Giriş Kayıt

Günden Kalanlar (1993) Yorumlar


The Remains of the Day

Yorumlar (18)
avatar
(8404) -
Son sahnede ihtişamlı manzara nasıl göz alıyor! İç dış mekanlar, mimariler, görsellikler nasıl sanat eseri gibi… Usta oyuncuların üstün performansı ile su gibi alıp giden bir film. Hani iyi ki uykum kaçmış, ekran başında kalmışım dedim yani… Hopkins&Thompson uyumu çok iyi… Muhakkak izlemek lazım, ayrıca eski süpermanın sağlıklı zamanlarından, yanlış hatırlamıyorsam attan düşüp tekerlekli sandalyeye mahkum kalmıştı.


default avatar
(53) -
konu kimilerine sıkıcı gelebilir ama almanların demesiyle "dönemin zeitgeistı"nı çok farklı bir yerden gösteren bir filmdi. her şey bir yana görüntü yönetmeninin ellerinden öpmek isterim özellikle son sahnede dönemin imkanları düşünülünce çok iyi iş çıkarmış. filmin içindeki küçük detaylar hoşuma gitti, dikkat eden için mr. stevens ı anlamamızı sağlıyor
Sürprizbozan: Göster
oyunculukların muntazamlığından bahsetmiyorum bile, tek eksi olarak sadece james fox u biraz silik buldum karakterine beni ikna edemedi diyebilirim. ödülleri hak ediyor gerçekten izlemeye değer
8


default avatar
(7) -
İç/dış mekan dekorları, elbiseler, konuşma üslupları, Hopkins'in ustalığı, Emma'nın zerafeti, Reeve'nin karizması... Sadece bunlar için bile izlenir.
8


avatar
(2674) -
Usta oyuncuların yer aldığı bu yapımı izlerken hep önemli bir şeyler olacakmış gibi bekledim ama sıradan gelişmelerin yaşandığı bir hikaye olarak ilerledi ve bitti.
5


default avatar
(227) -
öyle 9-10 lük kadar da değil ama başarılı bir film...kadroda herhalde tiyatro temelli olmayan yoktur.Cercei Lannister bile, genç ve organik haliyle mevcut. Romantik bir film diyemem. Prensipler, karakterler, hayatlar, aptallıklar üzerine bir dram...aksiyon pek yok, ağır tempolu ve oyuncular üzerine kurulu...onlar da beklenildiği gibi ,başta hopkins ve thomson olmak üzere hepsi top notch seviyede...
Bazen pek çoğumuz, önümüzde duran fırsatları görmezden gelip, riske girmekten kaçınırız. Kibirden,gururdan dolayı mı? Umulmadık şekilde sonuçlanması korkusundan mı? Reddedilme endişesi mi? mevcut statükoyu muhafaza ihtiyacından mı? prensiplerimizden dolayı mı? Yoksa aptallığımızdan mı? Kimbilir, belki de sadece kaderimizin, basiretimizi bağlamasından.
7


default avatar
(1723) -
Duygusal ağırlıklı , güçlü oyunculuklarla oynamış bir hopkins - thomson filmi , çok uzatılmasa daha etkili olabilirmiş , tabii bunda kitabına bağlı kalınma isteği var sanırım , son 25 dk için bile film tekrar tekrar izlenir...
9


avatar
(1723) -
aradığımı bulamadım açıkçası, hopkins özelinde başarılı bir performans ancak filmin, dili, akıcılığı ve temposu çok yavaştı, akılda kalıcı sahnesi yok gibiydi, silik bir yapım diye düşünüyorum, profesyonelliği çok abartmışlar, çok cezbetmedi açıkçası, konu olarak da vasattı ayrıca...
6


avatar
(1248) -
Anthony Hopkins usta bir oyuncu. Her role yakışan, bulunduğu projeyi yukarılara taşıyan bir isim. Bu filmde de bunun bir örneğini gösteriyor. Üzerine Emma Thompson'ın performansı da eklenince adeta oyunculuk dersi niteliğinde bir yapım meydana gelmiş.

Görsel açıdan izlemesi çok keyif veriyor. Senaryo sizi biraz sıkabilir. Bunu göze alarak izlerseniz tatmin olursunuz. Keyifli seyirler dilerim.
7


avatar
(392) -
Babadan oğula geçen itaat ve bağlılık. En güçlü yangınında bile hiç bir zerresinde kırılmaz ve kopmaz ;( Doğru oyuncu seçimleriyle görkemli, ihtişamlı ilgi çekici bir film. Veda sahnesinde ağlattı.. Zamanı ve o değerli dönüm noktasını bir daha geriye alamamak nasıl da üzücü.. Sahiden hoş bir film..
8

Cevaplar (1)
avatar
(6201) -
Yazdığınız yorumla filmi ne kadar güzel ifade etmişsiniz kısa ama anlamlı okurken filmin güzelliğini bir kez daha hissetmiş oldum.
9


0
| Bildir


avatar
(6201) -
Öncelikle iki büyük starın Anthony Hopkins ve Emma Thompson'nun kusursuz oyunculuklarıyla mükemmel bir drama mükemmel bir aşk hikayesine imzalarını atmışlar.Çok kısa olarak anlatmak istediğim tek kelimeyle yavaş ama sürükleyici ayrıca göz yaşartan bu fimi mutlaka izlemelisiniz.Kendi adıma çok keyif aldım..
9

Cevaplar (3)
avatar
(392) -
Gerçekten güzeldi ...
8


2
| Bildir
avatar
(502) -
abi maşallah sana maaş bağlaması lazım sitenin Gülücük şimdi açtım ben de 30 sene olmuş film. saygılar.


1
| Bildir
avatar
(6201) -
@Sami konusunu şimdi unuttum ama aklımda kalan güzel bir love story filmdi..Gülücük
9


1
| Bildir


default avatar
(1082) -
Oyuncu olmak isteseydim ya Marlon Brando veya Anthony Hopkins gibi bir oyuncu olmak isterdim..Kelimeler anlatmaksız için kıyafetsiz kalır gerçekten..Acaip bir kool yapısı var hele o ciddi görüntünün arkasındak gülüş beni bitiriyor..Antaeony Hopkins gerçekten mükemmel bir drama işine imza attı... Kendini adamış uşakla ilgili canlandırması resim mükemmeldi. Uşak demiş iken zengin olsam ya Batman filmlerinde oynayan Alfred i ya da Günden Kalanlarda ki Bay Stevens i alırdım ama oyum Alfred olurdu..Bir milyon kadına değişmem..Filme tekrar döner isek; karakterinin tüm kontrollü inceliklerini büyük bir inançla aktardı. Stevens'ın mesleğine diğer tüm düşünceler üzerinde kendini adaması hem takdire hem de üzücü oldu. Tüm etkileşimleri gerçek hissediyordu ve kişisel yolculuğu, II. Dünya Savaşı döneminin tarihi ortamına karşı mükemmel bir şekilde kuruldu. Yüksek profilli destek oyuncu kadrosu da üst sıralarda yer almasına karşın, Hopkins'in filmi bu. Şiddetle tavsiye edilir bu film..
10


default avatar
(9) -
Hic dusunmeden izleyin.


default avatar
(395) -
Aşık olabilecekken gereksiz ingiliz katılığını konu edinen bir film
4


avatar
(1684) -
1930`lar ve 50`ler arası bir konakta, baş uşak ve hizmetçilerden sorumlu yeni müdire arasında geçen `uzak` ilişki söz konusu. Spoiler vermek mümkün olduğundan konusuna fazla değinemeyeceğim lakin kısa bir bilgi vermem gerekirse işine aşık olan bir adamın insani duyguları için bile onu aldatamadığına şahit olacaksınız; kimi yerlerde kadınların erkekler için neden "Odun" kelimesini kullandığını anlayacak yer yer üzülecek yer yer kimi davranışlara anlam veremediğiniz için sinir krizine gireceksiniz. Film anlatımı çok sade olduğu için diyalog ağırlıklı dahi olsa iki buçuk saatin nasıl geçtiğini anlaşılmıyor; Anthony Hopkins ise gerçekten büyük bir oyuncu hayran olmamak elde değil. Üzerinde bir araştırma yapmadım ama bir kitap uyarlamasıymış; kitabın konusu gerçek bir olaydan alınmamıştır umarım Sümüklü
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film