Giriş Kayıt
Yorumlar (7)
avatar
(4241) -
Şöyle bir saat daha olsa izlenir dedirten ve damakta tat bırakan oldukça iyi bir film. Başta Walter Matthau, Kirk Douglas ve küçük bir rolde olsa George Kennedy oyunculuklarıyla döktürüyor. Değişen dünyaya ayak uyduramayan daha doğrusu ayak uydurmak istemeyen kovboyun macera dolu hikayesini sunuyor. Özellikle akıcılığı ve kurgusu mükemmel uyum içinde. Tipik Western filmlerin aksine daha farklı bir bakış açısı sunuyor. Şiddetle izlemekte yarar var.

Sürprizbozan: Göster
8


avatar
(168) -
Edward Abbey’in 1956 yılında yayımladığı “Brave Cowboy” (Cesur Kovboy) adlı romanından senaryosunu DaltonTrumbo’nun uyarlayıp yazdığı filmin müziği Jerry Goldsmith’e ait olup kamera görüntülerin altında Philip H. Lathrop’un katkısı var, yönetim David Miller’in.

Filmde Amerika'da değişmeye başlayan yaşam tarzının, özgür ve başına buyruk yaşamaya alışmış bir kovboy olan Jack'i nasıl etkilediği ustaca resmediliyor. Tür olarak western ve drama sentezi olarak nitelendirebileceğimiz film, aynı zamanda çok başarılı ve gerçekçi bir toplumsal eleştiri de yapıyor. Bir kovboy özelinde ilerleyen hikaye, genelde ise bitmek üzere olan vahşi batı yaşantısının modern hayatla çatışmasındaki sıkıntıları anlatıyor. Lonely Are the Brave, abartılı kahramanlık hikayelerinin yer aldığı western filmlerinden biri değil. Gerçekçi bir western olmasının yanı sıra son derece içten anlatıma sahip bir film. Çok başarılı dramatik yapıya sahip senaryosu, işini iyi yapan yönetimi ve çok başarılı oyuncu kadrosuyla seyre değer bir film. Kirk Douglas yer aldığı her sahnede parlıyor. Yan rollerde kalan Matthau çok sağlam oynuyor, ilk rollerinden birinde olsada George Kennedy ben buradayım diyor. Hep büyükanne rollerinden tanıdığımız Gena Rowlands’ı gencecik haliyle izlemek apayrı bir keyif.. Bir başka notta Jack Burns (Kirk Douglas) 'ün barda kavga ettiği tek kollu aktör Bill Raisch, filmde Burns'e kolunu II. Dünya Savaşı 'nda Okinawa 'da kaybettiğini söyler. Gerçek hayatta kolunu o savaşta kaybeden aktör birkaç yıl sonra yer alacağı "Kaçak" (TheFugitive) adlı TV dizisinde (bu dizi ülkemizde de bir kuşak izleyicinin gözdesiydi) tek kollu "Fred Johnson" rolü ile çok daha iyi tanınacaktır. Dramatik bir öyküsü olan film sonuna kadar kendini izlettiren başarılı bir yapım. İzleyin kaçırmayın derim.
7


avatar
(1330) -
K.Douglas'ı hayatın modernleşmesini kabullenememiş ve dağları mesken etmeye devam etmiş ama arkadaşı için fedakarlık yapan ve şehir ortamına dönen "son kovboy" rolünde izliyoruz. Film gayet akıcı ve güzel. Finali ile de akılda kalıcı... Oyunculuklar gayet iyi. Çekinmeden izleyin. Film, aslında artık "modern western" adı verdiğimiz filmlerin atası gibi yani batının vahşilikten çıkıp, modern zamanların arefesindeki halinde geçiyor. Tam olarak orjinal batı westerni beklemeyin ama izleyin derim. 7/10
7


avatar
(727) -
Gülücük Western severler izleyebilir. Gerçi dünya artık değişmiş ve insanlar arabalarla yolculuk ediyor.
Kirk Douglas son kovboy rolünde.
7


avatar
(2066) -
Kirk Douglas'ın güzel filmlerinden biri. Özellikle atla kaçış sahnesinden sonra film heyecanla izleniyor. Yalnız ve Cesur'da tam Kirk Douglas'a yakışır mert, gözüpek, merhametli bir kovboyu izliyoruz. 8.


avatar
(95) -
Jack (Kirk Douglas) dağlarda yalnız başına atı Whisky ile beraber yaşayan birisidir.Arkadaşı Paul'un hapse giridiğini duyunca onu kurtarmak için bilerek suç işler ve hapse girer.Amacı Paul ile birlikte firar etmektir.Ancak tam da kaçmak üzerelerken Paul vaz geçer çünkü 2 yılı kalmıştır ve eger kaçarsa daha fazla yatmak zorunda kalacaktır.Jack tek başına kaçar ve Paul'un evine gelir.Orada Paulun eşi ve yakın arkadaşı Jerry Bondi (Gena Rowlands) ile vedalaşır ve atı Whisky ile Meksika'ya doğru kaçmak için sarp dağlara doğru yol almaya başlar.Bu arada Şerif Morey Johnson (Walter Matthau) ve adamları hem karadan hem de havadan peşine düşmüşlerdir.Aceba Jack ve atı Whisky kaçmayı başarabilecekler mi?

filmi izledikten sonra Kirk Douglas ve Walter Matthau'ya olan hayranlığım kat be kat arttı.her ikisi de rolünün hakkını fazlasıyla vermişler.filmi beğendiğimi söylemeliyim.heyacanla sonuna kadar soluksuz izledim diyebilirim.

8/8
10


avatar
(104) -
natabec'in çevirdiği, 1.45 GB'lık sürüm için olan altyazı, "Lonely are the Brave (1962), Kirk Douglas, Walter Matthau (dosyanın ismi de bu > )Lonely are the Brave (1962)" ve dosya boyutu 699 MB olan sürüm için de uygun fakat herhangi bir editör ile düzeltilebilecek 1.3 saniyelik bir ekrana erken gelme söz konusu süre genelinde.
9


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film