Giriş Kayıt
Yorumlar (21)
avatar
(6203) -
Yıllar önce izlemiştim ve önüme çıkınca seriye bir daha başlayayım dedim. Gerçekten serinin en beğendiğim filmi ayrıca devam filmlerini de çok severim. Çok kısa olarak böyle güzel serisi olan filmler hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum..Sadece izleyin..
8


avatar
(806) -
Vietnam Savaşı'nda vahşi Amerika'nın yaptıklarını aklama filmidir. Bakmayın siz, Rambo'nun trajik tiradlarına... Cephede kaybeden vahşi Amerika, beyaz perdede savaşı kazanmaya çalışmıştır. Ramazan adındaki kişilere "Rambo" dediğimizi düşünürsek bu niyetinde ne yazık ki başarılı olduğunu da söyleyebiliriz. Rambo savaş mağduru biri değil, işgalci bir devletin adi bir katilidir. Kavram karmaşası yaşamayalım.

Sürprizbozan: Göster
6


avatar
(489) -
Seriyi çocukluğumda tv lerde rast geldiğim yarım yamalak izlemelerim dışında geçen hafta yetişkin kafayla baştan sona tekrar izledim.Öncelikle filmde Vietnam gazisi John Rambo gibi cesur ve fedakar askerlerin ordular ve devletler tarafından çok kolayca gözden çıkarılması, harcanması olayı ve Rambonun bunun karşılığında hala vatanına sevgisi ve bağlılığı tam anlamıyla gerçek bir fenomeni anlatıyor.Ordular savaşlar esnasında cesur ve fedakar askerleri el üstünde tutar her türlü desteği verirler ancak savaş bittikten veya işler ters gittikten sonra kullanılmış peçete gibi kenara atılır ve unutulur bu askerler.Bu o ordunun komutanlarının veya devletin nankörlüğünden değildir.Askerliğin fıtratında vardır bu.Esas olan kişiler değil vazifedir.Vazifeni tamamlayana kadar değerlisindir.Ondan sonra görevin bitmiştir ve artık sana gerek yoktur.Ancak o askerler üstün bilinç ve fedakarlığa sahip olduğu için buna karşılık vatanlarına karşı düşmancıl fikirler beslemezler/besleyemezler.Sadece kırgın, üzgün ve hayatlarında ciddi yaralar bırakmış savaş anılarıyla birlikte kalan hayatlarını kimseye karışmadan bulaşmadan sessiz sakin bir şekilde yaşamak isterler.Filmde ise Rambo aradığı ve peşinden koştuğu bu yaşamı bir şekilde yakalayamıyor.İlk 3 filmin sonunda da Rambo'nun yaptığı o konuşmalar çok etkileyici ve gerçek duyguları yansıtıyor.Karşıdan bakıldığında her ne kadar "güçlü/kuvvetli psikolojisi sağlam çakı gibi asker" gibi gözükselerde savaşlar/operasyonlar görmüş, can almış ve can vermiş o askerler içlerinde üzeri örtülmüş derin yaralar saklıyor.Özellikle bu görevlerini vatan, millet ve inancı için fedakarca yapan askerler.Bunun milliyetide yok.Her milletin askeri için geçerli bunlar.İlk üç Rambo serisi beni bu açıdan oldukça etkiledi.Kesinlikle izlenmesi ve ders alınması gereken bir seri.

Last Blood'u henüz izleyemedim.2008 yapımı Rambo ise Stallone'nin can sıkıntısı ve maddi kaygılarla yapılmış bir film izlenimi verdi.Filmde olan olayların hepsi ilk üç filmin bir tekrarıydı.Seriye bir yenilik getirmiyordu.Bu yüzden ilk üç filmi tamamen ayrı değerlendiriyorum.İyi seyirler...
8


avatar
(1723) -
türkiyede vizyona girdiği yılda 60 gün boyunca kapalı gişe oynadığı, seyircilerin filmin sonunda alkışladıkları duyumu var bende, ne kadar doğru bilmiyorum ama gerek müzikleri, gerek hikayesi ile bir devrin başlangıcı, resmen milat, izlenmeli...
7


avatar
(290) -
Uzun çok çok uzun bir aradan sonra REMASTERED versiyonunu izledim.Bir kez daha neden efsane olduğunu anladım.Bir çok arkadaş gibi benimde çocukluğumda onunla ilgili anılarım var.Benim anımsa o müthiş afişleri görüp bir türlü sinemaya gidememek olmuştu.Ama hayallerimde tv.de izleyene kadar hep o vardı.Şimdi düşünüyorum da 1982 deki imkanlarla ne kadar güzel bir film yapmışlar.
Sürprizbozan: Göster
.Konuşulacak çok şey var ama efsane demem yeterli.
9


default avatar
(208) -
sinemada seyretmiştim bu filmi,okuldan kaçıp gitmiştik,5 kişiydik,efsane ve hatıralardan silinmeyecek çok sahnesi vardır,
Sürprizbozan: Göster
,rambo tam bir anarşist ruhu temsil eder aynı zamanda bu film özelinde,gerçi şerif tetikler yemek yedirmeyerek,kasabadan kovarak ama rambo gibi birine bir şeyleri dayatmak imkansız gibidir özünde
9


default avatar
(1082) -
İlk Rambo filmi de en iyisiydi. En iyi aksiyon değil, ama daha fazla duygusal bir gerilim filmi aynı zamanda yine de biraz harekete sahip. Kim bilir ve kim bilmez ki, muhtemelen bekledikleriden ne kadar farklı olduğunu bulmalıdırlar..
8


default avatar
(73) -
Kesinlikle efsanevi bir film. hem bireyi hem de devlet ile birey arasındaki ilişkiyi gözler önüne serer. Her Amerikan milliyetçiliğinin işlendiği filmde olduğu gibi bu filmde de seyirciyi sadece kendi tarafında olmaya yönlendirerek kendi emperyalist varlığının görülmemesini ister. Birey temelli yaklaşıldığında insanı insan yapan değerleri, kısacası insanın psikolojisini anlatan özel bir yapıt.


avatar
(391) -
IMDb TOP 250'de olması gereken filmlerden biri. Salt aksiyon içeren görsel şov türü filmlerden değil çünkü. Bir takım ince göndermeler yapıyor zira: Savaş psikolojisi, devletlerin en çok harcadığı insanların onu en çok sevenler olması gibi. Ve bunları yaparken de sizi ağzınızı açık bırakacak bir sürükleyicilikle yapıyor. Benim filmin akışındaki en sevdiğim kısımlardan biri de 80ler sinemasının havasını fevkalade yansıtmış olması.Bir diğeri de filmde mekan değişikliğinin çok az olmasına rağmen izleyiciyi ekrana kilitliyor oluşu.
9


avatar
(1583) -
10 numara 5 yıldız Masterpiece! .. Üstadımızın klasını konuşturduğu mükemmel bir yapıt, adam daha ne yapsın...
10


avatar
(8404) -
Gerçek anlamda savaş sonrası asker psikolojisini harika işlemişler! Her zaman izlenmeyi hakeden filmlerden...


default avatar
(249) -
Ahhh ahhh gençliğimizin ilk kahramanı. Filmin etiketleri olurdu dükkanlarda alır defterimize yapıştırırdık. Az önce yeniden izledim. Mükemmel bir film Rambo serisi...
10


default avatar
(66) -
Mükemmel bir film. Kesinlikle izlenmeli.


default avatar
(9) -
çok özel şeyler hissettiren çok özel bir film benim için. inanmazsınız belki ama hayatıma yön veren bir değer benim için bu yapıt. Sly iyi ki varsın..


avatar
(1234) -
Yaşım 25. Uzun zamandır film izlerim. Ama rambo serisi hep ertelediğim bir film olmuştu. İzledim ve gerçekten de hayran kaldım. Stallone un görebileceğiniz en iyi oyunculuğu bu filmde. Bunu da bir not olarak aktarayımÇok Mutlu
Tam bir erkek işi safkan aksiyon filmi.9 puan.
9


avatar
(42) -
Final sahnesindeki konuşma çok müthişti


avatar
(1684) -
Savaş ve savaş sonrası psikoloji üzerine oldukça iyi bir film ve bence serinin kesinlikle izlenmeyi hakeden tek filmi. Film her saniyesi ile kendine bağlarken özellikle final sahnesinde ki konuşma ile anlatılması gereken herşeyi etkileyici bir şekilde anlatıyor.
8

Cevaplar (1)
avatar
(173) -
Özellikle vietnam savaşından sonra abd nin psikolojisi bozuk olan askerlere dikkat çekmek için yapılmış bir film
ne diyim gardaşım girmeyeydiniz vietnama yemeyeydiniz dekmüğü


2
| Bildir


avatar
(2066) -
Savaş filmleri içinde özel bir yeri olan klasik. John Rambo (Sylvester Stallone) ile kasaba şerifi (Brian Dennehy) arasındaki ölümüne mücadele. Rambo'nun şerifin adamlarınca işkence gördüğü ve bir motosikletle dağa kaçtığı sahne sinemanın unutulmazları arasındadır. 8 puanlık film.


avatar
(847) -
Rambo (1982-2008) Sizin cehennem dediğiniz yere o evim der..Filmin başrolünde Sylvester Stallone izleyeceksiniz.. Sylvester Stallone başrolde oynadığı film performansı ve karaktere bu kadar çok yakışması sonucu oyuncunun kestiği Rambo karakteri ile anılmasına neden olacaktır.. Film Aksiyon-Macera türlerini barındırıyor.. Efsane serinin ilk filmi defalarca izlesem yinede bıkmayacağım bir aksiyon klasiği.. Seriye genel olarak baktığımda çocukluk filmlerimden olması seriyi ayrı bir yerde tutmama neden oluyor.. Ayrıca Rambo karakteri en sevdiğim karakterlerden bir tanesi.. Sylvester Stallone Rambo: İlk Kan (1982) filminde tehlikeli bir sahnede dublör kullanmayıp 3 kaburgasını kırmıştır.. Rambo:İlk Kan Part II (1988) senaryosunda usta yönetmen James Cameron parmağı olduğunu söylemekte fayda var.. İlk film o kadar tutulmuştur ki hemen devam filmi çekilmiştir gişede oldukça fazla hasılat eden film Stallone ününe ün katmıştır.. Serinin üçüncü filmi o zaman kadar yapılan en pahalı yapımdır ayrıca aşırı şiddet sahnelerinden dolayı Guiness Rekorlar kitabına girmiştir.. 20 yıl sonra çekilen serinin son filmi Rambo 4 filmine gelecek olursak serinin en şiddet içeren filmidir.. Birinci ve dördüncü filmin imdb puanının oldukça fazla olduğunu söylemekte fayda var.. Kısaca seri aşırı derecede Amerikan milliyetçiliği yapsa da tam kıvamında bir aksiyon olduğu için tadından yenmiyor.. Rocky serisi kadar kaliteli unutulmaz bir baş yapıt.. Seriyi bir bütün olarak severim ama nedendir bilinmez en sevdiğim Part III… Serinin ikinci filmi Rambo: First Blood Part II (1985) üçüncü filmi Rambo III (1988) ve serinin son ayağı olan John Rambo (2008) şiddetle izlemenizi öneririm asla pişman olmazsınız özellikle aksiyon severler kaçırmasın.. 8.8 Hiç uğruna yaşa ya da bir şey uğruna öl.. Saygılar

Cevaplar (1)
default avatar
(1) -
1989 da izlemiştim video da bu filimi bence en iyi rambo flimidir , here bir replik var dır hiç unutmadım ' albayın polis şefine söylediği onu sizden değil , sizi ondan kurtarmaya geldim ' gerçek bir efsanedir.


3
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film