Giriş Kayıt

Guguk Kuşu (1975) Yorumlar


One Flew Over the Cuckoo's Nest

En çok beğenilen yorumlar
avatar
(56) -
10 üzerinden 11 veremiyor muyuz ?
10


avatar
(215) -
"Oyunculuk" deyince aklıma ilk hep bu film gelir...
10


default avatar
(186) -
Milos Forman deyince aklıma hepü 70'lerin politik özgürlükçü durumu gelir. hangi konuyu ele alırsa alsın. Tüm sinemasına nerdeyse, otorite karşıtı, özgürlük heveslisi anarşizme yakın bir kuşağın hikayesini anlatmakta.
Guguk kuşu da Forman'ın - sözde - akıl hastalarının yeniden özgürlüklerinin keşfetmelerinin hikayesi.


Yorumlar (118)
default avatar
(53) -
Bir filmin kendisini, bir de Jack Nicholson'ı ele almak lazım... İkisi de ayrı yer ediyor insanda. İzlerken doğruyu yanlışı unutturuyor. Defalarca izlenebilecek yine aynı etkiyi gösterecek muhteşemlikte.
10


default avatar
(26) -
Oyunculuklar pekiyi, film de zamanına göre çok iyi. Lakin 2023 yılında izledim ve beni çok etkilemedi. 7/10 benim için. Film
Sürprizbozan: Göster
ve sevdim bunu; gerçekçi, hayatta genellikle olan budur.
7


avatar
(353) -
uzun yıllar sonra bir cumartesi akşamı yeniden izledim..her izleyenin kendine bir şeyler çıkardığı bir film..bazen böyle göz alıcı filmleri izledikten sonra oyuncu kadrosu ne yapıyor ne yapmış diye bakarım..pekçoğunun en güzel filmi olarak kalmış..bazıları vefat etmişler..bazılarının belki hayatındaki tek filmi denilebilecek bir film olmuş..film kadar bunlarda beni derin düşüncelere sevk ediyor..hepimizin istediğimiz özgürlüklere ulaşması dileğiyle..izleyiniz efendim...
Sürprizbozan: Göster
9


avatar
(158) -
Normalde dram filmlerini çok sevmem ama bu film kesinlikle çok ayrı bir yere koyulmalı. İzlerken sıkmayan, bittiğinde "ne filmdi be" dedirten bir yapım. Ek olarak oyunculuklar gerçekten müthiş. Sadece başrol değil, diğer oyuncularda mükemmel iş çıkartmış. Film benim tarzım olmamasına rağmen gerçekten hayranlıkla izledim.
10


avatar
(6200) -
Bugün izlediğim 2017 yapımı '' Three Christs '' filminden sonra yıllar önce izlediğim Guguk Kuşu'nu hatırladım ve ikinci kez tekrarladım. Bir çok sahnesini unuttuğum için yeni film izlemiş gibi oldum. Kısacası bütün oyuncular o kadar üst düzey performans sergilemiş ki inanılmazdı gerçekten. Jack Nicholson zaten efsane. Film tek kelimeyle muhteşemdi.Bence her iki filmide şiddetle izlemenizi tavsiye ederim....
9


default avatar
(67) -
Muhtemelen büyük beklentiyle izlemeye başladığım için zerre haz alamadığım, beğenmediğim film. Sanki abartılacak bu kadar büyük bir hikayesi yok gibi.
6

Cevaplar (1)
default avatar
(32) -
Filmleri puanlarken ruh halimiz çok önemli Gülücük
8


2
| Bildir


avatar
(1723) -
jack öyle bir oynamış ki gerçekten deli olan içerdekiler mi dışardakiler mi sorunsal yaşadığım doğrudur, filmin o kadar büyük bir albenisi yok ama çok büyük oyunculuk kusmuşluğu var...
9


avatar
(366) -
Çok güzel bir konunun çok iyi oyunculukla harmanlanması sonucu ortaya çıkan muazzam bir film. Ders niteliğinde aynı zamanda al okullarda izlettir.
9


default avatar
(126) -
Yıllardır izleyeceğim diye beklettiğim bir film,niye beklettiğimi şimdi daha iyi anladım.Oyunculuklar iyidir,film kalitelidir vs fakat ben böyle iç karartıcı filmleri sevmiyorum.Resmen izlerken ruhum daraldı,boğazladılar sanki beni.Bitmedi arkadaş film bitmedi...Öyle filme de böyle son olurdu zaten.Benim gibi hassassanız izlemenizi tavsiye etmem.


avatar
(727) -
Bu filmi 15 yaşında izledim ve suratıma bir yumruk gibi indi o zamanlar. Genç yaşta olgunlaşmamı sağlayan filmdir Guguk kuşu. Balık burcu da olduğum için daha da bir etkilenmişimdir. Ancak insanlara şüpheyle bakmamı sağladığını düşünüyorum ve evet, özgürlüğün tam anlamıyla ne olduğunu anlamış oldum. Her türlü otoriteyi de kabullenemedim. Ne kadar başarılı bir öğrenci olsamda içimdeki asi toplumsal düzene karşı olmamı sağladı. Kısaca bu film benim karakter teşekkülümde rol oynayan bir yapım olmuştur. Böyle bir etkiye sahip olması bile o filmi başyapıt haline getiriyor benim için. Tek kelimeyle muhteşem performanslar.
10


avatar
(96) -
Sürprizbozan: Göster
8

Cevaplar (1)
default avatar
(5) -
Sürprizbozan: Göster


3
| Bildir


avatar
(144) -
Film güzel, özellikle oyunculuklar çok başarılı ama bu kadar abartılacak ne var anlayamadım. Bence overrated bir film.
6


default avatar
(1082) -
Jack Nicholson harika bir aktör. Hayır, büyük bir oyuncu değil, muhteşem bir oyuncu. Filmin unutulmaz anları var ... kim Louise Fletcher'in buzlu bakışını, Jack Nicholson'un akıllıca keşiflerini veya Will Sampson'un etkileyici, neredeyse tamamen sessiz performansını unutabilirdi?

Film, o zamanlar hastaların zihinsel kurumlarda nasıl tedavi edildiğine dair korkunç gerçeği anlatıyor ve umutsuzca ayrılmak, kendini isyan etmek, bir şeyleri değiştirmek, kendisi ve diğerleri için birisinin hikayesini anlatıyor.

Film Notum:10/11


avatar
(3) -
Sürprizbozan: Göster
7


avatar
(111) -
bu film bu puanı nasıl almış anlamış değilim, orta halli sıradan bi film.
6


avatar
(193) -
güzel bir film ama çocuklara izleymeyin
8


avatar
(391) -
Sinema tarihi için büyük bir kilometre taşıdır bu film. Uzunca övgüye gerek yok. Ne tür film sevdiğiniz hiç önemli değil, yalnızca izleyin bu filmi.
10


avatar
(360) -
Ken Kessey'in California Savaş Gazileri Hastanesi'nde geçirdiği yıllardan hareketle kaleme aldığı kitabından uyarlanmış bu film, büyüleyici karakterleriyle bir adım öne çıkar. Kessey her ne kadar bu filmi asla izlemek istemiyorum dese de (Filmin Kızılderili şefi Bromden'in bakış açısıyla aktarılmaması yüzünden ) 1975 yılında çekilen bu film 5 ana dalda oscar heykelciğine kavuşacaktır. Filmin baş karakteri Mc Murphy için düşünülen ilk oyuncu aslında Kirk Douglas'tı. Filmin haklarını da elinde bulunduran Kirk Douglas'ın yaşının ilerlemiş olması yapımcıları tereddüte düşürmüştü. O yıllarda yıldızı bir hayli parlayan Jack Nicholson bu karakter için uygun bulunmuştu. 1974 yılında rol aldığı Chinatown (Çin Mahallesi) filmindeki J.J. Gittes rolü ile göz dolduran Nicholson için bu film çok cezbediciydi. Bir rivayete göre Jack Nicholson filmin çekimleri başlamadan 2 ay önce gözden kaybolmuş bu role deneyimleyerek kendini hazırlamıştı.

Mc Murpy filmde sistemi sorgulayan kurnaz bir kumarcı olarak karşımıza çıkıyor. Rehebilitasyon merkezine gelmesiyle delilik halini bir düzene koyma güdüsü onu hain hemşire Ratched (Louise Fletcher) ile karşı karşıya getirilecektir. İnsan sinirlerini test etmeye niyetli hemşire karakteri için daha önce Jane Fonda, Faye Dunaway gibi isimlere gidilmiş ama bu karakter için hayır cevabı almışlardı. Louise Fletcher o kadar başarılı bir karşıt karakter ortaya koyacaktır ki filmle birlikte en iyi kadın oyuncu oscarına layık görülecektir. Bu film onun kariyerinin zirvesi olacaktır. Özellikle Mc Murpy'nin sert mizaçlı hemşiremiz ile karşı karşıya geldiği sahnelerde Jack Nicholsan büyüleyici bir performans sergilemiştir. Onun rehebilitasyon merkezinde ki dönüşümü de izleyiciyi kendisine hayran bırakmıştır.
10


avatar
(511) -
Jack Nicholson aldığı oscarı sonuna kadar haketmiş.
8


avatar
(1248) -
Bir başyapıt diye bu filme diyorlar.

Sizi burdan alıyor bambaşka yerlere götürüyor. Oturduğunuz yerden, ekran karşısında bambaşka yerlere gitmek istemeyeceğinizi sanmıyorum.

Kendinizi filme bırakın ve McMurphy'nin üzerinizdeki etkisini görün. Jack Nicholson'un adını tarihe yazdırdığı filmdir. İzlemediyeseniz kesinlikle her şeyi bırakıp izleyin.

10/10 Keyifli Seyirler
10


‹ Önceki 1 2 3 4 5 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film