Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(408) -
bazen sabretmek gerçekten oldukça zor.
bu filmdeki olaylara sabretmek ise her babayiğidin harcı değil.
7


avatar
(249) -
Zaman zaman yaşadığımız sorunlar ve sıkıntılar karşısında yapmak istediğimiz, üzerinden düşündüğümüz hatta kimi zaman yapsam n'olur dediklerinizi yapan bir adam... Aslında tek istediği biraz düzen... İzlenilmesi gereken iyi bir film.
8


avatar
(213) -
Bir gün her şey tersine giderse insanın kendini unutması olasıdır. Soğukkanlı bir adamın çıldıran ve etrafındaki kötülükleri ortadan kaldıran bir insana bakmak istiyorsanız William Bill'i gözetlemelisiniz.... Başrol oyuncusunun zenginlere, bozuk düzene isyan eden satırları etkileyici gerçekten... Ve filmin sonu buruk bir sonun başlangıcı gerçekten... Küçük bir hikayeden, yer ve zamandan nasıl bir yapım çıkarılabileceği, hem bu filmde hem de yönetmenin Telefon Kulübesi adlı filminde açıkça görülüyor...


Yorumlar (23)
avatar
(236) -
..Uzun zaman sonra bir sayfada denk gelip.. tekrar izledigim çarpıcı bir okadarda gercekci konusuyla toplumsal sorunları.. tokat gibi yüzümüze carpan ender yapımlardan.. “Hasta görmek istersen bu kentte yürüyüşe çık.” bu replik bile herşeyi anlatmaya yeter.
8


avatar
(169) -
Git gide ilginçleşen filmlerden. Filmin tek kusuru var, ortasından itibaren konu aile dramasına bağlanıyor. Doksanlara meraklıysanız bakın derim.
6


avatar
(6205) -
Michael douglas'dan mükemmel bir performansı olan sistem eleştirisi içeren başarılı bir film. Toplumun yozlaşmış düzenine, sisteme isyan eden adamın hikayesi. Bence izlenir..
7


avatar
(792) -
"Ben, kötü adam mıyım? Bu nasıl oldu?"

Bu film, sözünü söylemek için, sinemada sık sık kullanılan bir yönteme başvuruyor. Kendimizi, aslında olmaması gereken bazı tepkileri onaylarken buluyoruz. Üstelik bahanesi de var. Adamın ruh sağlığı giderek bozuluyor...

Birkaç "denenmiş" klişe var. Bir "vigilante", yani kanun gücüne mensup olmayıp, adalet dağıtan vatandaş, ki aslında Batman bile tam olarak budur, bir emekli olmak üzere olan polis, kavuşulma ihtimali zayıf olan bir aile, ve bolca densiz...

Buraya kadar yazdıklarıma bakınca, sanki filmi beğenmemişim gibi bir izlenim oluştuğunu farkettim.
Yo, film çok güzel. Oyunculuklar gayet iyi, Michael Douglas sempatik, Robert Duvall inandırıcı, Rachel Ticotin tipik, Tuesday Weld bizi sinir etmeyi başarıyor, Barbara Hershey, bir fevkaladeliği yok ama sorun da yok. Filmde drama ve aksiyon gayet ölçülü, ne sıkılıyorsunuz, ne de kafanız şişiyor...

Siz de toplumdaki bazı çelişkilerden rahatsızsanız, bu film sizi hem güldürecek, hem de içiniz burkulacak. Aslında filmin "özdeşleşmeyi" teşvik ettiğini söylersek haksızlık olur ama yine de kendinizden bir parça bulacağınız "kuvvetle muhtemel"dir.

Çocuklar maalesef çok daha kötü sahneler gördüler bile, çoktan... ama yine de benim çocuklarla izlemek için ilk tercihim olmazdı...
7


avatar
(1723) -
işte insan psikolojisi üzerine çekilmiş dikkati çeken yapımlardan biri, douglas almış filmi eline tozu dumana katmış, çok farklı konusu ile tam bir sistem eleştirisi...
7


avatar
(422) -
Akıcı bir film ama bir ekstrası yok. Puan ve yorumlar filmin bir tık ötesinde.
5,5/10
6


default avatar
(16) -
Stres ve sıkıntıdan bunaldiginizi düşünün, bir de butun isleriniz aksi giderse...
Degisik bir yapim, eglenceli, ben sevdim. 10/6


avatar
(43) -
izleyeni tatmin eden, hikayesiyle saran iyi bir film bu. fakat şöyle bir sıkıntısı var, american psycho ve taxi driver'da senarist bir şekilde aklını kaçırmış karakteri haklı bulma hatasına düşmüyordu. bu filmde ise düşülüyor.

bu nedenle hiçbir zaman bu iki yapıtın yanına üçüncü olarak yazılabilecek bir eser değil bence.

ayrıca iron maiden'ın man on the edge şarkısındaki 'once he built missiles in nation defense, now he cant even give birthday present' liriği filmden esinlenilmiştir.
7


avatar
(193) -
kapitalist sistemi eleştiren, ama bunu hastalığa vurup aslında herşeyi normalmiş gibi gösteren, tartışılmaya açık bir yapım. Bence mükemmel değil, ama kötüde sayılmaz.
5


avatar
(1234) -
Michael Douglas ın oynadığı en güzel filmlerden biridir. Kesinlikle tavsiye ederim. 7.5 puan.
7


avatar
(13) -
mükemmelll şahsen benim de yapmak istediğim herşeyi yapmış hatta fazlasının..sıcak hava, adi insanlar, paranın önemi yine rednck of herşey vardı


avatar
(2066) -
İşte günlük hayat üzerinden bütün bir sistemi sorgulayan, düşündüren bir film. Michael Douglas'ın en beğendiğim filmlerinden biri. Üstelik Robert Duvall da var. 8.


avatar
(213) -
Bir gün her şey tersine giderse insanın kendini unutması olasıdır. Soğukkanlı bir adamın çıldıran ve etrafındaki kötülükleri ortadan kaldıran bir insana bakmak istiyorsanız William Bill'i gözetlemelisiniz.... Başrol oyuncusunun zenginlere, bozuk düzene isyan eden satırları etkileyici gerçekten... Ve filmin sonu buruk bir sonun başlangıcı gerçekten... Küçük bir hikayeden, yer ve zamandan nasıl bir yapım çıkarılabileceği, hem bu filmde hem de yönetmenin Telefon Kulübesi adlı filminde açıkça görülüyor...


avatar
(40) -
Bu kadar basit bir hikayeden ancak bu kadar güzel film çıkabilir. Punky
8


avatar
(28) -
Böyle bir eve geliş olamaz. İlginç ama bir o kadar dramatik bir film.
Sonu bekledğim gibi değildi zaten senaryodan anlaşıldığı gibi filmden fazla bir şey beklemek gerekmiyor ama amaçsız birinin neler yapıcağını görmek istiyorsanız izlemenizi tavsiye ederim. Bu film çok beğendim en sevdiğim filmler arasında...
8


default avatar
(1457) -
'Falling Down' heyecanı arada düşse ve izleyici ilgisini dönem dönem kaybetse de çok başarılı bir dram. Bazen film çizgisinden gereksiz şekilde ayıyor ancak 1993 yapımı olduğunu göz önünde tutarsak anlatması gerektiği şeyi de güzel bir şekilde ve basit yoldan anlatıyor. Michael Douglas bir yana Robert Duvall tam anlamıyla filmi ayakta tutuyor demeliyim. Senaryosu eşsiz. Realitesi güzel. Başarılı bir yapım. Bu hayatta bir şeyleri eksik (hemen hepimizin bir şeyleri eksik zaten) herkes için doğru seçim. Keşke daha doğru dürüst bir altyazısı olsaydı. İzlemenizi tavsiye ederim.
7


avatar
(206) -
Senaryo sıradışı, yönetmen çok sıradan olmuş. Ayrıca polisin karısına tilt oldum.
6

Cevaplar (1)
default avatar
(182) -
Neden bahsettiğinizi anladım sahnelerde o çıldırış gerilimini vermiyor aslında istese birsürü efektle sinema dilini daha yoğun kullanabilirdi ama yapmamış tersine olabildiğince sade işlemiş filmi.
Ben buyüzden çok sevdim, kült bir havası var bence. İzleyiciye inatla gözlemci olduğunu hatırlatıyor. Karakterin içine girmiyorsunuz deliren siz değilsiniz sadece onun delirmesini izliyorsunuz.
Bide polisin karısı gerçekten inanılmaz derecede gıcık mütiş bir karakter olmuş!


2
| Bildir


avatar
(404) -
Sonu daha sağlam olabilirdi.

Ama yine de ayrı bir yeri olan filmlerden.

Aşama aşama çıldırışa giden yol müthiş sahnelenmiş.

Filmi izleyip de günlük hayatta insanı çileden çıkartan durumlarla karşılaşınca, bu filme bir selam çakmadan olmaz. Bu yüzden her daim zihinleri işgal eden bir film olmaya devam edecek.
7


avatar
(206) -
Gerçekçi bi film , günlük hayattan bunalıp gördüğü her türlü olaya artık katlanmayan ve içinden geldiği gibi davranan bi insanın 1 günlük hikayesi.Konusunun orjinal olması sebebiyle izlenebilecek bi film.
7


avatar
(34) -
ADAMIN FİLMDE YAPTIKLARI BAZEN BENİM DE İÇİMDEN GEÇİRİP YAPAMADIKLARIM.AL ELİNE SOPAYI GİRİŞ DİYOR BAZEN İÇİMDEKİ SES.


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film