Giriş Kayıt
Yorumlar (4)
avatar
(8408) -
Tatil gününde tvde denk gelince keyifle izledim. Mel Gibson ve süper babaanne Tina Turner filmin ana karakterleri... Diğer filmler kadar beğendiğimi söyleyemem ama sinemasever olarak izlemekten zevk aldım. 33 yaşında bu film, izlerken buna dikkat etmek lazım.


default avatar
(488) -
Bu film, Mad Max serisinin en kötü filmi değil bence (benim görüşüme göre serinin en kötü filmi 1. olandı) ama yine de büyük potansiyel kaybetmiş. Mesela Tina Turner gereksiz yere kullanılmış ve hatta kullanılmamış gibi kalmış. Sadece filmde olsun gibisinden filme dahil olmuş. Onun dışında Mel Gibson, yine Max'i canlandırıyor ve bu sefer daha da bir çılgın. Thunderdome adındaki bir ölüm arenasından sağ çıkınca, kasaba halkı Max'i, çöle sürgüne gönderiyor ve çocukların olduğu bir kabile onu buluyor. Çocuklar da onun kurtarıcıları olduğuna dair tuttuyorlar ama Max onları bir türlü inandıramıyor. Sonra da son bir rövanş için Max, çocuklarla birlikte şehre geri dönüp bir kaçış planı uygulamaya çalışıyor. Filmin özeti de bu.

Bu filmde özellikle, senaryonun yeteri vurgu yapmadığı, bir sürü boşluk vardı. Onları seyirciye bırakmış film herhalde. Ama fazla da sorun etmeyin çünkü film her ne kadar süresini uzun hisettirse de bolca şey sığdırmış. Finaldeki soluksuz kovalamaca sahnesi de PG-13 olan bir filme göre epey başarılıydı.

Aslında fazla kayda değer birşey yok bu filmde. Ama diyeceğim şey şu ki, Mad Max üçlemesini tamamlayan, hoş bir final olmuş. Kendini izleten bir film.

SONUÇ: Her ne kadar bazı yerleri başarısız olmuş olsa da Mad Max serisinin 3. filmi, seri için hoş bir final ve iyi bir aksiyon filmi olmuş.

İYİ YANLAR:

+ Mel Gibson ve bazı çocuk oyuncular.
+ Thunderdome'daki ve final aksiyon sahnesi.

KÖTÜ YANLAR:

- Tina Turner'ın başarısız kullanımı.
- Daha çok aile filmi yapısında.
- Senaryodaki büyük boşluklar.

TOPLAM PUAN: 6.5/10
6


avatar
(55) -
Serinin en zayıf filmi.Filmin ilk yarısı gercekten kaliteden ödün verilmemiş gozuküyor ama geri kalan bölümü çok vasat izleyicelere zorla film yapılmış hissi veriyor
4


default avatar
(1457) -
Gelelim Mad Max serisinin en başarısız filmine. Mad Max ruhundan çıkınca yani işin içine basit ekstra senaryolar sokuşturunca, bir de üstüne bu bilgiler ve senaryolar önceki filmlere hiç uymayınca, gerekli bağlantılar da kurulamayınca, aksiyon eksik bırakılınca, komedi unsurları da zayıflayınca işte elinize bu vasat film kalıyor. Mad Max yerinde aslında. Mel Gibson görevini yapıyor. Ama serinin başarılı filmindeki o çok başarılı yan oyuncular yok, yerine vasat isimler gelmiş. Sonuç da Mad Max'in hatırına vasat oluyor. Yoksa yerlerde sürünürdü. Hele ki filmin ikinci kısmındaki o idealist bakış açıları falan beni inanılmaz yordu. Uyuyordum az daha. Aksiyon bu kadar mı dip yapar. Max ile hiç alakası yok da sanki başka bir şey izliyormuşum gibi hissettim. Sanırım popülarite filmin kalitesini bozmuş. Bir de seride bir üste çıkmaya çalışırken gemiyi batırmak da böyle bir şey olsa gerek.

İnceleyelim ve bu geceyi kapatalım. Mel Gibson yine başarılı. Bruce Spencer sadece birkaç sahnede var ve çok yazık etmişler ona. Bu filmi Tina Turner ile satmışlardı ama çok yanlış seçim olmuş. Oyunculuk oyunculara bırakılmalı. Filmin müzikçisinin değişmiş olması da hemen kendini hissettiriyor. İkinci sınıfa düşmüş adeta. Yani serinin bu filmini bence izlemeyin. Aklınızda en son 2.film kalsın.

O havayla 4. yani yakında gelecek olan filmi izleyin. Kendinize iyilik yapmış olursunuz. Saygılarımla...
3


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film