Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(566) -
Fantastik bir dünyayla gerçek hayatı birbirine bu kadar güzel bağla,üstüne tek bir yerde bile açık verme...Gerçekten her anlamda başarılı bir film...Sonunu nasıl kotaracaklar dedim,o bile çok güzel duygular hissetmekten başka bir tesire neden olmadı bende...Tavsiye edilir...10/8
8


avatar
(164) -
Sürprizbozan: Göster
Gerçekten harika bir film. Müzikleri,oyunculuk,kurgu,senaryo... 4 4'lük bir film. Şiddetle tavsiye ederim.
8


avatar
(98) -
arşivlik bir film daha.. izlemeyen arkadaşlara şiddetle tavsiye ederim. zaman kaybetmeden izleyin. 8/10 Saygılar
8


Yorumlar (48)
avatar
(1030) -
Tam bir masal. Yıllar sonra çocuklarla izledim. Nasıl ilgiyle izlediler anlatamam, ertesi gün küçük kızım tekrar izleyelim dedi. Sinema tarihinin en güzel karakterlerinden biri. Johnny Depp öyle harika oynamış ki başkası oynasa belki de fiyaskoya döner film. Tam bir performans filmi.
8


avatar
(6203) -
Açıkçası film 90 yapımı olmasına rağmen bence bugünkü filmlerle yarışabilecek kadar güzeldi. Elbette Johnny Deep in de olması bu filmi olduğundan dahada güzel bi hale getirmiş. Gerçekten izlenilmesi gereken filmlerin arasındadır. Johnny Depp'in oyunculuğu mükemmeldi ve Tim Burton gerçekten çok iyi bir iş çıkarmış. İzlemeyenler kesinlikle şans vermelidir diye düşünüyorum....
8


default avatar
(166) -
Bir filmi iki kez izlediğim çok nadirdir. Yine bi' arkadaşın hatırlatması üzerine ikinci kez izlediğim ender filmlerden biri.

Metaforik, Amerikan motifli bir modern masal. Jung yaşasaydı eğer filmdeki karakter ve diğer itemler için nasıl bir yorum yapardı çok merak ediyorum. Ellerin makas olmasının toplumsal bilinçaltındaki karşılığı, yüzdeki çiziklerin karşılığı, vs vs.

Sürprizbozan: Göster


Makyaj son derece başarılı. #Depp'i tanıyamayacağınız kadar başarılı. Ancak aynı şeyi kamera açıları için söyleyemeyeceğim. Üzgünüm. #Burton ve Deep kilisinin birlikte yaptıkları ilk iş olan bu yapımda senaryoda da büyük boşluklar var. Fantastik bir film olması, seyircinin senaryoya ait bu soruları sormaması gerektiği anlamına gelmez. Mantık hatalarını ve atlamaları görmezden gelemeyiz. Ve makas kullanma sahneleri çok başarısız. Daha etkileyici olabilirmiş. Filmin yapıldığı yıl olan 1990 içim normal olabilir belki sahneler ama Tim Burton'a yakışmamış.

#FilmNoir tarzı girişi, masalsı bir akışı olan film bir noel masalı adeta. #Hansel ve Gratel'i izlediğinizi düşünebilirsiniz renk cümbüşü nedeniyle. Ya da #BeautyAndTheBeast'ı anabilirsiniz romantik öğeleri yüzünden. İçinde bulunduğu duygusal durum düşünülürse Edward'ın, belki de #Pinokyo gelecek aklınıza. Ya da Beyaz Dünya'nın siyahilere yaptıkları.

Neredeyse bütün kasabalının dul olduğu filmde #Avon ürün yerleştirmesi ise çok yoğun. Adeta film bir Avon reklam filmi.

İnsanın iki yüzlülüğü, zayıf olanı ezmesi, kendine benzemeyenden korkması, toplumsal olaylardaki galeyana gelişi, içindeki bütün kötü özelliklerin çok iyi vurgulandığı anafikir Yusuf İle Züleya kıssasından bile izler taşıyor. Ama finaldeki seven iki kişinin birbirine mecburen hoşça kal demesi. Her zaman çok lezzetli gelmiştir bize.

#iyiSeyirler.


avatar
(73) -
Sürprizbozan: Göster

Masal gibi film sevenler için birebir.
9


avatar
(511) -
IMDb'den 390 bin puanla 7.9 gibi puan almasının tek sebebi Amerikalı gençlere nostalji özelliği barındırmasıdır. O yüzden sadece puanına güvenip filmi izlemeyi düşünmeyin, beklediğiniz şeyi almazsınız. Filmin en büyük sorunlarından biri Tim Burton'ın senaryoyu eline yüzüne bulaştırmış olması. Adam zaten içine bulduğu hangi Hollywood klişe varsa senaryoya yerleştirmiş. Karakterler de aynı şekil klişe doluydu. Üstelik çoğu karakter tek boyutlu ve cringeworthy idi.
Sürprizbozan: Göster
Hikayenin anlatış şekli çok yapaydı. Filmde olan olayların sonuçları sizi hiçbir şekilde tatmin etmiyor, hatta olan her şey rahatsız edici. Sadece bu problem bile filmin derecesini yerlere indirmeye yeter.
3

Cevaplar (1)
avatar
(418) -
Sen hayatında hiç aşık olmamışsın anlaşılan. Birine aşık olmak için illa güzel bir sebep gerekmiyor.
8


0
| Bildir


avatar
(103) -
Arkadaşlar herkese saygı duyan ve filmlere bolca puan veren biriyim. Her filme de yorum yazmam. Bu film bir türlü beni içine çekemedi. Oysa herşey olması gerektiği gibiydi. Bir akşam saati TV karşımda tek başına pür dikkat.Sesler ve görüntü mükemmel ama yok bir türü olmadı. Bitirdim evet ama bir de bana sorun. Sizler de şansınızı deneyin derim ama ümitlenmeden.
6


avatar
(741) -
kaç kere başladım filme bir türlü ısınamadım.. en sonunda bitirdim.. çoğu yorumlarda bende bu cümle ile başlayıp hata etmişim demeyeceğim.. bence puanı da filmi de çok abartılmış.. çok şey anlatılmadan es geçilmiş.. film boyunca ve sonunda metafor aradım durdum.. o da yoktu maalesef.. en kötü deep filmi bence.. hatta tim burton filmi
2


avatar
(243) -
Hem arşivlik hem de zamanı ve kurgunun yapısına göre gerçekten dokunaklı, mükemmel bir film. İlk izlediğimde eksiklerin olduğunu sezmiştim. Ama bana yaşattığı duyguyu düşünecek olursak kesinlikle 10 puanı hakkettiğini düşünebilirim. Bu filme daha bir çok şey söylense az ancak ne kadar konuşursam sanki filmin kendisindeki sihir kaybolacakmış hisssini duyumsuyorum. Bu yüzden fazla söze gerek olmadığını, çok geçmeden mutlaka bu filmin izlenmesi taraftarıyım.
10


avatar
(348) -
"Farklılığa" el atan güzel bir film.
Arşivlik...
8


avatar
(285) -
Yıllardır izleme listemde olan hatta arşivimde bekleyen bir filmdi. Rahat 7-8 yıldır izlemeyi düşünüyordum bir türlü denk gelmedi sonunda izledim. Yaratılan dünyayı yani tek mekan diyebileceğimiz mahalle atmosferine bayıldım. Aralara serpiştirilen şarkılar müthişti. Filmin çok garip bir tadı var. Daha öncede bahsetmiştim bu tat bana ender filmlerde geliyor. Örn; Leon, Big Fish gibi filmer. İzlerken sıradan bir film izlemiyor gibiyim ve üstümde enteresan bir ruh oluyor.

Filmin yakın dönemde geçiyor olmasına çok şaşırdım. Nedendir bilmiyorum ama filmi 1800lerde ya da daha öncesinde geçecek hissi içinde yıllardır düşünüyordum. Puan bakımından yıllardır üst seviyelerde olduğu için açıkçası beklentimin çok altında bir filmdi. Filmi beğenmedim değil beğendim güzeldi ama sanırım o büyük beklenti beni yine yedi bitirdi. Aynı şey dün Ghost filminde de oldu. Johnny Depp muazzam, kusursuz bir rol oynamış. Filmografisine baktığımda ilk ciddi filmlerindenmiş.

Şu gerçeği unutmamak lazım; bu bir arşivlik film. Benim gibi bu filmi ''sonra izlerim'' diye ertelemeyip hemen izleyin. Ayrıca kategori bölümüne ''Komedi'' konulmaması büyük hata olmuş. Çünkü rahat 3-4 sahnede çok güldüğüm bir filmdi.
7


avatar
(140) -
Çok farklı bir film, başlarda saçma geliyor, kapatsam mı diyorsunuz, sonra yavaş yavaş içine çekiliyorsunuz. Johnny Depp götürtükçe götürüyor sizi, insanlar sadece kendilerini düşünür, önyargılıdırlar, çıkarcılardır, çok farklı bir film çok o hisleri mükemmel bir şekilde yaşıyorsunuz.
8


avatar
(8404) -
Sinemayla ilgili olup, sinemaseverim diyen birinin bu filmi izlememesi kabul edilemez! Daha ne denebilir, iyi seyirler olsun.


avatar
(1418) -
2012 yılında yazdığım yorum...
Neden böyle mükemmel filmleri hep geç izlerim ki. Siz benim gibi yapmayın ve Makas Eller filmini mutlaka izleyin.

Fantastik filmlerin usta ismi Tim Burton’un yazıp yönettiği Makas Eller çok özel bir film. Görselliği çok zengin olduğu için kelimelerle anlatmak yetmez; mutlaka izlemek ve filmin verdiği duyguları hissetmek gerek.

Sürprizbozan: Göster


İzlemeye doyamadığım bir film. Hem dublajlı hem de altyazılı izledim. Orijinali daha hoşuma gitti.

Johnny Depp’e hayran olmamak mümkün değil. Edward’ a resmen can vermiş, onu yaşamış. Çok etkilendim.
9


avatar
(27) -
Her tim burton filmi gibi sıradışı. herkese uygun bir tarz olduğunu düşünmüyorum. johny depp çok iyi oyuncu gerçekten.
7


default avatar
(28) -
Kesinlikle farklı ve izlenilmesi gereken bi film
9


avatar
(65) -
İnsanın duygularına dokunan içten bir film. Johnny Depp'in yine oyunculuğu ile zirve yaptığı bir film.


default avatar
(75) -
Birkaç kere sitede sadece afişini gördüğüm ama hiç bakmadığım bu filmi bugün indirip izleyeyim dedim. İyi ki öyle demişim. Mükemmel bir filmdi. Arada tek tük bu film sıkıcı yok kötü yok kurgusu geçiştirilmiş vs vs diyenlere lütfen aldanmayın. İndirin izleyin izlettirin ne kadar harika olduğunu anlarsınız. Günümüzdeki birçok filme bin basar niteliğinde bir film olduğu çok açık. Benim puanım filmin finalini de göze alarak 10/9. Gülücük

Bu arada filmi oyuncularına bakmadan izleyen baş rolün Johny Depp olduğunu anlayamaz. Hadi onu geçtim ben oyuncu kadrosuna baktığım halde baş roldeki kişinin Johny Depp olduğunu bile aklıma getiremedim. Çok Mutlu Çok Mutlu
9


avatar
(164) -
Sürprizbozan: Göster
Gerçekten harika bir film. Müzikleri,oyunculuk,kurgu,senaryo... 4 4'lük bir film. Şiddetle tavsiye ederim.
8


default avatar
(54) -
Kötü bir film değil, ama harika da demek yanlış olur. Öyle arşivlik bir film falan da olduğunu sanmıyorum. Hikayenin, kahramanının sıradışı bir özelliği olması dışında, hiçbir özelliği yok.
6


default avatar
(35) -
2 yıldır indirip pc de tuttuğum bir türlü izlemediğim, ve izlediğimde yuh bana dediğim filme MAKAS ELLER denir Gülücük

Tim BURTON Öpücük

İzleyin hiç beklemeyin Gülücük

Mutlu seyirler Wink

Çok Seviyor
8


‹ Önceki 1 2 3 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film