Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(453) -
Eğlenceli, değişik ve etkileyici bir filmdi.. Düşünürsek gerçekten;
Sürprizbozan: Göster
İzlenesi.. =)
8


avatar
(446) -
Kısa zamanda çok şey başaran bir film. Aşırı güzel diyemeyiz ama kötü de değil. Tavsiye ederim.


avatar
(418) -
Adrenalini yüksek, çok hareketli, harika bir film. İzlemeniz tavsiye olunur... Ayrıca müzikleri de enfes. Filme ayrı bir ritm kazandırıyor. İzlerseniz pişman olmazsınız!!!

Saygılar
9


Yorumlar (28)
avatar
(8407) -
Netflix'te izlediğim filmde 'koş Lola koş' filminden esinlenildi diye yazınca hatırladım filmi... 3-4 kere izlemiştim, her seferinde tadı daha da güzeldi. Hızı, görseli, koşturmacası, kısa sürede verdiği etki harikaydı. Muhakkak bir şans verilmeli der, iyi seyirler dilerim.


avatar
(1723) -
alman sinemasından özgün bir senaryo ve koşturmaca ile yoğrulan mafyatik, absürd, kara komedi bir film...
7


avatar
(353) -
sürekli yarım yamalak denk geldiğim ama tam olarak izlemediğim bir filmdi..kesinlikle zamanının ötesinde bir film..alman sinemasına meraklı olanların mutlaka izlemesi gerekenler arasına girer..konu itibariye oldukça farklı bir film..izleyiniz..
Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(741) -
koşunun daha güzel yakışacağı bir tip beklerdim bu filme özel ama eldeki ile yetinelim dersek, film kısaca kader üzerine.. bazı şeyleri değiştirip bazı şeyleri değiştirsek de aynı yada farklı sonucu aldığımız bir döngüyü anlatmış kendı uslubu ıle..
5


avatar
(1818) -
Felsefik filmlerden.

20 yıldır izlemek istediğim filmlerden biriydi. Yıllar yıllar önce yani 2003 yıllarında evde Vcd'si bulunan bir filmimdi. Ne işse bir türlü izleme fırsatım olmamıştı. Ta ki bugüne kadar. Evet az biraz zaman girmiş gibi ama filme bakarsak zaman kavramı pek de düşündüğümüz gibi olmayabilir. Öncelikle güzel bir yapım. Bunu bilin çünkü izlerken ön beklenti oluşsun içinizde. Franka Potente'nin tuhaf güzelliğiyle birlikte film sizi alıp götürüyor. Felsefik diyorum çünkü filmin içinde bir kaygı var. Her şey bir mantık üzerine kuruluyor ve gördüğümüz birçok şey aslında birer analoji. Asıl mantığa ulaşma yolunda her yere insan beyni sınırı ölçüsünde göndermeler bırakılmış. Renklerin anlamları olsun, yaşanan döngünün benzer sonuçlara yönelmesi olsun film gerçekten sağlam. Mantıksız, saçma gibi yorumların yapılması bundan. Yani bu göndermeleri fark edemeyen beyin, karmaşıklığı inkar edeceğinden filmi kötüleyecektir yoksa inkar etmezse kendi beynini küçük düşürmek zorundadır. Basit gibi görünen hatta kısa bir zaman diliminde yönetmenin kafasına girebilirseniz işler daha anlamlı bir hale dönüşüyor. La yönetmen "Tom Tykwer" daha ne olsun. İzleyin, düşünün ve bitirin ne de olsa yeniden başlayacaksınız.

İyi seyirler.
Saygılar
7


default avatar
(2) -
Garip. Nerden izledim bu filmi bilmiyorum ama değişik buldum. Biraz düşünüp mana aradım ve fazlasıyla buldum, takdire değer mükemmel bir film. Bulut atlasına benzettim biraz. Meğer yönetmen aynı kişiymiş. Bir şeyler katan filmleri hep sevmişimdir. Koş Forest koş, pardon Lola. İkisinin de koşuyor olması düşündürücü. Yarın ben de koşmaya başlayacağım. Ne faydası var göreceğiz
9


avatar
(1418) -
2014 yilinda yazdigim yorum...

KOŞ LOLA KOŞ/ RUN LOLA RUN (1998) 20 dakika içinde insanın hayatı nasıl değişir temalı üç olasılıklı kısa filmlere sahip, nefes kesici bir hızda akan çok güzel bir film. Mutlaka izlemenizi tavsiye ederim. Kadere, şansa, tesadüflere dair müthiş bir film.

Uyuşturucu kuryeliği yapan Manni, malı teslim eder fakat parayı teslim yerine götürürken trende unutur. Saat 11:40 da sevgilisi Lola'yı arar ve en geç 12:00 de 100.000 Mark bulup getirmesini söyler. Lola banka yöneticisi olan babasından parayı temin etmek için koşarak bankaya gider. Yolda pek çok kişinin kaderiyle oynar. Bu kısmın sonu kötü bitiyor ve ikinci film olayın en başından başlayıp benzer ama farklı sonuçlanan bir şekilde ilerliyor. İlk iki olasılık çok iyiydi ama en çok sonuncuyu beğendim.

İzlerseniz kesinlikle pişman olmazsınız zaten süresi de oldukça kısa.

IMDB: 7,8
Yönetmen: Tom Tykwer-Almanya (Bulut Atlası ve Koku filmlerinin yönetmeni)
7


default avatar
(3) -
Filmi manasız bulanlar veya beğenmeyenler bir de youtube'tan Barış Özcan'ın "Lola'nın üçüncü çığlığı" adlı videosunu izlesinler.
8


default avatar
(2) -
Bazen kafanızda bir şeyler canlandırırsınız ama yalnızca siz görebilirsiniz... Muhteşem bir film. Müzikleri bağımlılık yapar
10


default avatar
(488) -
Run Lola Run, Lola'nın erkek arkadaşı Manni'nin teslim edeceği 100.000 doları kaybedip, parayı 30 dakika içinde yeniden bulmalarını konu alıyor.

Bu film bana en başta 2015 yılında tek çekim olarak çekilen Victoria'yı anımsatmıştı (o da güzel film, bu arada). Filmi sakince izlerken 35. dakikalara doğru büyük bir şok tepkisi verdim ve resmen gözlerim büyüdü. Bundan sonra filmi daha bir dikkatli izlemeye başladım (çünkü film aslında tam da o noktadan itibaren sarmaya başlıyor). Spoiler vermeyeceğim ama film, 75 dakikalık kısa süresine bir sürü şey sığdırmış. Sonunu da seyirciye bırakmış. Farklı bir film olmuş açıkçası. İzlerken zevk aldım ve inanın, bu film tam olarak düşündüğünüz film değil. Değişik bir bakış açısı arıyorsanız, Run Lola Run'ı izleyin. Sıkmayan, dinamik bir film. 7.5/10
7


avatar
(2674) -
Küçük ayrıntıların doğurduğu büyük sonuçları ve verilen kararların geleceğimizdeki etkilerini gösteren film, Gywneth Paltrow 'un oynadığı Sliding Doors 'a benziyor. Konu temelde benzer gözükse de iki film arasından küçük ama önemli bir fark var. Sliding Doors'ta aynı hikaye paralel olarak anlatılırken Run Lola Run' da aynı olayı 20'şer dakikalık üç bölüm halinde baştan sonra izliyoruz ve bu bölümlerin içinde yaşanan küçük ayrıntılar çok değişik sonuçlar doğuruyor...

Yüksek tempolu karakterine uygun tekno-pop müzikleri, hızlı kurgusu ve animasyon sahneler içeren yapısıyla Run Lola Run 80 dakikalık son sürat bir film.

Farklı bir şeyler arayan sinemaseverler için tavsiye ediyorum..
7


avatar
(811) -
"Sliding Doors" filimini bu filme tercih ederim, izleyince anlarsınız. Bu filim onun yanında vasat kalıyor, iyi seyirler.
5


avatar
(280) -
Bu tarz filmlerden 11:14 ve Vantage Point'i beğenmiştim. Lola da beğendiklerim arasında yer aldı. Senaryo örgüsünden öte, konunun anlatılış tarzı çok farklı ve güzeldi. Lola'nın hayatına dokunduğu insanların geleceklerinin gösterilişi, animasyonların katılması vs. çok eğlenceliydi. Puan olarak 8'in altı 7'nin üstü dediğim filmlerden.
8


avatar
(440) -
Film, izleyiciye değişik bir tarz sunmaktan öteye geçemedi pek. Normal standartlarda ilerlerken, finale doğru saçmalamış olmasalar 7 verebilirdim. Kelebek etkisi teorisine farklı bir açıdan bakması güzeldi. Bu farklı bakış açısını kondurdukları fonda açıklanmasını beklediğim bir kurgu vardı, dağınık bırakmayı seçmişler, belki de böylesi daha iyidir ancak tersini terch ederdim. Vakit geçirmek için ideal film, zaten fazla sürmüyor.
6


avatar
(2066) -
Kelebek etkisine dair bir yapım. Anlatım iyi. Başroldeki kadını Bourne serisinden bir yerlerden gözüm ısırıyor. Bir çeşit zaman döngüsü kaderini işleyen film özgün senoryoya sahip filmlerden. Sonunu pek iyi bağlayamamış ama seyredilir. 7.


avatar
(418) -
Adrenalini yüksek, çok hareketli, harika bir film. İzlemeniz tavsiye olunur... Ayrıca müzikleri de enfes. Filme ayrı bir ritm kazandırıyor. İzlerseniz pişman olmazsınız!!!

Saygılar
9


avatar
(1239) -
Senaryo ve kurgu tam ayarında olunca , filmin süresi ile birlikte tansiyonuda yeterli olunca, ortaya çıkan sağlam yapımlardan birisini izlemiş oluyorsunuz. Kader , tesadüf , şans , inanç aklınıza gelebilecek bu tip faktörleri içinde barındıran ve yorumu izleyiciye bırakan güzel bir film. Filmin çok abartılacak bir yanı olmaması ile birlikte çevrenize tavsiye edilebileceğiniz bir yapım.
7


avatar
(211) -
Ben bu filmi nerden bulup izledim hatırlamıyorum. Ama iyi ki izlemişim dediğim filmlerden biridir. "Run Forest Run" ı herkes bilir ama "Lola Rennt' i bilmez. Bu da biz izleyenerin ayrıcalığı olsun. Gülücük
9


avatar
(358) -
Filmin kolaya kaçar bir yanı yok değil. Kısa denebilecek süresi içinde bir hikayenin 20 dakikalık üç farklı versiyonuna yer vermesi bunda etken. Bu zaman diliminin üç farklı video-klip olarak da doldurulduğunu söyleyebiliriz. Filmin müziklerinin bu bölümlerde devreye girmesi ile yakalanan görüntü-müzik uyumu sürükleyiciliği de beraberinde getiriyor.

Aynı istikametten giden yol farklı sonlara ulaşsa da dikkat çekilen nokta sonlardan çok yolda yaşananlardır. Kader veya tesadüf konuları içerisinde farklı seçimler farklı sonuçları doğursa da sorulan sorular dönüp dolaşıp aynı noktaya getiriyor insanı.

Son dönem Alman sinemasından güzel bir örnek ama abartmaya da gerek yok.
7


avatar
(35) -
Belki türünün ilk örneklerinden olması nedeniyle insanlara farklı gelmiş olmalı, yeni izlememiş olsam belki daha çok severdim, ama benzer türlerden daha başarılı film izleyince pek ilgi çekici gelmedi doğrusu. Daha doğrusu film işleyiş olarak ilgi çekici gibi ama senaryo çok zayıftı. OST'leri ise oldukça iyiydi. Filmi izleyecek arkadaşlar izlemeden önce ilklerden olmasını göz önünde bulundurmalarını tavsiye ederim. İyi seyirler.
6


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film