Giriş Kayıt
Yorumlar (11)
avatar
(4236) -
Kulağa çılgınca geldiğinin farkındayım ancak bu alışılagelmiş bir grup insanın kaçmasını değil yaklaşık 600 kişilik Sobibor kampının tamamına yakın kısmının kaçışını anlatıyor. Böylesine kaliteli ve dram yönünü iyi anlatan bir filmin TV için çekilmiş olması beni oldukça şaşırttı. Başlangıcıyla bitişiyle başlı başına bir insanlık dramı. Buyurun tarihe tanıklık edin.
8


default avatar
(1723) -
Etkileyici güzel bir film , geç zamanda izledim , toplama kamplarıyla ilgili yapılan en iyi 3 film arasına girer...
8


default avatar
(218) -
Film Gerçekten mükemmel. onlarca İkinci Dünya Savaşı dizisi filmi izlememe rağmen bu filmi nasıl bugüne kadar izlemedim şaşırdım beklediğimden çok iyi çıktı Ayrıca bir TV filmi imiş yani sinemada bile denk gelse izlenecek kıvamdaydı tavsiye ederim
8


avatar
(168) -
Nazilerin II. Dünya Savaşındaki en ümlü yahudi esir kamplarından Sobibor’da yaşanan olayları anlatan film hayli başarılı. Bir TV filmi olmasına rağmen, sinema filmi senaryo başarısına sahip. Zor bir konuyu çok başarılı bir biçimde anlatabilmesi yanında gerilimi koruyan sahnelerde çok yerinde. Filmde çok fazla karakter gösterilmesine rağmen bunların başarılı bir şekilde anlatılması izleyen tarafından yadırganmıyor. Aksine öyküye daha bir sağlam yapı kazandırıyor. Oyuncuların hepsi çok başarılı ve ölçülü oynuyorlar. Daha çok TV filmleriyle tanınan yönetmen Jack Gold’un yönetimide sorunsuz. Film konu itibariyle hayli çarpıcı bir öyküye sahip, filmde bazı sahneler çok dokunaklı, küçük çocuğun dezenfekte olanların yakılışını gördüğü sahne, bebeğini çalıştığı yerde saklayan kadının SS subayına yakalandığı sahne ve kaçarken yakalanan 13 esirin infaz sahneleri unutulamayacak görüntüler arasında. II. Dünya Savaşının yüz karası bir olayını çok başarılı bir şekilde anlatan film tüm sinemaseverlerin hararetle izleyeceği yapımlardan. Bir notta Rutger Hauer hayranlarına, Hauer ancak 70. Dakikada filme dahil oluyor, esir düşen Rus asker rolüyle. Zamanında TV de süresi nedeniyle mini dizi olarak gösterilen yapım, bilhassa izlemeyenlere önerilecek yapımlardan. İzleyin beğeneceksiniz…
7


avatar
(2674) -
Gerçekten yaşanmış acı ve dramatik bir hikayenin başarıyla beyazperdeye aktarılmış hali...
7


avatar
(1723) -
anlatımı gayet güzel savaşın acımasız yüzünü tüm çıplaklığıyla gözümüzün önüne getiren bir film...keşke bu kadar acımasız bir dünya yerine barış içinde yaşasak dediğimiz anlara bir tanık bu film...eski ama kaliteli bir yapım...oyuncular gayet başarılı bir şekilde yansıtmışlar ölüm kampını...zamanınız varsa izlemeden geçmeyin...notum 7/10...
8


default avatar
(78) -
Çevirimvar adlı kullanıcı yorumunda belirtilen mantık hatalarını saymazsak, Schindler's List filminden uzak ara sonra da olsa, Yahudi soykırımı üzerine yapılan en iyi filmlerin başında geldiğini söylemek abes kaçmaz.


default avatar
(1457) -
Heyecanı, macerayı, anlatımı sürekli ayakta tutmayı başaran bir İkinci Dünya Savaşı ve Yahudi Ölüm Kampları hikayesi. Zevkle izleyeceğinizden emin olabilirsiniz. Ancak yine söylüyorum. Herkesin İngilizce konuştuğu, kadınların saçlarının permalı, erkeklerin sakal tıraşlı ve jöleli olduğu Yahudi kampı hikayelerini gerçekçi bulup izlemekte ve konudan etkilenmekte zorlanıyorum. Bu başlıbaşına bir faul bence. İngilizler bu hikayeleri çekmekte oldum olası başarısız olmuşlar. Bu filmi de öylesi bir heyecan ve aksiyon filmi olarak izleyebilirsiniz. Ama tarihi bir film olmadığı kesin. Her şekilde tavsiye ederim. İyi seyirler.

Gelelim incelemesine…

Yönetmen Jack Gold. Sağlam kadroyu elinde bulup yüklenmiş. İyi de iş çıkarmış. Başrolde usta isim Alan Arkin iyi iş çıkarıyor. Usta oyuncu günümüzde de ayakta ve tam tadında. Sıradaki filminde Stallone – De Niro ikilisine Grudge Match'de eşlik edecek ki eski kurtlar kaçırılamaz. Filmin son kısmına ilave edilip süper karizmasını konuşturan Rutger Hauer de övgüye layık. Usta oyuncu eski günlerinden çok uzak olsa da son filmi Il futuro denenebilir. Filmin güzel yıldızı ise Joanna Pacula. Cazibesi çok ortada. Maalesef sinemadan uzak şu sıralar.

Fena bir film değil. Bence bir defa keyifle izlenir. Saygılarımla…
6


avatar
(2066) -
Kaçış filmleri içinde iyi bir film. İnanılması zor toplama kamplarındaki vahşet, insanların yakılması, yok edilmesi, katliam, soykırım. Sobibor'daki 600 kişinin hep birden kaçısının acıklı öyküsü. 8.


avatar
(5) -
@mavigemi, bu filmler ülkenin o döneminin siyasi ve kültürel izlerini taşıyorlar. Bugün aynı coğrafyada varolmuş hiçbir ülke o günün ülke ve insan yapısına, sinema kültürüne tam anlamıyla eşdeğer olamayacaktır.


avatar
(3) -
Escape from Sobibar filmini neden Yugoslavya kategorisine aldınız merak ediyorum. Ayrıca Yugoslavya tarih olalı yıllar oluyor. Bu sebeple Bosna, Hırvat Sırp Makedon filmlerini birbirinden ayırmak da imkansızlaşıyor.


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film