Giriş Kayıt
Yorumlar (17)
default avatar
(5) -
Öncelikle çok büyük bir hayal kırıklıklığı olduğunu söylemek istiyorum. Senariste büyük şiddetle kitabı birkaç kez daha okumasını öneriyorum. Filmin içine cosette girdikten sonraki kısım tamamen hikayenin dışında. Pontmercy nin ABC cemiyeti ile hiç bir alakası yoktu arkadaşları dışında ki sadece isyan günü aralarındaydı. İsyandan ölen yaşlı amcamız, pontmercy nin büyük babası ve en önemli karakterlerden biri olan eponine e yer verilmemişti. Javert in valjean ın önündeki intiharı da filmi olabileceğinden daha düşük bir noktaya çekiyor ki bunlar uzayıp gider. Filmin sonunu çekmemeleri de ayrı bir konu. Sadece o kadar isterdim ki o kitapta okuduklarımı görebileyim , hissettiklerimi hissedeyim. Kitabı okurken gözyaşlarına boğulan ben bir damla bile gözyaşı dökmedim filmde. Demeyin ki o kadar uzun kitap ne olsun. Atlanan detayları geçiyorum gidişat yanlış asıl kişiler yok. Gerçekten üzüldüm.
4


avatar
(73) -
başarılı film olmuş ama sonu beni tatmin etmedi serbest bırakmasını anladım da neden intihar etti onu anlamadım orası saçma geldi 10/7 en sevdiğim replik Piskopos: Şimdi unutma, asla unutma, yeni bir adam olacağına söz vermiştin.
Jean Valjean: Söz? Bunu neden yapıyorsun?
Piskopos: Jean Valjean, kardeşim, artık kötülüğe ait değilsin. Bu gümüşle ruhunu satın aldım. Seni korku ve nefretten kurtardım ve şimdi seni Tanrı'ya geri veriyorum.
7


avatar
(2674) -
Romanı okumadıysanız film oldukça güzel ve sürükleyici. Ama romanı okuduysanız özellikle finalinin aynı olmadığını, bazı yerlerin değiştirildiğini ve bazı bölümlerin de yer almadığını rahatlıkla fark edebiliyorsunuz. Tabi 1000 sayfalık bir romanın birebir beyazperdeye aktarılması çok da mümkün olmamakla beraber, film süresinin biraz daha uzun tutularak bazı önemli ayrıntılara yer verilebilirdi diye düşünüyorum.
7


avatar
(8404) -
L. James, T. Jones gibi aktörleri görmek, G. Rush'ın genç sayılabilecek halleri, Liam Neeson ile güçlü bir kadro... Ama film biraz düşük geldi bana, 2012 yapımı müzikal olan çok daha özenli, kaliteli diyebilirim. Kitabı da okuyan tayfadanım, filmi okumadan kitabını okuduysanız kendi hayal gücünüzle harika bir film çekiyorsunuz zaten... O yüzden kitap/hayal gücü olayı cidden farklı...


default avatar
(36) -
Kitabı okuyan biri filmi asla tarafsız değerlendiremez. Ancak bilinmelidir ki bu kadar incelikli bir roman ancak çok bu kadar aktarılabilir. Kitabı okuyanlar için hayal kırıklığı olmaması mümkün değil.


avatar
(243) -
Tek kızdığım nokta kesinlikle sonu idi. Resmen romanın yarısında kesiyorlar... Bu yüzden kesinlikle puanım 5.. Sümüklü
5

Cevaplar (2)
avatar
(48) -
film romanın yarısında kesilmiyor, gayette iyi yerde bitiyor. Filmin sonundan sonra önemli bir olay yok...
7


0
| Bildir
avatar
(243) -
Romanın deliler gibi seveniyim. Takip etmediğim hiç bir eseri olmadı. Hatta en son müzikal eşliğinde yapılan filmini izledim. Bu filme 10 basar. En azından her film çevirisinde aynı sonu yaşamama rağmen beni hala içine çekebilen tek eserdir. Bu filmin tek sorunu ise kitabın diğer yarısını tamamlamadan bitirmeleri olmuş. Gerçek bu. Sefiller gibi klasik bir romanın kesinlikle yarım bırakılması taraftarı değilim... Anlayışınıza sığınıyorum. Hee tarafsız olmadığımı düşünebilirsiniz ancak bu onunla hiç bir ilgisi yok. Gayet de filmi izlerken -hiç bilmiyormuşum gibi- izlerken zevk duydum ki sonra sonunu görünce ne yazık ki kutsağımda kaldı. Kanımca böyle olmamalıydı. Görüşüm bu. Dostça kal.
5


0
| Bildir


default avatar
(218) -
Çok güzel bir Roman.. İzlemyenler varsa önce bir şekilde bu klasiği okuyup sonra filmini izlesinler. Yalnız filmde romana yaklaşmış. Oyunculuklar vs. tam uyarlamışlar...
8


avatar
(213) -
Kitapların tadını vermez bazı uyarlama filmler. Ama bu film için aynısını demek güç olsa gerek! Çok güzel bir film...
8


default avatar
(275) -
sefiller, yaşamımda beni en çok etkileyen kitaplar arasında oldu hep. kitabını okuduktan sonra izleyip te, beğendiğim belki 3-4 film var, onlara eklendi bu film de. kitap kadar sarsmasa da beni, gayet iyi yansıtmış atmosferi, diye düşündüm. ama, çocukluğumdan bu yana jan valjan'ı kalın kaşlı, sert yüz hatlarına sahip, kocaman bir adam oalrak hayal etmiştim. mini bir hayal kırıklığı oldu:)
7


avatar
(1684) -
Böylesine iyi bir filmin bu kadar az kişi tarafından izlenmiş olması üzücü. Question Bir roman uyarlaması doğal olarak biraz farklı olacak filmde bu farklılığı hikayenin daha çok dram yanına çekiyor; süresinin de kısa olmasıyla birlikte gösterilen mücadeleler ve aşk gibi unsurlar da biraz geri planda kalıyor. Öykünün o bunaltan ve üzücü havası filme hakim olsa da kitap kadar ağır işlenmemiş. Süresi 3 saate çıkartılıp biraz daha derinlemesine işlenseymiş daha iyi olacakmış ama bu haliyle bile defalarca izlenmeyi hakeden bir yapım. Saygılar
9

Cevaplar (1)
avatar
(244) -
katılıyorum


1
| Bildir


avatar
(118) -
güzel film. zevkle izlenir. roman okumaktansa varsa filmini izlemek zaman kaybı olmaz. nasıl olsa filmi de izlenecek okunan romanın... Punky

Cevaplar (1)
avatar
(393) -
bu nasıl bir mantık? okumak yerine filmini izleyelim, zaman kaybı olmasın! edebiyat başkadır, sinema başkadır.


6
| Bildir


avatar
(649) -
Kitabını okumadım. Utandı Ama kitabı okumamama rağmen film çok etkileyiciydi. Fantine'nin zavallı yaşamı, çektiği ızdırap, müfettişin gözünü kör eden hırsı, gözünü para bürüyen insanların iğrençliği.. Ve insan değişebilir mi? Bu sorunun cevabını çok güzel vermiş!
7

Cevaplar (1)
avatar
(48) -
Bugüne kadar kaç tane film kitabının verdiği o hazzı verebildi acaba! tamam filmlere kötü diyemem ama kitap başka bir coşku... Öncelikle böyle kült bir kitabı okuyup daha sonra bu filmi izlemeniz ne demek istediğimi ifadede yardımcı olacaktır. Hem sefilleri okumak kutlu şey olacaktır emin olun!
7


2
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film