Giriş Kayıt

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001) Yorumlar


The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring

En çok beğenilen yorumlar
avatar
(155) -
Eğer bana ölene dek her gün sarıp sarıp izlemek isteyeceğin bir film seç deselerdi bir an bile düşünmeden LOTR serisini seçerdim. Her yıl bir gün oturup 3 filmi art arda izlerim. Yaklaşık 6-7 yıldır böyle yapıyorum. Ve her izlediğimde aynı zevki alıyor, hiç görmediğim detayları yakalıyorum. O müziği her işittiğimde tüylerim esas duruşa geçiyor, kendimi farklı bir ortamda hissediyorum... Bu film sadece bir aksiyon-macera-fantastik filmi değil. Burada Arogorn'un liderliği, Arwen'in aşkı, Sam'in sadakati, Eowin'in cesareti, Mary ve Pippin'in bitmek bilmeyen enerjileri, Gollum'un kendi ruhuyla hesaplaşması, Theoden'in gururunu yenmesi, Eomer'in vatan aşkı var. Burada her şey var. 10, 15, 20, 30, 40 verebileceğim tüm puanlar senin olsun.
10


default avatar
(37) -
bu filme bu kadar yorum bence çok az bu filmin çok daha güzel yorumları hakediyo bu filmin yerden göğe sığdırılamaması lazım süper bence Gülücük
10


avatar
(6) -
Bence gelmiş geçmiş en güzel filmlerden biri. Küçüklüğümden beri tekrar tekrar izlerim. Şimdiye kadar hiç sıkılmadım. Muhteşem bir film. İzlemeyenlere şiddetle öneriyorum Saygılar
10


Yorumlar (105)
avatar
(73) -
Alıntı:
Yaşayanların bir çoğu ölümü hakediyor ve ölenlerin bir kısmıda yaşamayı hak ediyor. Yaşamı onlara verebilir misin? O halde hak, hukuk adına ölüm buyurmakta çok acele etme; çünkü en bilge olanlar bile herşeyin sonunu göremez. (Gandalf)
Ne demek istiyorsun? Yüzük onun kıymetlisi, önem verdiği tek şey değil miydi? Eğer ondan nefret ediyorduysa, neden ondan kurtulmadı veya bırakmadı?
_Onda hem nefret ediyor hem de seviyordu, tıpkı kendisini sevip, kendisinden nefret ettiği gibi. Ondan kurtulamazdı. Bu konuda hiç iradesi kalmamıştı. (Frodo – Gandalf
en sevdiğim film serisine tekrar başladım tam bir başyapıt seri bence fantastik filmler arasında belki en iyisi diyebilirim [spoil]sauronun yüzüğü kim görse deli oluyor onun için ama onun kötülük getireceğini bilgeli olanlar istemiyor gandalf aragorn ama boromir yüzük için delirdi ama cesurca savaştı hobbitleri korumak adına r.i.p boromir cok iyi sahneydi seriyi izlemekte geç kalsamda seriyi bilmeme rağmen çok sevdim galadriel ve arwenin güzelliği gandalf aragorn legolas ve gimlinin cesurca frodoyu korumaları samin frodo yalnız bırakmaması tam bir dost arkadaş gandalf verdiği sözü unutmaması 10/10
10


avatar
(1030) -
Şimdi çocuklarla tekrar izledim. Ne mutlu ki seriyi sinemada izleme şansına eriştim. Film aşkla yapılmış bir sanat eseri. Tıpkı hikayesindeki gibi yapımında da muhteşem bir azim ve emek var.
10


default avatar
(84) -
Hayranlara sorarsan bu film hiç olmamış; ama Ortadünya'yı ve Yüzüklerin Efendisi'ni dünyaya geniş ölçekli tanıtan ve sevdiren bu film (ve dolayısı ile seridir).
10


default avatar
(55) -
2001 yılında çekilmiş ve milyon kez izlemiş biri olarak hala bazı insanlara sorup izlemediğini duyup onlar için üzülmeme sebebiyet veren serinin ilk filmi Gülücük bari izlemediysen kitabını oku derim... Muhteşem bir eser...
9


default avatar
(41) -
Bu üçleme için Dünya' daki en iyi film serisi olarak hayatımı tamamlayacağım. Çünkü daha iyi bir film izleyemeyeceğime eminim.
10


avatar
(101) -
Kitabı dünya edebiyatında fantastik edebiyatın mihenk taşı olan, filmi ise bu alanın tartışmasız en iyisi gösterilen bu şaheser hakkında ne yazsam yeterli olmayacaktır. Her yıl seriyi genişletilmiş versiyonu ile mutlaka en az bir kez tekrar ederim ve bana verdiği hazzı kelimelerle tarif edemem.

Filmi izledikten sonra filmin içeriğindeki metaforlar hakkında makaleler&bilgilendirici yazılar okumanızı ve ardından bu bilgiler ışığında filmi tekrar izlemenizi şiddetle tavsiye ediyorum. Başta Kralın Dönüşü'ndeki savaş sahneleri olmak üzere serideki savaş sahnelerinin bir benzerinin dahi hala çekilememiş olmasını da sinema dünyasının bir ayıbı olarak görüyorum Gülücük ( 2022... )

Hala izlememişseniz ilk fırsatta genişletilmiş versiyonu olmak kaydıyla izleyin, izlettirin ve de dünyanın sorunlarından 11 saat 36 dakika uzaklaşarak bu hazzı yaşamadan ölmeyin Gülücük
10


default avatar
(210) -
Bu seri için yorum yapmama gerek yok, Benim için türünde Top One. yılda 3-5 sefer seyrederim. 80-100 olmuştur, bazı sahneler belki 400 abartmıyorum..
Kitapları okumadım.. Sadece şunu sormak istiyorum, bilenler araştıranlar cevaplar ise sevinirim,

Sürprizbozan: Göster

Bana bu kısmı birisi izah etsin lütfen.
9

Cevaplar (5)
default avatar
(2) -
Sürprizbozan: Göster
8


1
| Bildir
default avatar
(210) -
Gollumu esir tutma amaçları ve tarihi varmı? ne kadar süre.
9


0
| Bildir
avatar
(363) -
Hem LOTR hem Hobbit kitaplarını okumalısın. Yok okuyamam dersen Youtube'da kitaptan Gollum anlatımı ve hatta direkt Yüzüklerin Efendisi anlatımı var.
10


0
| Bildir
avatar
(90) -
2026'da Gollum filmi geliyor, orada detayları öğreneceğiz muhtemelen.
10


1
| Bildir
default avatar
(210) -
sabırsızlıkla bekliyoryz. malum güç yüzükleri henüz pek tatmin etmedi.
9


0
| Bildir


default avatar
(15) -
15 sene önce izlediğim 1-2 sene içinde Amazon'un dizisini de yapacağı bu üçlemeyi izleyip de hayran kalmamak olanaksız.Puanı 10 üzerinden 20'dir.Extended(Kesilmiş Sahnelerin oldugu bölümlerle) birlikte izleyin ki kafanızda soru işareti kalmasın.

Kısaca böyle bir seri bir daha gelir mi bilmiyorum.


avatar
(806) -
Çocukluğumdan sonra ilk defa açıp tekrar baştan sona kadar izledim. Ve hala çocukluğumda izlediğim gibi, hiçbir şey eksilmemiş filmden. Hala muhteşem...
Ölmez bir eser...
10


default avatar
(4) -
Ölmeden önce mutlaka defalarca izleyin diyebileceğim bir film...Kitap serisini de okumuş biri olarak diyebilirim ki, bugüne kadar sinemaya uyarlanmış en iyi versiyon...Yalnız benim için en büyük sıkıntı artık piyasada türkçe dublajlı bluray ya da uhd bluray versiyonunu bulamıyor olmakı!Çünkü bu güne kadar yapılmış belki de en iyi dublaj bu filmdeydi!Sanki oyuncuların hepsi türkçe biliyor ve repliklerini kendileri seslendirmiş...Ayrıca sinema versiyonu da extended versiyondan çok daha iyi...Kısacası tam bir efsane...Mutlaka izlenmeli...


avatar
(271) -
Fantastik filmler içinde,

Tüm filmlere hükmeden tek filmdir.

Oyunculukları, senaryosunun dayandığı Tolkien baba ve oğlun külliyatı, müzikleri, mekanları her şeyiyle fantastik edebiyatı konu alan sinema tarihinde bir dönüm noktası olmayı başarmış bir filmdir.

Bir daha da böyle film gelmez. İzleyin, izletin. Çocuklarınız varsa ya da olursa, anlatın.
10


avatar
(6203) -
Bu seri için ilk defa yazma fırsatım oldu. Film eski ve masal tadında. Ben de korono günlerinde 3 filmi bir günde bitirenlerdenim. Biraz uzun ama sinema dediğin uzun olmalı, olmalı ki dizilerden bir farkı kalmalı. Fantastik üzerine kurulu bir film için fazla eleştiriye bence gerek yok. Gerçekten yapılmış en iyi film serilerinden birisi. Mutlaka izlenmesi gereken bir film.
8


avatar
(817) -
Play ve stop tuşu arasındaki 3 buçuk saati hiç hissettirmeyen bir sanat eseri. Çok büyük iş.
9


default avatar
(1) -
Biriyle filmler hakkında konuşmadan önce en çok sevdiği 3 filmi sorarım. İçlerinde yüzüklerin efendisi yoksa ön yargı ile yaklaşırım ve eğer biri bu seriyi sevmediğini söylerse, o insanla filmler hakkında konuşmam. Kitaplarını kaç kere okudum hatırlamıyorum, filmleri her sene tekrar izlerim. İzlemeyen kaldıysa hiç düşünmeden izlemeye başlamalı ve yeni bir dünyaya giriş yapmalı.


avatar
(290) -
Seriye tekrar başladım,bunun remastered'ını bulamadım ama bu izlediklerim de yüksek çözünürlüğe sahip.İzlemesi müthiş keyifli zamanın nasıl geçtiğini anlamadım.Harika görseller,epik bir konu ve anlatım.İnanılmaz güzel müzikler ve oyunculuklar.Bir filme 10 verecek olsaydım bu olurdu.Sanırım serinin de en güzeli diğerlerini de izleyince tekrar belirtirim.9.4 puanım.
9


default avatar
(27) -
Serinin başlangıcı olan bu film,benim de orta dünyaya hayran kalmama vesile olan filmdir.Bütün puanlar yanında kifayetsiz kalır.
10


avatar
(32) -
Ben lisedeyken kitabını okuyordum sonra öğrendim ki filmi çekiliyormuş. Kitap bitmesin diye yavaş yavaş okuyordum. Filmi çıktıktan sonra da her yıl oturup 3 filmi de peş peşe izlerdim. Artık 6 film oldular. Hobbitin 3 filmi izleniyor, hemen ardından yüzüklerin efendisinin 3 filmi izleniyor. Ve her sefersinde aynı değişik hislerle ayrılıyorsunuz filmin başından. Bu bir film değil, bir dünya. O dünyayı tanımak ve orada yaşananların bir kısmına şahit olmak bir ayrıcalık.
10


default avatar
(3) -
Filmin tekrar ana sayfada görünmesi çok manidar. Kaliteli filme aç kalan benim gibi birçok insan efsaneyi bir kere daha izlemek istemiş. Fellowship serinin tartışmasız en güzel filmdir.


avatar
(1723) -
sinema tarihinin en iyi üçlemelerinden biri, seri olarak izlediğim için çok zevk aldım açıkçası, mekanlar, kostümler, kurgu, görsel efektler döneminin çok ötesinde idi, bir pazar günü oturun ve seriyi full bitirin...
9


default avatar
(11) -
Tüm insanlığa önerimdir, bu filmi izlemeden ölmeyin. Bu film, sadece bazı savaşlardan ya da Tek Yüzük'ten ibaret değil. Bir yanda onu döven yenilmez düşman Sauron var ve karşısında ise sadece bir Hobbit var.
Sürprizbozan: Göster

Filmin sinematografisini, görsel efektlerini, ses efektlerini, makyaj ve kostümünü, müziklerini, sanat yönetimi ve set dekorasyonunu hepsini... Tüm teknik detaylarını öylesine övebilirim ama buna karakter sınırı değil, benliğim bile yetmez. Hayır gerçekten, abartmıyorum, filmin gerçek hayranları, Orta-Dünya'nın gerçek aşıkları ne dediğimi anladılar. Kusursuz film yoktur ama bu film üçlemesi bence kusursuza en yakın olandır. Böyle mükemmel bir fantastik romana böyle mükemmel bir uyarlama. Daha fazla söze gerek yok.
10


‹ Önceki 1 2 3 4 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film