Giriş Kayıt

Dünya'nın Ucundaki Fener (1971) Yorumlar


The Light at the Edge of the World

Yorumlar (11)
default avatar
(72) -
Oldukça iyi bir macera filmi, Kırk Douglas ve Yul Brynner efsane isimler. Konu ele iyi alınmış, iyi bir reji ve hareketli bir final var.
9


avatar
(1330) -
1970'lerden güzel bir serüven... Sadece oyuncularına bakmak izlemem için bana yetti. Kırk Douglas, Fernando Rey, Yull Brynner ve de Aldo Sambrell... Gerçekten de özellikle döneminin koşullarında değerlendirirsek güzel bir yapım. Akıcılığı çok iyi ve oyunculukları gayet güzel. Ve aslında artık bugünün sinemasında, bugünün sinema koşullarında özlemiş olduğumuz, belki de birçok filmi film yapan bir şeylerden bu filmde var. Mesela doğal oyunculuklar, doğal sahneler... Artık kalmadılar. Günümüzde böyle bir yapım çekilse arkaya yeşil paravan kurulup 20 inçlik bilgisayar ekranında kayalıklarda adada geçen olaylar filme alınır... Kırk Douglas zaten tek başına bir sinema hazinesi. Geçen yıl 103 yaşında hayatını kaybetti. Birçok filmi kalitelidir. Onun anısına bile izlenebilir. 7/10
7


avatar
(253) -
Bu filmin kıymeti ülkemizde bilindi. Gerçekten seyir zevki yüksek ve sürükleyici. Sinemada seyredenler hariç, TRT nin pazar konserinden sonra oynatıldığı dönemlere denk gelmiş ve sonrasında seyretme şansı bulmuş az insan vardır.
8


default avatar
(1082) -
Jules Verne hikayesine dayanan ilginç bir macera filmi. 1865 civarında Cape Horn'un kasvetli konumuyla, üç hafif ev bekçisi: Kirk Douglas,Fernando Rey. Massimo Ranieri..

Korsan kaptan, Jonathan tarafından yönetilen yağmacılar tarafından karşı karşıya... Korsanların lideri ise Yul Brynner... Yolcuları acımasızca öldürüldükten sonra, onların değerli eşyalarını çalmayan çalışan bir azılı grup denizci yani korsan..
7


avatar
(1583) -
Jules Verne'nn romanı + Kirk Douglas + Yul Brynner ... sizin bu filmi izlememek gibi bir düşünceniz mi var yoksa?
8


avatar
(4238) -
Bu kadar düşük puan alması gerçekten çok şaşırtıcı ve enteresan!

Filmin bu kadar iyi olmasının başlıca sebebi bence Kirk Douglas'dır. Birinci dakikadan son dakikaya kadar soluksuz ve heyecanlı şekilde izletmeyi başarıyor. Tavsiye niteliğinde bir film.
8


avatar
(2066) -
Fener bekçisi rolünde Kirk Douglas, korsanların başı rolünde Yul Brynner iyi oynamış. Zaten çocukken okuyup sevdiğimiz Jules Verne'den uyarlanan bir film kötü olamaz. Yeniden çekilmesi gereken güzel bir macera. 7.


avatar
(404) -
Çeviri için teşekkürler Kenan Kaptan!

Altyazısı olması gereken önemli bir yapımdı...Saygılar Kaptan... Saygılar


default avatar
(275) -
en az 20 yıl olmuştur izleyeli, yeniden keyifle izledim. oyuncular kral, görüntüler mükemmel


avatar
(117) -
Bana göre muhteşem bir film. TRT'nin siyah beyaz döneminde televizyonlarda gösterilmiş ve uzun süre hakkında konuşulmuştu. Büyük oyuncularının filmografilerinde önemli bir yeri olmasa da, imdb puanı düşük olsa da benim için 10 üzerinden en az 8 puanı sonuna dek hakeden bir filmdir.
8


default avatar
(1) -
bu nadide filmin altyazısını gönderdiğin için çok teşekkürler.
ayrıca amatörce yaptığını yazmışsın ama çok profesyonel bir çeviri olmuş.
emeğin için çok sağol Gülücük
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film