Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(705) -
Polisiye türünde film ne midir? İşte budur!
ki bence bu türdeki sinema tarihinin gelmiş geçmiş en iyi filmidir.

Bundan iyisi çekilmedi, bunu sırf kadrosu kaliteli diye söylemiyorum, hakikaten bambaşka bir lezzette... Sanki gerçek yaşamı oturup bir köşeden izliyorsunuz...

Hele ki o çatışma sahnesi... Benzeri tüm filmler içinde gerçeğe bu kadar yakın, abartısız, en sağlam aksiyon sahnelerinden biridir.

Bu filmi halen izlemediyseniz sinema adına çok şey kaçırıyorsunuz demektir...

9 / 10
9


avatar
(511) -
Manss, böyle basit bir hikayeyi olabildiğince enerjik, cefalı, coşkulu ve zekice işlemiş. ''Heat'' hem soygunların hem polislerin, iki tarafında ince detaylarını çok iyi şekilde gösteren bir film. Filmde ilişki, adamların özel hayatları hep önde duruyordu, ki bu çok rahatsız ediciydi. Banka soyguncusunun karısıyla yaşadığı sorunlar kimin umurunda? Banka soyguncuları da mı sever, bu muydu amaç? Kocasını işinden dolayı yılmış olan polisin karısı neydi? Bu saçma davranışı ekranlarda kaç defa görmemiz lazım? Peki De Niro'un ilişkisi? Adamın masum bir kütüphaneciyi suç ortağı yapması bir yana aralarındaki gösterilen romantizm şaka gibiydi. Filmdeki karakterlerin insansı özellikleri özenle işlenmiş, en azından çalışmışlar. İyiyle kötü karşı karşıya geliyor ve bu iki karakterin oyuncularını o kadar iyi seçmişler ki, iyi adama kanınız ne kadar ısınıyorsa kötü adama da o kadar ısınıyor. Sonunda iki büyük aktör bir arada aynı filmdi oynuyor ve oynadıkları karakterler yüz yüze gelince bir sonraki karşılaşmaları nasıl olacak diye merak ediyorsunuz. Tabii, bu iki adamın karşılaşması her ne kadar güzel olsa da, bir o kadar da saçmaydı, tıpkı konuştukları konu gibi. Sadece bir polisin bir suçluyla kafeye gidip normalmiş gibi sohbet etmeleri değil, konuştukları konu da saçmaydı. B*k yoluna girmiş özel hayatlarındaki ilişkileri mi paylaşıyorlar, kim yazdı bu sahnedeki diyalogları? Pacino, De Niro ile konuşarak adamı banka soyma işinden mi caydırmaya çalışıyor, şaka mısınız kardeş? Bu kadar çok beklenen De Niro - Pacino sahnesi için ne kadar düşük bir bahane. Kim yazdı bu sahneyi? Sadece bizim için, seyirciler için, yapılmış bir sahneydi. Bitiş de aynı şekildeydi, seyirciler için.
Sürprizbozan: Göster
Filmde bazı olağan dışı sahneler de var, tıpkı soygun sahnesi gibi. Polisler o kadar sivil varken hayatta çatışmaya girecek hareketler yapmaz.
Sürprizbozan: Göster
Başka kusurlar ve gerçeküstü mantık hataları da vardı. Mesela; banka soygunundan BİR SAAT ÖNCE De Niro ve grubu, polislerin kontrol bölgesinden hiç kılık değiştirmeden zefaretle geçmeleri gibi. Üç saate bu kadar mantıksız gelişmeler veya gerçeküstü karakteristik özellik koyarsan filme karşı şüphe duyarsın.

Film eğlenceli, eğer senaryodaki tutarsızlıkları ve boşlukları görmezden gelirseniz.
5


default avatar
(69) -
Sonunu pek beğendiğim söylenemez ama onun dışında çok sağlam bir film.
8


Yorumlar (45)
avatar
(55) -
Aksiyon polisiye gerilim,üzerine tez yazılacak filmdir, robert de niro ve al pacino kariyerlerinin neredeyse ne iyi döneminde bu filmi çekmişlerdir, hikaye çekildiği yılın teknik imkanları en iyi şekilde kullanılarak hayata geçmiştir,silahlı çatışma sahneleri için emekli sat komandolarından gerçek silahlar ile 3 ay boyunca atış dersleri alınarak gerçeklik hiç olmadığı kadar seyirciye yansıtılmıştır,bu filmi en az 30 kere falan izlemişimdir belki de daha fazla keşke bir sinema da izleseydim dediğim çok az sayı da film'den bir tanesidir, kurgu akış seyir yönü ile aksiyona ders olarak sinema okullarında üzerine çalışılması gereken bir sinema şaheseridir,yardımcı oyuncularında performansları göz ardı edilemez,iyi bir seyirci ve sinema arşivcisi olarak bu filme ben alternatif film bulamadım, eğer bulan var ise hem oyuncu hem de hikaye açısından lütfen yazarsa çok sevinirim,bu filmin 2 cd'den oluşan vcd versiyonu dahil tüm medyaları satın aldım,emek verenlere teşekkürler diyelim.
10


avatar
(57) -
Senaryo 6
Oyunculuk 8
Sinematografi 5
Filmimiz suç konulu bir polisiye film. Senaryosu klasik polisiye hırsız polis katil olayı. Kendini işine vermiş aileyi ve sosyal çevresini boşlamış zeki polisimizle zeki hırsızımızı Robert de Niro (Robber bin Deniyor) ile Al Pacino (El poliçino) ustaca oynuyor. Kısaca Senaryo klasik suç kötüdür. Oyunculuk babalar sayesinde iyi. Sinematografi de işte idare eder. Filmin başı ortası sonu realistik havadaydı özellikle de çatışma çok gerçekçiydi.Özet olarak gayet klasik konulu filmimizi babalar oynamış izlenebilir olmuş. 6/10
6


avatar
(1583) -
Filmin adı neden HEAT ?

Bu soruyu bu zamana dek soran oldu mu aranızda? Gördüğüm kadarıyla olmamış, sadece steinbeck Türkçe adının neden farklı olduğunu sormuş. Türkçeleştirilen isimleri geç zaten, tamamen filmi Türkiye'ye getirenlerin kafasına göre isim vermesinden kaynaklanıyor.. Ok, şimdi kimsenin değinmediği noktaya açıklık getirelim, zira iyi kötü 42 yorum yapılmış ve filmi herkes biliyor zaten. Sorumun cevabını bilmiyor olmanız aslında filmin Türkçe çevirisini yapanların hatasından kaynaklanıyor. "Heat" kelimesi filmde 7 kez geçiyor ama önemli olan şey "tehlike barındıran bir sıcaklığı" vurgulayan diyaloglarda saklı, ​bunlardan ilki Val Kilmer ve De Niro arasında deniz kenarındaki evde geçiyor:

1.

Alıntı:
-De Niro : Remember Jimmy MacAwain on the yard used to say? ; "You wanna be making moves on the street? Have no attachments. Allow nothing to be in your life that you cannot walk out on in 30 seconds flat, if you spot the heat around the corner."


​- Avluda Jimmy MacAwain ne derdi hatırlar mısın? : "Sokakta iş mi yapmak istiyorsun? Hiç bir bağ edinme. Eğer köşenin çevresinde bir sıcaklık hissettiğinde, net 30 saniye içinde terk edip gidemeyeceğin hiç bir şeyin hayatında olmasına izin verme."

Sitedeki çevirilerde : "Jimmy'nin dediği gibi; suç dünyasına mı gireceksin? Hayatında hiçbir ilişki
olmasın. Öyle ki, Polis baskını olacağını hissettiğinde 30 saniye içinde her şeyi bırakıp gidebilesin.

2.

Aynı şekilde filmin en güzel anlarından biri de, R. De Niro ve Al Pacino'nun masada karşılıklı oturup konuştukları o efsanevi diyalogda geçer:

Alıntı:
A guy told me one time: "Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner."


- Bir keresinde biri bana : "Köşenin etrafındaki sıcaklığı hissettiğinde, kendini, net 30 saniye içinde terk etmeye gönüllü olmayacağın hiçbir şeye bağlanmana izin verme." demişti.

Sitedeki çevirilerde; "Hayatına ilişki sokma ki, polis baskını olacağını hissettiğinde, 30 saniye içinde her şeyi bırakıp gidebilesin." şeklinde çevirmişler.. Heat'i polis baskını diye metafor yaparak anlatmak istersen yanlış olur elbette.

Neyse umarım bunu okuyana 1 faydası olur.

--------------------------------

Bu arada bu başyapıta 5-6 puan verip çekiştirenler var..

Ya, arkadaş, olur ama bu kadar da olmaz ki, bakın üşenmedim şöyle bir baktım nelere az puan vermiş diye, ya adam şunlara 1 puanı çakmış da çakmış;

The Lord of the Rings: The Return of the King, The Silence of the Lambs, Avatar, Stargate, The Fifth Element, Black Hawk Down, Hugo, The Hurt Locker, Vicky Cristina Barcelona, Solo: A Star Wars Story, Blue Jasmine, Raiders of the Lost Ark, La La Land, Shutter Island, The Big Lebowski, Ladri di biciclette, The Help, Casablanca, 2010, Citizen Kane, Hacksaw Ridge, Lock, Stock and Two Smoking Barrels, Thor: The Dark World , Star Wars: Episode II - Attack of the Clones, Star Wars: Episode I - The Phantom Menace, Alien³ , Lost in Translation, Minority Report, A History of Violence, Flight, Cloverfield, Face/Off, Independence Day, The Machinist, The Fountain, Enemy at the Gates, Bruce Almighty, The Artist, Brokeback Mountain, Michael Clayton, Capote, The Constant Gardener, Milk, Juno, Fantastic Beasts and Where to Find Them, The Jungle Book, The Shape of Water, Baby Driver,

Merhamet edip 2 Verdikleri ;

Gladiator, Once Upon a Time in America, Apocalypse Now, Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi, The Birds, La môme, The Queen, Into the Wild,

Hadi bunlar benim izlediklerim, bi bu kadar da benim izlemediklerime de 1 puanları patlatmış.. Hiç olacak iş mi bu arkadaş. Hepsi harika filmler, nasıl 1 olabilir... Çok acaip çok..
10


avatar
(1330) -
Al Pacino ve Robert De Niro'nun omuzladığı, biraz iş bilen yan oyuncu kadrosunun da desteğiyle harika bir hale gelen, özellikle orta bölümlerdeki "son derece" gerçekçi çatışma sahneleriyle akıllarda yer etmiş bir polisiye-dram diyebiliriz. En az polisiye kadar "dram" yönü de olan filmde hemen hemen bütün karakterler sevdiklerini ya geride bırakmak zorunda kalıyor, ya onlar için bir şeylerden vazgeçmek... Birkaç arkadaşın yazdığı gibi zeki polis/zeki hırsız hesaplaşması gibi olmuş, ama izleyiciyi kesinlikle sıkmayan bir yapım. Uzun süresine rağmen... Kötü yanı yok mu? Bazı diyaloglar ne kadar iyiyse, kimisi de gereksiz kalmış ve hatta uzatılmış. Kimi sahneler yine gereksiz. Süresi de bu nedenle uzun. Bence normal süreler dahilinde de bu şekilde güzel bir yapım ortaya çıkabilirdi. Belki de yönetmen filmin bazı yönlerini uzun süreli olarak bize dayatıp, güzel bir final yapmak istedi diyeceğim ama izleyen birçok arkadaş gibi benim de hayalimdeki final olmadı yapımda. Ama bir şey var, finali beğenmesek bile boşa izlemediğimiz ve filmden memnun kaldığımızı söylüyoruz. İşte sinema bu aslında. Baktığımızda hiç görmediğimiz türden ve gerçekçi dediğimiz güzel bir çatışma sahnesi var, karakterlerin analizi ve yansıması çok gerçekçi ve de ilgi uyandırıcı. Fedakarlık var, birbiriyle çatışan ama seven, sevdiği için de birçok fedakarlık yapan insanlar var. İçimizde bir şeyleri uyandıran bir yapım aslında her yönüyle. Kesinlikle Al Pacino büyük oyuncu. Onun canlandırdığı polis tiplemesini de, sergilediği oyunculuğunu da çok beğendim. R.De Niro da iyiydi ama önceki filmlerinde olduğu gibi yine çok ilgimi çekmedi. İyi oyuncu aslında, ama nedense gözümde bir türlü değerlenemedi. Fakat denk geldikçe izliyorum. İlgimi çeken diğer bir isim Austin Judd... Bu filmde çok güzeldi. Oyunculuğu da öyleydi. Beni filmin son bölümlerinde şaşırtan isimlerden oldu. Ben herşeye rağmen göz atılması şart filmlerden diyorum. 7/10
7


avatar
(1723) -
tam bir polisiye aksiyon, 2 büyün oyuncudan manyak bir kovalamaca, yönetmen de bu işin piri olunca seyrine doyulmayan müthiş sahneler çıkmış hele sokak çatışması gerçekten takdire şayan, tempo hızlı, silahlar, çatışmalar yapım yılına göre çok ötede...
8


avatar
(48) -
Pek sürükleyici değildi. Aksiyonun az olmasına göre diyaloglara yüklenirler diye düşündüm ancak diyaloglar da biraz yavan kalmış. İzlemeden önce tabir-i caizse şampiyonlar ligi gibi oyuncu kadrosunu görünce beklentiyi çok yükseltmiştim, belki de ondan hayal kırıklığına uğradım. Bana göre 6 puanlık film lâkin üstadların hatırına 7 eder.
6


avatar
(2066) -
Şimdiye kadar neden bu filmdeki gibi bir çatışma sahnesi çekilmedi veya ben görmedim, araştırmak lazım. Basit bir polisiye veya soygun filmi gibi geçiştirilemeyecek derecede kaliteli bir film. Söylenecek herşey yazılmış zaten. Filmin adını neden Büyük Hesaplaşma diye çevirmişler ben anlamadım ve saçma geldi, yani filmin değerini basit bir aksiyon filmiymiş gibi gösteriyor, Heat'se Heat'tir. Unutulmaz filmlerden biri.
8


avatar
(6205) -
Yıllar öncesi izlemiştim ve arşivimin en önemli filmlerindendir.Film için söyleyeceğim tek şey herkesin ortak kararı olan mükemmelliği aşmış bir filmdir. Aslında birçok insan tarafından aksiyon filmi denilsede sadece Robert de Niro ve Al Pacino'nun muhteşem oyunculukları için bile seyredilmeye değer film derim ve noktayı koyarım...
10


default avatar
(13) -
Kadro gerçekten müthiş. Oyuncuların hepsi hakkını vererek oynamış. Aksiyonun yanı sıra hikaye ve kurgu da çok iyidi.
8


avatar
(57) -
HEAT 1995
Senaryo 6
Oyunculuk 8
Sinematografi 5
Filmimiz suç konulu bir polisiye film. Senaryosu klasik polisiye hırsız polis katil olayı. Kendini işine vermiş aileyi ve sosyal çevresini boşlamış zeki polisimizle zeki hırsızımızı Robber bin Deniyor ile El poliçino ustaca oynuyor. Kısaca Senaryo klasik suç kötüdür. Oyunculuk babalar sayesinde iyi. Sinematografi de işte idare eder. Filmin başı ortası sonu realistik havadaydı özellikle de çatışma çok gerçekçiydi.Özet olarak gayet klasik konulu filmimizi babalar oynamış izlenebilir olmuş.
6/10
6


default avatar
(1082) -
Destansı bir film daha, suç drama. Büyüleyici bir olaylar dizisi içeren karakterler ve Mann'in bazen şiirsel, bazen cesur yönetmenlikliği ile tartışmasız en iyi suç drama filmlerinden biridir.

Gerçekten tüm zamanların en büyük suç filmlerinden birisi olduğuna inanıyorum: ama bildiğim kadarıyla büyüleyici suç öyküsü olarak akıllarda kalacak, üstüne üstelik Al Pacino gibi harika bir oyuncu ve birkaç kanlı sahnelerle büyüleyici sahneler ile bizi etki altında bırakıyor..

Pacino ve Robert De Niro -nihayet aynı filmde birlikte ve ilk kez bu kuşağın en iyi oyuncusu, bu film günümüz tarihe geçti. O ikili bizleri hayal kırıklığına uğratmadı. Onlar bir fincan kahve içmek için bile karşılaştıklarında onları izlemek için harika..

Film Notum:10/10
10


avatar
(144) -
Bence overrated bir film. Tamam güzel ama bu kadar abartılacak neyi var anlayamadım. Al pacino ve Robert abiler filmi göğüslemiş. Zaten bu ikili olmasa bu kadar ilgi göreceğini sanmıyorum.

İzlenebilir ama öyle yüksek beklentiye girmeyin bence.
7


avatar
(218) -
Bu dvdrip çeviriler ne kadar rezalet oluyor ya. Kız my dad's picking me up diyor, aşağıda yazan, Baba önce yeni binaya sonra yemeğe gideceğiz. Sanıyorsun ki alpacino kızın babası ve birlikte bir yerlere gidecekler. Sayın yetenekli, emektar çevirmen kardeşlerim lütfen bu tarz derin konulu, dialogları sert geçen filmeri dvdrip cevirilerin elinden kurtarınız. Benim gibi ingilizcesi zayıf olan kişiler için cidden zulüm bu dvdrip çeviriler. Filme gelirsek ne söyleyeceğimi bilmiyorum söyleceğim herşey sanki filme saygısızlık olacakmış gibi geliyor. Mükemmel herşey mükemmel oyunculuk mükemmel. Filmdeki oyuncuların hepsi yaşlandığı için üzülmekten kendimi alıkoyamıyorum. Polisiye filmlerden nefret etmeme rağmen mest olmuş bir şekilde buraya bir kaç satır birşeyler yazıyorum. Uzatmaya gerek yok izleyiniz efenim.
9


avatar
(296) -
Filmi genel olarak söylemek gerekirse bence çok kaliteli olmuş kesinlikle aldığı puanı sonuna kadar hakkediyor filmdeki çatışma sahneleri çok gerçekçi olmuş sonunu da pek beğenmedim filme yakışmadı belki ama genel olarak süper puanım 8/10
8


default avatar
(3) -
MANTİGİMA UYMAYAN BİR SEY VAR
Sürprizbozan: Göster


Yoksa “onun aptalligi artik orasi” diyip mantigimiza oturtmaya calismamali miyiz? Ya da senarist boyle istedi diye mi ?


avatar
(511) -
Manss, böyle basit bir hikayeyi olabildiğince enerjik, cefalı, coşkulu ve zekice işlemiş. ''Heat'' hem soygunların hem polislerin, iki tarafında ince detaylarını çok iyi şekilde gösteren bir film. Filmde ilişki, adamların özel hayatları hep önde duruyordu, ki bu çok rahatsız ediciydi. Banka soyguncusunun karısıyla yaşadığı sorunlar kimin umurunda? Banka soyguncuları da mı sever, bu muydu amaç? Kocasını işinden dolayı yılmış olan polisin karısı neydi? Bu saçma davranışı ekranlarda kaç defa görmemiz lazım? Peki De Niro'un ilişkisi? Adamın masum bir kütüphaneciyi suç ortağı yapması bir yana aralarındaki gösterilen romantizm şaka gibiydi. Filmdeki karakterlerin insansı özellikleri özenle işlenmiş, en azından çalışmışlar. İyiyle kötü karşı karşıya geliyor ve bu iki karakterin oyuncularını o kadar iyi seçmişler ki, iyi adama kanınız ne kadar ısınıyorsa kötü adama da o kadar ısınıyor. Sonunda iki büyük aktör bir arada aynı filmdi oynuyor ve oynadıkları karakterler yüz yüze gelince bir sonraki karşılaşmaları nasıl olacak diye merak ediyorsunuz. Tabii, bu iki adamın karşılaşması her ne kadar güzel olsa da, bir o kadar da saçmaydı, tıpkı konuştukları konu gibi. Sadece bir polisin bir suçluyla kafeye gidip normalmiş gibi sohbet etmeleri değil, konuştukları konu da saçmaydı. B*k yoluna girmiş özel hayatlarındaki ilişkileri mi paylaşıyorlar, kim yazdı bu sahnedeki diyalogları? Pacino, De Niro ile konuşarak adamı banka soyma işinden mi caydırmaya çalışıyor, şaka mısınız kardeş? Bu kadar çok beklenen De Niro - Pacino sahnesi için ne kadar düşük bir bahane. Kim yazdı bu sahneyi? Sadece bizim için, seyirciler için, yapılmış bir sahneydi. Bitiş de aynı şekildeydi, seyirciler için.
Sürprizbozan: Göster
Filmde bazı olağan dışı sahneler de var, tıpkı soygun sahnesi gibi. Polisler o kadar sivil varken hayatta çatışmaya girecek hareketler yapmaz.
Sürprizbozan: Göster
Başka kusurlar ve gerçeküstü mantık hataları da vardı. Mesela; banka soygunundan BİR SAAT ÖNCE De Niro ve grubu, polislerin kontrol bölgesinden hiç kılık değiştirmeden zefaretle geçmeleri gibi. Üç saate bu kadar mantıksız gelişmeler veya gerçeküstü karakteristik özellik koyarsan filme karşı şüphe duyarsın.

Film eğlenceli, eğer senaryodaki tutarsızlıkları ve boşlukları görmezden gelirseniz.
5


default avatar
(3) -
Başyapıt olağanüstü bir film...
10


avatar
(1418) -
2013 yılında yazdığım yorum...

1995 ABD yapımı suç/aksiyon/ drama filmi HEAT-Büyük Hesaplaşma , 8,3 puan ile Imdb ilk 250 de 120. sırada olan bir film.

Filmi başarılı yapan iyi bir senaryosu ve çekimleri var fakat en önemlisi De Niro'nun bir soygun çetesi liderini, Al Pacino'nun ise onun peşinde olan polis müdürünü canlandırması. Seyrine doyulmaz bir ikili.
Yan rollerde ünlü oyuncuların varlığı da filmin kalitesini yükselten bir etken. 3 ayrı sahnede Natalie Portman'ın varlığı bile hoş.

Soygun sahneleri, polisten kaçmalar vs tipik suç- aksiyon ve başarılı ama film boyunca aklımı bir soru kurcaladı. Al Pacino mu daha iyi oyuncu yoksa Robert De Niro mu?
8


avatar
(203) -
O ne müthiş bir çatışma sahnesiydi. Gerçek hayatta yaşanmış hissi veriyordu. Nefesimi tutarak izledim ve öyle geçiştirmelik bir sahne de değildi diğer salt aksiyonlara oranla. Bayağı bayağı uzun soluklu tam 11 dakikalık bir çatışmaydı. Başrol oyuncuları ve yan rol oyuncuları da hesaba katınca kadrosu bir hayli sağlam. Al Pacino ve Robert De Niro'yu yan yana görmek hoştu. Öyle ki iki büyük usta birbirinin alanına müdahale etmeyecek şekilde rollerini sergiliyordu. Hatta ikisinin ekranda toplamda kaldığı süreyi bile yönetmen eşit ayarlamış dakikası, saniyesi ve salisesine kadar. Sanırım birini diğerinden üstün göstermemek için özellikle yapılmış bir şey. Filmin en karizmatik olayı ise Robert'ın bu çetenin lideri olması ve kurnazlığıyla Al Pacino'nun dikkatini çekmesiydi. Al Pacino'nun da psikopatlıkta eline su döken yok filmde. O deli mimikleri onda en çok sevdiğim özellik zaten. Bu filmde özellikle olması gereken karakter de oydu, psikopat oluşu yani. Val Kilmer da öyle yabana atılacak bir rolde değildi. Soygun sırasındaki profesyonelliği işini titizlikle yapışı ve bilhassa çatışma sahnesindeki arkalı önlü manevraları takdire şayandı benim nazarımda. Yönetmeni ve senaristi olan Michael Mann ise senaryoyu sadece soygunculuk faaliyetleri üzerine kurmamış. Özel hayatlarına da fazlaca yer vermiş. Onlar için soygunculuk bir iş. En iyi yapmak istedikleri bir iş. Her şeyden öte filmde en çok hoşuma giden diğer unsurlardan biri de kara film havası. Renk geçişlerini kusursuzca kullanmış. Siyah-beyaz film izliyormuşum gibi hissettim kendimi. Onların işi sadece soygunculuk değildi. Sıradan bir çete de değildiler. Aralarında bir bağ vardı. Özellikle Robert'ın, Val Kilmer'ın eşiyle olan tartışmasında bir abi gibi olaya müdahale etmesi tavsiyelerde bulunması iş arkadaşları olmalarının dışında bir boyutta olduklarını gösteriyor ve bunu da es geçmemiş senarist. İhaneti, aşkı, fedakarlığı, aksiyonu, heyecanı görüyorsunuz. Tek bir duygu üzerine oturtulmamış film. Dikkatimi üzerine çeken diğer bir nokta da Natalie Portman'ın oynadığı kız çocuğu karakteri. Annesi ve babası arasında kalarak geçirdiği bunalımlar neticesinde üvey babasına tutunmaya çalışırken yaşadığı çatışmaları çok iyi yansıtmış. Kızın hislerini kimsenin anlamayışı ve iş işten geçtikten sonra fark etmeleri filme öyle yedirilmiş ki ana olayın arasına güzel yerleştirilmiş. Geçişi de askıda kalmamış. Akışı bozmayacak şekilde yerleştirilmiş. Eady rolündeki Amy Brenneman'ın sade ve duru güzelliği de filmin olumlu olarak sırıtan diğer noktası. İlginçtir ki filmde müzikler odak noktası olmuyor. Sahneler kendini öyle ön plâna çıkartıyor ki o sahnelerde çalan parçalara odaklanamıyorsun ama sahneyle uyumsuz da değiller. Final sahnesi evet çok fazla yoruma açık bence ve görüldüğü kadar da amatörce hazırlanmamış. Amatör görünüyor olabilir ama bence değil. Birçok sonuç çıkartılabilir ama benim ilk aklıma gelen her ne kadar hırsız polis ilişkisi olsa da aralarında birbirlerine duydukları saygı unsuru yadsınamayacak derecede ön plandaydı. Hatta daha da ileri gidip aralarında bir kardeşlik bağı olduğunu bile düşündüm zira final sahnesinde:
Sürprizbozan: Göster

Filmde ben her iki karakteri de sevdim. Hangisini daha çok sevdim dediğimde birini seçemiyorum. Ve Robert'ın filmin başından beri dilinden düşmeyen ve disiplini elden bırakmamasını sağlayan mottosuyla da sınanırken -''Köşedeki sıcaklığı hissettiğinde, 30 saniye içinde kaçmanı engelleyecek hiçbir şeyi hayatına sokma.'' - bu sefer vazgeçer kesin dediğim bu prensibinden yine vazgeçmedi. Adamdaki kararlılık, disiplin ama bir o kadar da bağlılığı zıtların birliğini gündeme getiriyor.
Dipnot: Al Pacino ile Robert De Niro'nun karşılıklı olduğu sahne montaj denilmiş ama ben montaj olduğunu okumadım. Aksine o sahnenin kanlı canlı karşılıklı çekildiğine ilişkin fotoğrafları bile var. O fotoğraf da montaj değilse tabii.
10


default avatar
(6) -
filmi yeni izleme fırsatı buldum. son derece muazzam bir film olmuş. çatışma sahneleri şimdiye kadar gördüğüm en gerçekçisiydi. deniro ve alpocino rol değiştirse o zaman filme söyleyecek büyüleyici tek bir kelime bile bulamazdım...
9


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film