -
artık sıkça rastladığımız bir konuya sahip fakat kötü bir film değil. kurgusu daha iyi olabilseymiş çok daha olumlu noktaya gelebilirmiş. sonunu biraz oturtamamışlar ve çoğu zaman ki gibi "izleyicinin görüşü" ne bırakmış gibiler:) türün sevenleri izlerse kayıp olmayacaktır.
6


default avatar
(314) -
Matrix kadar kaliteli bir yapım. Heyecanla sonuna kadar izlettriyor. Gerçek dünya mı Sanal dünya mı yoksa sanal dünyanın sanalı mı Gülücük iyi seyirler dilerim...
8


avatar
(817) -
"Düşünüyorum öyleyse varlığımı yok edebilirim."

Vincent sevdiğim bir oyuncu. 13. Kat'a yakışmış. Filmin kendi türünde kayda değer bir yeri var. Matrix, Inception baya geçmiş filmin yorumlarında. Yani onlar çok daha yüksek bütçeye sahip ve daha iyi pazarlamış filmler. Bu film zarar etmiş mesela. Aksiyonel tarafının, "bilim kurgu filmi" etiketini görünce insanların beklediği kadar yüksek olmaması da etkindir bunda. Diye düşündüm şimdi. Güzel film işte.
8


default avatar
(342) -
Adı filmine uygun değil ama 13 sayısı ile ilişkilendirilmesi bazı toplumlardaki hassasiyetle alakalı olabilir. İlginç konusu ile neler oluyor hayatta, gerçekte bir yerde miyiz, başkaları gerçeğimizde mi? Beyin jimnastiği yaptırıyor. Burada pürüz olarak insanın bencilliği araya girmese iyi ama, her şeyi yapan ve bozan olarak dünyada çok zaman kaosa neden olduğumuzu bir daha anladım. Bıkmadan seyredebileceğiniz bir film.
7


default avatar
(14) -
Sıra dışı konusu olan bir film. Niye az puan almış anlamadım en az matrix kadar güzel.
9


avatar
(1012) -
Bu tür filmlerde görülen kurgunun filmin hızına yetişememesi sorunu ortaya çıkıyor.Var olan simulatif dünyaların arasındaki bağlantıyı deşifre etme seyircininde çözeceği ana denk gelirse sorun yok.Ama bazen gizemin önce çıkması sonucu işin keyfi kaçıyor.Büyük bir film olamamasının sebebi bu.Yoksa çok özgün bir sanal dünya filmi.1973 Alman yapımı Welt am Draht sanırım bu filmlerin en ciddi öncüsüdür.Kesinlikle tavsiye ederim.Matrix ,Inception veya Westworld tarzlarının atası bu filmi de bulun izleyin bence.
6


default avatar
(7) -
evet arkadaşlar kitap okumayı seven birisi iseniz ve de Ken Grimwood adlı yazarın KAYBOLUŞ adlı kitabını okumuş iseniz bir bakıma bu romanın filmi gibi gelecektir. tabi kitapların filme uyarlanmaya çalışılıp ortaya dandik bir film çıkardıkları gibi bir film değil. Kesinlikle kaliteli bir fllm. Kitabı okumayanlar için kitabın konusunu içeren yazı. (spoiler içerir mi bilemedim)

Sürprizbozan: Göster


iyi seyirler
10


avatar
(137) -
Sanal gerçeklik üzerine başarılı bir bilim kurgu film.Son sahnesi sinema tarihine geçecek kadar güzeldir.


avatar
(907) -
Güzel bir filmdi. Harika diyemeyeceğim çünkü sonlara doğru gizemini kaybetti. Çok belliydi ne olacağı, ve oldu. Değişik bir konusu vardı. Bu tarz filmleri sevmişimdir hep. Bir yere kadar oldukça güzel işlendi film fakat devamı daha zayıf kaldı. Yine de güzel bir yapımdı. Sonları beni sıktı çünkü film izleyen biriyseniz bir sonraki sahnede ne olacağını filmin gidişatından tahmin edebiliyorsunuz. Evet o sahne ne zaman gelecek diye beklediğim her sahne geldi bu yüzden heyecanı kalmadı benim için sonlara doğru. Fakat içeriği güzel ve değişik bir film. Vincent D'Onofrio çok sevdiğim bir oyuncudur. Burada yan rol olsa da bence en iyi oyunculuk ondaydı. İzlemesi çok keyifliydi onu. Bilim kurgu sevenler izlemeli bence bu filmi. Tavsiye ederim. Harika olmasa da iyi.
7


avatar
(1723) -
Çok iyi bir senaryosu var besbelli ama anlatım tarzı dağınık,geçişler düzensiz,doyuruculuğu düşük... Daha iyi olabilir miydi? Kesinlikle... İçinden başka bir matrixvari bir film çıkabilirdi...
7


avatar
(1234) -
Gayet ilginç ve güzel konusuyla kendini izletiyor. Ancak biraz daha aksiyon ve prodüksiyon olsaymış daha çok kitleye ulaşırmış. O yıllarda gözden kaçırmışım bu filmi. Gerçi o zamanlarda internet bağlantım yoktu. Uzun lafın kısası tavsiye edebilirim. 7 puan.


avatar
(198) -
Bu film adama pasaport aldırtır Çok Mutlu
10


avatar
(75) -
Genelde eski filmleri çok iyi olanları haricinde çok beğenmem. Bu filmin üzerinden 16 yıl geçmiş olsa da can sıkıcı şeylerle karşılaşmadım, akıcı şekilde izledim. Ama filmin doyurucu olmadığını söyleyebilirim. Senaryo ve konu anlatımı iyi olsaydı güzel bir film ortaya çıkabilirdi.
6


default avatar
(274) -
sadece iyi senarya-konu ile de bir yere kadar. Matrix, İnception filanla karşılaştırılcak bir yapım değil asla. konu benzerliği bu filmi Matrix+İnception yapmaz. Vasat bile değil oldukça kötü bi yapım.
5


avatar
(180) -
matrix ve inception kırması, orumcek adamı tekrar cekesiye bunun uzerinde biraz oynasalar efek felan muhtesem bi film olcak bence


avatar
(52) -
yapım tekniği, anlatım ve diyalogların bir film için ne kadar önemli olduğunu gösteren bir yapım... 13. kat bu 3 ögede yetersiz kalarak, tam 12'den vurabileceği bir matrix popülaritesini bir inception saygınlığını ıskalıyor... kaldı ki 13. kat her iki filmden de önce piyasaya sürülmüş konu olarak her iki filme de öncülük yaptığına inandığım bir yapımdır... ama maalesef onlar kadar popülerliğe ve saygınlığa ulaşamamıştır...

matrix ve inception'dan zevk alan, bilim-kurgu severler için keşfedilmesi gereken; konusuyla orijinal, ilgi çekici ve zeki bir film... kıyıda kenarda kalmış, izleyicisini bekleyen güzel bir film, tavsiye edilir...
8


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film