Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
default avatar
(232) -
Bu film bana göre sinema tarihinin köşe taşlarından biridir. Sebepleri de şunlardır:
- Oyunculuk çok iyidir, oyuncular yüz ifadeleriyle oynar. (Brad Pitt''in en önemli filmlerinden biridir)
- Konu, türünün ilk örneklerindendir ve bu tarz mevzuların işlendiği filmlerin atalarındandır. Konunun film boyunca işlenişi de insanı filme bağlı tutar. Ancak belirtmek gerekir ki cevapsız kalan sorular da vardır.
- Müzikleri filmle bütünleşmiş ve klasik haline gelmiştir.
- Diyaloglar gayet dikkatli yazılmıştır ve boş sözlere olabildiğince az yer verilmiştir. Aksan muhteşemdir (Özellikle Hopkins'in konuşması TRT spikeri gibi düzgün.)
- Son olarak, en önemlisi, kameranın kullanımında film resmen ders niteliğindedir, açılar abartısız her sahnede en doğru şekilde ayarlanmıştır. Sırf kamera açılarından 10 puan alır.

Sinema seviyorum diyen birinin mutlaka izlemesi ve arşivleyip kendinden sonrakilere bırakması gereken bir film.

Abartmak ya da çok bilmiş görünmek istemem, naçizane fikirlerim. Bu fikirleri de filmi defalarca izleyerek edindiğim için bu kadar emin konuştum Gülücük

Saygılar Gülücük
10


avatar
(6206) -
Öncelikle bu filmi bu zamana kadar nasıl izlememişim hayret ettim kendime.Gerçekten Film konusuyla oyuncularıyla beni öyle bir bağladı ki bitmesin istedim daha doğrusu bırakmak istemedim. Anthony Hopkins ve Brad Pitt muhteşemlerdi ayrıca Claire Forlani de filme çok yakışmıştı. Çok kısa ve öz olarak izlemediyseniz kaçırmayın. Hani bir söz vardır anlatılmaz yaşanır bu filmde böyle bir şey anlatılmaz izlenir..
9


avatar
(62) -
3 saattir kavruldum resmen, geçerek izliyorum yine uzun geliyor. Çocuk masalı gibiydi. Sıkıcı...
2


Yorumlar (30)
avatar
(8408) -
Çok iyi oyunculara sahip, hikayesi ve genel çerçevesiyle insanı etkileyen, ciddi ciddi düşündüren filmlerden… Fakat çok uzun arkadaş yahu, her izlediğimde aynı düşünce geçiyor aklımdan… Ölmeden önce izlenmesi gereken filmler listesine kesinlikle girer!


avatar
(242) -
Gerektiğinden fazla uzun bir film. Yerli dizilerde gördüğümüz uzun bakışma sahnelerinden bolca var. İzleseniz de olur, izlemeseniz de olur, orta halli bir film
6


avatar
(50) -
Film gerek senaryo, gerek oyunculuk, gerek kurgu olarak tamamen müthiş. İzleyip etkilenmemek elde değil. Dikkatle yazılan replikler de çok iyi. Aynı zamanda bir ders niteliğinde.

Gerçekten izlenilesi. 9'u hakeder....
9


default avatar
(105) -
Ölüm ve vergiler/borçlar hayat kanunu. Film başarılı bir insanın her konuda olduğu gibi ölüm karşısında alacağı tavırdaki netlik çok güzel işlenmiş. Buğulu gözler arkasında gizemli aşk başlangıçtan sona kadar devam ediyor. Film teknikleri ile diğer hususları ile çok güzel. Sadece bir konuda düşüklük var. O da meleklerde olmayan bir özellik. Eğer o da olmasa bu filmin sanal yönü tam otururdu. Olsun ne yapacaksın derler ya illaki bir noksanlık konuyor bu tür filmlere... acaba insanlar gerçek sanarlar mı korkusu. İyi seyirler.
8


avatar
(62) -
3 saattir kavruldum resmen, geçerek izliyorum yine uzun geliyor. Çocuk masalı gibiydi. Sıkıcı...
2


default avatar
(2) -
Bir film ne kadar etkili olabilir dimi?Bu filmi izlerken içimden ağlamaklı izlemiştim.Uzun bir süre sonra yine gördüm sitede ve o hissi hatırladım.Tavsiye eder miyim bilmiyorum.Kalbinize bir şey saplanmışçasına izlemek isterseniz buyurun.
10


avatar
(806) -
Yaşamı, aşkı ve zamanı sorgulayan fantastik ve bir o kadar da güzel bir film...
Brad'in yaşı toy ama oyunculuğu hiç de toy değil. Hopkins'ten bahsetmeye gerek bile yok, gözlerinin içine baktırıyor oynarken. Şu güzel cümle de sevginin matematiği açısından dikkatimi çekti:
"Seni gerçekten sevdiğini nereden anlıyorsun?"
"Çünkü o, benimle ilgili en kötü şeyleri bile biliyor ve beni sevmeye devam ediyor..."
8


avatar
(6206) -
Öncelikle bu filmi bu zamana kadar nasıl izlememişim hayret ettim kendime.Gerçekten Film konusuyla oyuncularıyla beni öyle bir bağladı ki bitmesin istedim daha doğrusu bırakmak istemedim. Anthony Hopkins ve Brad Pitt muhteşemlerdi ayrıca Claire Forlani de filme çok yakışmıştı. Çok kısa ve öz olarak izlemediyseniz kaçırmayın. Hani bir söz vardır anlatılmaz yaşanır bu filmde böyle bir şey anlatılmaz izlenir..
9


avatar
(43) -
ölüm ve aşk ayrı ayrı çok güzel işlenmiş. harika bir film. şiddetle tavsiye 9/10
9


default avatar
(1082) -
Aşk, nefret, neşe, üzüntü, keder, mutluluk, hayat, ölüm gibi her insanda bulunan her duyguyu harekete geçiren filmlerden biridir. En sevdiğim aktörlerden ikisinin de bir parçası olması, muazzam bir bonus. Bu filmi olabildiğince sık izliyorum, bu yüzden yorumum uzun bir zaman geçti. Anthony Hopkins, dünyadaki her kadının hayalindeki her mükemmel adamı somutlaştırıyor. O güçlü, zarif, onurlu, saygılı, çekici, seksi, sevgi dolu, nazik ve muhteşem. Brad Pitt, o sadece mükemmel.
10


avatar
(1234) -
Filmin ilk dakikalarında klasik bir romantik film izleyip oturup ağlarım diye beklerken , işler fantastik romantik filme dönüştü. Ve ben bunu epeyce sevdim. Bütün oyuncular çok iyiydi ama Anthony Hopkins her zamanki gibi büyüleyici. Imdb puanı isabet olmuş bence. Tavsiye ederim.
7


avatar
(415) -
Hatırlıyorum da Tnt'de izlemiştim ilk bu filmi. 3 saat boyunca bir an olsun sıkılmamıştım.
9


avatar
(1040) -
Film çıktığında lise yıllarımdı o zamanlar bir nedenden filmi izleyememiştim herkes gelip anlatıp dururdu tam 20 yıl sonra filmi izledim biraz burukluk oldu eskiye gittim resmen ama deydi mükemmel bir filmdi bana anlattıkları fıstık ezmesi olayınıda çözmüş oldum Çok Mutlu
9


avatar
(255) -
Bu film sinema dünyasının çocukluk anıları .Yaşanırken kıymeti bilinmeyen ancak zaman geçtikçe en güzel zamanların o anlar olduğunun anlaşılması gibi.Sinemanın niye olduğunun ve sevilmesinin canlı kanıtı.Bazı filmler işte bu çocukluk anıları gibi çok özeldir,bu film de kesinlikle onlardan biri.Ölüm sizi de bulmadan önce izleyin efendim...
8


avatar
(164) -
Muhteşem bir film ,şahsım adıma ben çok etkilendim.Bir köşede ölüm bizi beklerken hayatımızla ilgili kararlar vermemiz ,çok ufak detayları kafaya takmamız ,pişmanlık biriktirmemizin ne kadar saçma olduğunu anlamamızı sağlıyor.Oyuncular muazzam , oyunculuklar muazzam ,kimsenin sizi rahatsız edemeyeceği bir zamanda izlerseniz favorileriniz arasına girebilir.
10


avatar
(742) -
Tempo olarak merak uyandırarak başladı film.. ama sonra ki 2,5 saat gerçekten çok uzundu..110-120 dk. ederi varmış aslında filmin ..Tempo çok düştü bu sebeple.. güzelim çıkış fikrini öldürmüşler el birliği ile.. oyunculuklara söz zaten söylenemez.
7


avatar
(1723) -
Bence çıkış fikri çok orjinal,azrail'in dünyaya gelmesi hem de pitt kılığında ve dünya zevklerini tatma ihtiyacı zihin gıcıklayıcı... Brad'in bu dünyevi tatları alma sırasındaki mimik ve oyunculuğu da ayrıca dikkatimi çekti... Diyaloglar biraz uzun sanki ara ara sıkılmalar olabilir ama bence izleseniz pişman olmazsınız...
7


default avatar
(395) -
Bazı şeyleri düşünmemizi sağlıyor. Çok güzel bir filmdi
10


default avatar
(140) -
3 saatim boşa gitti Sümüklü başrol oyuncuları çıkar kimse ilgilenmez filmle. Etkilendiğim tek nokta evleri(saray demeli).
5


avatar
(42) -
senaryo kurgusu iyi değil ayrıca 3 saat vakit kaybı


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film