Giriş Kayıt

Guguk Kuşu (1975) Yorumlar - Sayfa 2


One Flew Over the Cuckoo's Nest

Yorumlar (118)
avatar
(240) -
Film bir yana Jack Nicholson'un performansı bir yana..
10


avatar
(38) -
Çok şey yazmak isteyip de yazamadığım filmlerden biri. Düşüncelerimi yazıya dökme konusunda yeteneksizim maalesef. İzleyin izlettirin, tek diyebileceğim bu.
10


default avatar
(41) -
Süperrrr... Sakin eski meski demeyin...
10


default avatar
(66) -
Mükemmel bir film.
10


avatar
(159) -
Sistem üzerine kurulmuş ve sistemin delileri düzeltmesini beklerken ortaya çıkan bir Jack Nicholson var.
Bazı insanları kendine bırakıp kendi dünyalarında özgürlükle tanışmaları sağlamasını gerektiğini anlatan düşündürücü bir film.Toplumdan uzak cesaretleri kırgın insanların bir toplum oluşturması ve kendilerini yönlendirmelerini anlatan iyi bir film.Sinematografik olarak incelendiğinde oyunculuk yönetmenlik ve kamera çekimleri 10/9 puan alacak türden.Ancak hareketli ve akıcı film isteyenlere tavsiye etmem.
Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(270) -
Filmi bitirdim nutkum tutuldu bugüne kadar neden izlemedim dedim kızdım Jack Nicholson kesinlikle en efsane oyuncular arasındadır ayrıca filmde ki diğer oyuncularda çok büyük bi oyunculuk sergilemişler film şaheser denecek nitelikte 10 üzerinden 10 hakediyor.

Sürprizbozan: Göster
10


avatar
(817) -
Finalde içim gitti be Sümüklü Jack Nicholson'ın ne kadar usta ne kadar büyük bir oyuncu olduğunu gördüm. Cidden izlediğim en iyi performanstı galiba. Ama işlenişte biraz sıkıntı var gibi. Hele sonları oldu bittiye getirilmiş sanki ama sırf McMurphy için 10 puan veriyorum. Bir karakteri bu kadar mı sevdirir bir oyuncu.
10

Cevaplar (1)
avatar
(96) -
En iyi oyunculuk görmek istiyorsan Kadın Kokusu filmini izlemeni öneririm hocam.
8


0
| Bildir


avatar
(1818) -
Bir filmi ne iyi yapar?

Bu filmi izleyince akıllara hemen acaba neden filme bu kadar puan verildi diye sorasım geliyor? Yani bunca insan yanılamaz öyle değil mi. Hem yorumlarına güvendiğim birçok kişi de bu filmi beğenmiş. Tabi çok çok önce üstün körü izleme şansım olmuştu Guguk Kuşu'nu. Aslında bazı filmleri bir kez daha izlemek gerekiyormuş. Öncelikle aldığı puana aldanıp harika bir film bekleyenlere üzücü haberim var, film o kadar puanı hak eden bir işlenişe sahip değil, ama işin bir diğer boyutu film bence daha çok puanı hak edecek bir amaca sahip. Dönemlik düşündüğümüzde bence çok sağlam bir film. Tabi asıl olan bizlere anlatılmak istediği.

Filmi aldığını puanlara göre değerlendirmek çok normaldir. Bu film genel hatlarda 7 puanlık bir film. Ben öyle düşünüyorum, çünkü ara ara sıkmıyor değil hani. Bu açıdan bakınca filmi beğenmeyenlerin olması çok doğal. Sadece bu açıdan bakanların filmi kötülemesi olması gereken bir durum. Onlara kızmamak lazım. Aynı The Shining filmi gibi Jack bizlere bu mu yani dedirtip aslında içinde bir efsaneyi barındıran filmde oynuyor. Bu film de aynen öyle. Sanki senaryo ve kurgu basit gibi geliyor, ama içinde şaheser bulundurmakta. Kısaca şöyle söyleyeyim; Akıl hastanesini dünya, hastanenin içindekileri insanlar olarak hayal edin. Başında bekleyenleri de yöneticiler. Jack yani McMurphy'yi de haksızlıklara karşı gelen kişiyi. Hop bazılarınızda ışık yanmaya başladı bile. Film de bizlere bunu anlatmaya çalışıyor işte. Işık yansın artık. Bu yolda hayatını kaybedenler olacaktır, ama asla vazgeçmek yok diyor işte haksızlıklara. Rutin düzen önemli diyen hemşiremiz var olan haksızlık da olsa aynen devam fikrine sahip dünya işlenişini anlatmaya çalışıyor. Zengin iş kurar fakir o işe girdiği için mutlu olur. Köleliği hakmış gibi gören uyuyan insanların uyanması bir nevi bu film. Değerli insan Ulrike Meinhof'ın Çok güzel bir sözü vardır: " Köleler, özgür olmak isteyenlerden nefret ederler. " Tabi tarih asla affetmez. Elbet adalet yerini bulacaktır. Filme bu açıdan bakınca emin olun filmi daha çok seveceksiniz.

İyi seyirler.
Saygılar
7


default avatar
(74) -
İmdb puanını fazlasıyla hak eden çok kaliteli bir film.Ayrıca Jack Nicholson'ın oyunculuğu da takdire şayan...
9


default avatar
(14) -
"en azından ben denedim, hiç değilse bunu yaptım" finaliyle beni üzse de iyi ki izledim dedirten bir film. hayatta kendini güvensiz, herkesten farklı hissedip kendine sığınacak, korunaklı bir yer tercih edenlerin filmi.Bir gün biri çıkıp geliyor ve bütün düzeni, sistemi alaşağı ediyor.
10


avatar
(4) -
Beş para etmez bir film. Yorumlarda herkes tutturmuş bir harika oyunculuktur gidiyor..tamam nicholson iyi oynamış fakat bu filmin tamamını kurtarmaya yetmiyor..sinema sadece iyi rol yapma yeteneği sanki..kurgu,senaryo,akıcılık nerde..filmi izlerken sıkılıyorsam,2 saat 15 dakika boyunca hep bişeyler olacak beklentisiyle durup sonundada hiçbirşey olmuyorsa isterse 10 dalda oskar almış olsun sıkıcı film sıkıcı bir filmdir..buradaki yorum ve puanları çok abartılı buluyorum..10 üzerinden 6 veriyorum..

Cevaplar (2)
avatar
(418) -
"5 para etmez bir film" demişsin ama 10 üzerinden 6 vermişsin yerden yere vurduğun filme. Ayrıca Jack Nicholson'u tanımadığın da belli. Yılların yaşayan efsanesi'nin en iyi ve en kült filmidir bu. Bu oyunculuğun üzerine oyunculuk pek yoktur yapım yılına da bakacak olursak. Sayılıdır hani. Tabi bir yandan düşüncene saygı duyuyorum. Sevmeyebilirsin, hatta Jack Nicholson'dan nefret de edebilirsin. Ama bu filmi yerden yere vurma be dostum. Çok Mutlu
10


9
| Bildir
avatar
(1818) -
Filmi sadece izlemekle izlemek arasında yaşar insan işte. Bu filme bu kadar hakaret etmeni, filmin anlatmak istediğini anlamamana bağlıyorum. Şöyle anlatayim deliler hastanesini dünya düşün ve içindekileri bizler. Başında bekleyenleri de yöneticiler. Rutin düzeni bozanları ya da yapılan haksızlıklara karşı gelenleri susturan bir zihniyeti yani. Emin ol dostum, bunu gördükten sonra en azından beş para etmez demeyeceğini umut ediyorum. Yoksa haklısın öyle ahım şahım hani 10 puanlık bir işlenişi yok. Sadece dönemin önemli yapımlarından.
7


3
| Bildir


avatar
(86) -
Değişik bir bakış açısı ve ilginç bir final. İzlenir.
10


avatar
(4238) -
Tekrar tekrar izlenesi şahaser film ! ''Neden daha önce izlemedim'' dedirtebilir.

Oyunculuklar ,hikaye, kurgu,diyalog yeryerinde. Umut etmek ve Kaçış üzerine çok sağlam bir film.
10


avatar
(336) -
Baştan sona hiç sıkmayan, zamanın nasıl geçtiğini fark edemeyeceğiniz harika bir film...
10


avatar
(1234) -
Ha bire küfür ettim izlerken. Çarpıcı bir film. 9 puan.
9


avatar
(95) -
Sürprizbozan: Göster
9


avatar
(74) -
Bazı filmleri izlerken değil de, izledikten uzun bir süre sonra daha iyi anlarsınız. Her şeyi yerli yerine oturtabilmeniz için, biraz zaman geçmesi gereklidir. Film boyunca tanık olduklarınız sizi öyle etkiler ki, bir anda ne hissedeceğinize karar veremezsiniz. Jack Nicholson ile birlikte adım attığınız o tımarhaneden, aslında dünyanın kendisinin kocaman bir tımarhane olduğunun farkına vararak ayrılabiliyorsanız, filmde anlatılanları da anlamışsınız demektir. Guguk Kuşu, tam da öyle bir film işte...
İyi seyirler Saygılar
8


avatar
(678) -
Anormal normal olmayan demek. Normal ise çoğunluk, alışılagelmiş olan. Normal olan yanlış ise ne yapacağız peki. Küçücük çocukların evlendirilmesi gibi.
Toplum anormal olanı deli ya da suçlu olarak görüp hapishane veya akıl hastanesi gibi kurumlara kapatır. Tabiki bunun için birde otorite(gücü elinde bulunduran) gerekiyor. Akıl hastanesinde hemşire Ratched bu otoritenin temsilcisi durumunda bulunuyor. Rutinin dışına çıkınca, mutlak otorite sorgulanmaya başlanınca, kriz patlak veriyor. Tabi rutinin dışına çıkmak için birisinin gözümüzü açması gerekiyor (R.P. McMurphy). Bu krizi bastırmak için otorite sahibi kişi şiddete başvuruyor (elektro şok). Çoğunluk şiddet karşısında itaat eder, normale döner (diğer hastalar). Ancak bu durum karşısında önemli olan benliğini kaybetmemek ve kararlı olmak gerek (Chief Bromden). İşte böyle yıkılır baskı ve şiddet yönetimi. Zaten birileri başarırsa devamı gelecektir.
10

Cevaplar (1)
avatar
(1818) -
Tarih her zaman tekerrür eder seko. Yine elbet edecektir. Gülücük Baskı ve şiddet asla süreklilik kazanamaz. Ha bir de eksi basanlara selam olsun buradan her zamanki gibi düşünmek gerçekten korkutuyor insanları. Filmin bizlere öğrettiği değerler arasında bu özellik.
7


1
| Bildir


avatar
(55) -
Süper bir başyapıt hiç sıkılmadan izlettirdi.
9


default avatar
(155) -
Jack Nicholson ne oyuncu ama.Film enfes, fazla söze hacet yok.Mutlaka izleyin...


Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film