Giriş Kayıt
Yorumlar (10)
avatar
(1162) -
İnsanlarla zombilerin yollarının kesiştiği bir AVM’deki mücadeleye odaklanan “Dawn of the Dead”, George A. Romero’nun başyapıtlarından biri… Filmde korku, gerilim, heyecan ne ararsanız var… Ancak büyük ustanın bu filmde yapmaya çalıştığı esas şey, filmin yapıldığı 70’li yıllarda ABD toplumuna egemen olan “hafta sonları ailecek AVM arşınlamak” olarak tanımlanan "tüketim toplumu" davranışına eleştirel bir bakış açısı getirmek… Filmde, diriler gibi zombiler de canlıyken edindikleri alışkanlık ve anıların etkisiyle kendilerini AVM’ye atıyorlar… Bundan sonrası ise müthiş bir gerilim… Bu filmi halen izlemediyseniz, kaçırmayın ve mutlaka izleyin derim…
7


avatar
(313) -
George A. Romero'nun en iyi 3 zombi filminden biri.Sonralarda çok kötü zombi filmleri çıkarmıştır


default avatar
(86) -
filmi ilk defa hürriyet ya da milliyet gazetelerinden biriyle verilen cd ile izlemiştim. tabi bu yaklaşık 14 yıl önceydi ve o zamanlar ilkokul yıllarında olduğum için birçok gece uyuyamama neden olan bir filmdi Gülücük


avatar
(161) -
George A. Romero'nun 'Ölüler' üçlemesinin ikinci filmi. Seride filmler sırasıyla; Ölülerin Gecesi, Şafağı ve Günü isimlerini almış. Tüketim toplumunu eleştiren, bir çok ara sahnesiyle kapitalizmin altında nasıl ezildiğimizi gösteren, alt metni sağlam bir filmdi. Zombiler berbattı, insanları yeme sahneleri mükemmeldi.
7


avatar
(994) -
zamanı için güzel ama gün geçtikçe ve the walking dead izledikçe sıradan gelmeye başlayan bir yapım olmuş. makyaj alanında başarılı, mekan seçiminin güzel ve oyunculukların sıradan olduğu bir film.
6


avatar
(346) -
İmdb puanı 8 i görünce herhalde bu filmde bir şey var dedim ama çok sıradandı.Türünün ilk örneklerinden olması beni pek fazla ilgilendirmedi,Walking dead i gördükten sonra bunlar çok basit ve sıkıcı kalıyor.
6


avatar
(358) -
Yönetmenin "tüketim toplumuna ve insan doğasına" yönelik getirdiği eleştiri ortalamanın altında oyunculuklar ve zayıf senaryosu dolayısıyla pek gün yüzüne çıkamıyor, arada kaynıyor.

Devam filmlerinde çokça rastlanılabilecek bir duruma düşülmüş, serinin bu filmi ilk filmin epey gerisinde kaldı. Yine de 3. filmi seyredeceğim.
6


default avatar
(76) -
zombi filmlerin kurucu George A. Romero'nun en önemli zombi filmlerinden. hatta çakmaları bile mevcuttur:)
film zombi türünün ilk örenklerinden olunca tabiki günümüz zombi filmleriyle pek karşılaştırmamak lazım. zamanına göre oldukça başarılı bir film diyebilirim.
7


avatar
(566) -
Zombi filimleri arasında bende çok özel yeri olan bir film.Karakterlerle özdeşleşme konusunda bir sıkıntı yaşamıyorsunuz.Sizi yer yer güldürürken bazı anlarda germeyi çok iyi başarıyor...Olay örgüsü çok akıcı ve filmden kopmanıza izin vermeyecek kadar sürükleyici...Zombi filmlerini sevenlere tavsiye edebileceğim ilk üç filmden biri...10/9
9

Cevaplar (1)
avatar
(57) -
Peki diğer ikisi hangi filmler ?


0
| Bildir


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film