Giriş Kayıt

Kanunsuz Josey Wales (1976) Yorumlar


The Outlaw Josey Wales

Yorumlar (12)
avatar
(1583) -
Çok iyi bir western, bu 3.ye izleyişim olabilir. Trt2 hazretleri bu pazar bunu uygun görmüş. Türkçe dublaj izlerseniz adamın ismini sürekli vells olarak duyacaksınız, oysa ki Wales ismi veyylls gibi telaffuz edilir, tıpkı pale, sale, tale, gibi sözcüklerde olduğu gibi. Filmin adı da Kanunsuz değil, Kanun kaçağı olsa daha iyi olurmuş Outlaw : Kanun kaçağı. Sanırım biraz takıntılıyım Gülücük

Konu: İç savaşın bitimine yakın kuzeyli Redlegs (kırmızı ayak) denen Kansaslı Jayhawker (bunun tanımına bakarsınız) militanları tarafından Missouri'li bazı aileler katlediliyordu. İşte böyle bir saldırıda bir çiftçi olan Josey Wales'in karısı ve küçük oğlu, acımasız bir Yüzbaşı tarafından yönetilen bu kuzeyli askerler tarafından öldürülür. İntikam andı içen Josey güneyli bir gruba katılır, bölge bölge bu askerleri avlarlar, ta ki savaş bitip tüm güneylilerin silahlarıyla birlikte teslim olmaları istenene kadar. Teslim olmayan Wales teslim gününde adeta minik bir katliam yaparak kaçar ve artık ülke çapında aranan ünlü bir kanun kaçağı haline gelir.

Son dakikasına kadar kovalamacalı olan film harika sinematografisi, tatmin edici hikayesiyle ve iyi kadrosuyla izleyeni oldukça tatmin edecek bir western. Clint Eastwood kendisi yönetmiş, en iyi müzik dalında 1 Oscara aday gösterilmiş, kazanamamış ancak iyi bir hasılat etmiş görünüyor. Sırtınızı yaslayıp kendinizi akışına bırakabileceğiniz, pazar tembelliğine yakışan bir western.
7


default avatar
(1082) -
Clint harika bir yönetmen olmak ve kamera arkaından da isimini duyarmak adına bir yola girişmiş ve ayrıca film tarihinin en iyi görünümlü oyuncusu olduğunu gerçeğini de göz önüne alırsak iki dalda ip cambazı olduğunu göstermek istiyor..
Pek çok spagettide western filmlerin de olduğu gibi, intikam konulu filmlerin başat olmasıdır.. Ölüm Josey Galler'i takip eder ama asla onu yakalamaz. O, yardıma muhtaş insanlara yardım ederek kanlı ve gözyaşılı bir savaşı başlatmak ister ve sonucunda ise yine iyiler kazanıyor.. Başarı ancak kanlı bir yol ile geldiğini yine bize hatırlattı...
8


default avatar
(140) -
İyi bir western gerçekten. Tavsiye ederim seyretmenizi. Bu filmdeki tek anlamsız ve olumsuz şey Clint abimizin zırt pırt tükürmesi. Hani bir sebebi olsa kabulleneceğim ama yok, güya karizma, demek eskiden böyleydi karizma olma göstergesi Gülücük 10/8
8


default avatar
(58) -
İyi olabilirdi, en iyi western değil, hatta iyi westernlerden bile değil. Clint bir deneme yapmış, işi öğreneyim amaçlı galiba. Çok kötü değil, vakit varsa izlenebilir. 6 / 10
6

Cevaplar (3)
default avatar
(62) -
Sen başka bir filmi izledin galiba. Bu yapım kendine özgü havası, düelloları ve 1 dakika sonra ne olacağı kestirilemeyen kurgusuyla gerçekten 1 numara. Clint Eastwood ise yaşayan efsane dir. Sinema tarihi bana göre, onunla başlar.
10


6
| Bildir
default avatar
(58) -
Yeniden baktım başka bir filmimi izledim diye.Hemen daha iyi Clint filmlernden sayayım,
Bir Avuç Dolar,
İyi, Kötü, Çirkin,
Affedilmeyen,
Bunun dışında bir kaç tane de bence iyi western sayayım,
Butch Cassidy ve Sundance Kid
3:10 Yuma
Bir zamanlar batıda
True Grit
Kahraman Şerif
Muhteşem Yedili
daha da sayardım.
Şimdi gelelim asıl söyleyeceğime, benim yorumum (benim'in altı çizili) seni neden rahatsız etti en küçük umurumda değil. Katılmak veya katılmamak zorunda da değilsin. Okur geçersin veya onu bile yapmazsın. Kimse neden diye sormaz, hepimizin salındığı bu alabildiğine geniş uzayda beni yada yorumu mu yok saysan hiç bir şey olmaz.
Oturup yorumuma cevap yazarak vaktini boşa harcadın, aynı benim yaptığım gibi.
O zaman geri gelmeyecek. Farkına var.
6


1
| Bildir
default avatar
(3) -
Ispanak arkadaş gerçekten farklı filmi izlemişsin sen. Altı puan bu film için çok az.
10


1
| Bildir


avatar
(35) -
En çok hoşuma giden de
Sürprizbozan: Göster
8


avatar
(440) -
Zevkle izledim, çok beğendim. Konusu klasik ama hangi western değil ki? Clint Eastwood bir daha gelmeyecek dünyaya yaw. Dakika başı iki kere iğrenç iğrenç tükürmesine rağmen karizmatik olabilir mi bir insan Çok Mutlu
Çok sürükleyici, heyecanla takip edeceğiniz bir film. Sonunu da çok sevdim. Western sevseniz de sevmeseniz de izleyin bu filmi, arşivinize alın, arada açın tekrar izleyin Hehehehe
9


avatar
(1684) -
Clint amcamın diğer spagetti western`lerinde tanık olduğumuz kahraman kovboy karşıtı, ağır abi karakterlerinden ziyade daha sevimli, rahat ve eğlenceli bir kovboy olarak karşımıza çıktığı filmi. Filmden kurduğu cümlelerden çok tükürdüğü sahneler mevcut herhalde ama bu inanılmaz güzel bir hava katmış bir ara tütününü köpeğin başına tükürmesi kopmama neden oldu hahahahaha Galiba en fazla adam öldürdüğü filmde buydu diğer filmlerinde kaba hesap yapıp sayardım ama bu sefer sayamadım Çok Mutlu
8


avatar
(276) -
Filmin konusu İntikam öyküsüne dayanıyor, basit bir çiftcinin Ailesi Kuzeyli Amerikan Askerleri tarafından öldürülür, sonrasında Çiftcimiz ''Josey Wells'' Güney ordusuna katılır, savaşın bitmesiyle, Josey Welles İntikam peşine düşer.

Bundan sonrası sizi muhteşem bir maceraya götürüyor, neler yokki, Yerliler, Manzara, komedi, Aksiyon zaten hiç düşmüyor, 2 saati geçen filmin nasıl bittiğini anlayamıyorsunuz.

Kaliteli bir Western arıyorsanız bu film inanılmaz kalitelidir, aradığınız herşeyi bulacaksınız, oyuncular ise muhteşem, çok zengin bir kadroya sahip.

Böyle filmleri Bluray olarak izlemek keyifli,sitede alt yazılar ise sorunsuz.

Film arşivlik,tarihine bakıpta yanılmayın,bugünki Western filmlerinden çok daha iyi aksiyon sahneleri mevcut,Clint Eastwood klasiklerinden.

Film baştan sona temposunu kaybetmiyor son sahneye kadar izlettiriyor,yeni dönem western filmleri ile asla kıyas yapılamaz hem aksiyon hem konu hemde görüntü kalitesi ve ses olarak.

Bluray 1080p olarak bulabilirsiniz.

Arşivlik,izleyin.
10


default avatar
(62) -
Western filmlerinin en iyisi. Mükemmel bir yapım, ağır değil tempo hiç düşmüyor. Bunun gibi bir western filmi hiç yapılmadı..
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film