Giriş Kayıt
Yorumlar (5)
avatar
(1583) -
Tarantino'nun The Hateful Eight'ine de ilham kaynağı olmuş bu film, spagetti'den ziyade fettucini western olmuş, bol karlı, fırtınalı. Beğendim mi? Hayır, maalesef tat alamadım. Hep daha rahat bir zamanda tadını çıkararak izlemeyi düşünerek ertelediğim bir filmdi bu, öyle de bir rahat zaman geldi ama maalesef gerek konusu, gerek oyunculukların basitliği itibarıyla lezzet veremedi. Her yemek, her müzik, her drama, her komedi herkese hitap etmeyeceği gibi her western de herkese hitap etmeyebilir.

Ben Spaghetti Bolognese severim, yanında iyi bir ale bira iyi gider.
5


avatar
(391) -
Filmin yapım yeri her ne kadar İtalya ve Fransa olsa da diyaloglar kesinlikle İngilizce. Yani filmin dili İtalyanca değil. Defalarca kontrol ettim izlerken (çift sesli bir filmde) ağız hareketleri İtalyanca kelimelere uymuyor.
Film, alışıldık western filmlerinin aksine terli ve üstü başı kirli kovboylarla değil, kürk mantolu ve kabanlı kovboylarla karşımıza çıkıyor. Tam bir kış westerni. Film biraz ağır ilerlese de konusu güzel. Tavsiye ederim 7/10
7


avatar
(2066) -
Tipi ve kar sahneleriyle akılda kalan bir western. Karakterler sağlam, fakat tempo biraz ağır işliyor. Kafa avcılarına karşı tuhaf tabancasıyla mücadele eden bir kovboy olarak J.L.Trigninant iyi oynuyor.


avatar
(358) -
Şimdiye kadar izlediğim en karlı western filmiydi. Türün diğer örneklerinden ayrılan yanlarından birisi bu. Diğeri ise filmin gerçek değerini öne çıkaran bir farktan oluşuyor. Bu da bildiğimiz western film akışına anti-kahraman diyebileceğimiz Klaus Kinski'nin dahil olması ve bütün akışı etkileyip fazla rastlanılmayan bir sonla bitirilmesinde etkili olmasında yatıyor.

Corbucci'nin şiddet ve gerçeklik tarafı, bu filme özel doğaya bakışı Leone filmlerinden doz olarak ayrılmakta.

Western severlere tavsiye olunur.
7


avatar
(1330) -
Tek kelimeyle müthiş bir spagetti- western... 8/10...
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film