Giriş Kayıt
Yorumlar (4)
avatar
(80) -
İlk filmde hayal kırıklığına uğramıştım ve devam etmekte tereddüt ediyordum ancak ikinci film beni ziyadesiyle tatmin etti. Bu film ne diyeceğini bilen, daha tumturaklı bir film olmuş. Savaş sahnelerinde üst düzey bir sinematografi var. İlk filmdeki gibi gereksiz romantizme de girilmemiş. Zaten savaşın ortasında iki insanın aşkını anlatmak gerçekçiliği fazlasıyla sarsardı. İlk filmde aynı anda devam eden pek çok etmen varken, burada yönetmen daha asıl bir konunun üzerinde yoğunlaşmış. Böylece muğlaklıktan kurtulmuş film.
Pasifist karakterini koruyan Kaji'ye çektirilenler, filmin anlatmak istediğiyle paralel olarak, absürtlüğü yansıtması bakımından tam da olması gerektiği gibi kaydedilmiş. Kaji'nin uğradığı devrecilik muhabbeti günümüze bile ışık tutuyor. Ancak dayak sahnelerinin inandırıcılığını bir sinema düşkünü olarak burada değerlendirmeyeceğim. Bu bir eleştiri unsuru olamaz. Zaten göze batan bir şey de yoktu bu sahnelerde.
8


avatar
(817) -
The Human Condition serisinin 2. filmi. Bence ilki kadar sağlam değildi. Sonlara doğru baya düşüş yaşadığını düşünüyorum. Alt-üst devre muhabbetleri, emir komuta zinciri, romantizm, özlemin her türlüsü derken ilk yarısı bitiyor. Ama ikinci yarısında olaylar biraz hızlı gelişiyor. Bir çatışma sahnesi var ve pek tatmin edemiyor. Onun dışında filme ısınmamı engelleyen en büyük etken dayak sahneleri. Yani ilk filmde pek yoktu bu sıkıntıdan. Burada o kadar çok var ki. Hiç inandırıcı değiller. Yani tokat atıyor birisi, ama neredeyse ıskalıyor ve mesafe çok yakın. Karşısındaki adam bi 2 metre kadar savruluyor. 1-2 tane olsa göze batmazdı da baya çok var. Savaş sahnesi gibi de değil hani yılına falan veremeyiz bu durumu. Filmin inandırıcılığını zedelemiş bence bu sahnelerin bu kadar fazla olması. Onun dışında yine kaliteli oyunculuk ve repliklere sahip. Yine bir 3 saat kadar süresi var ama sorun olmuyor bu. İyi film. Belki de başkası takılmaz benim takıldığım yerlere.

Romantizm de yakışmış. Bir ara benim de sevgilim vardı, onu hatırladım. Büyük siyah gözleriyle bana bakardı. Ona birkaç hikaye anlattım. Anladığım kadarıyla çizdim hayatı göğsüne. 2 ay boyunca bana aşık kaldı. Sonra bıraktı elimi. Ben düştüm. Defalarca buldum onu. Gittim peşinden. Sevgilim olması için para teklif ettim. Aşkım dışında bütün dünyayı teklif ettim. Ama yetmedi. Hiçbiri yetmedi. Evet, belki de varlıklarından şüphe ettiğim bütün duygular içimde, ama onları uyandıracak olanlar ortada yok. Belki ben de normal bir insanım, ama ilgilendiklerim ne bu dünya üzerinde ne de bu yüzyılda. Beni korkutabilecek kadar korkunç bir insan yok. Bir olay yok. Ama elinde anahtarı tutan bütün yanıtları bilenden korkardım. Ben onu çok severdim. Eğer insan olsaydım.
8


default avatar
(104) -
Süre uzun,konu ilgi alanımın dışında oluğu halde büyük heyecanla seyrettim.Yönetmenin ustalığına diyecek söz yok.
9


avatar
(2066) -
İlk film iyiydi, bu devam filminde Kaji'yi acemi asker olarak görüyoruz. İlki kadar başarılı olmasa da, askerde devreler arasındaki eşitsizliği yansıtmaya ağıırlık vermiş olsa da sinematografi açısından iyi. 7.


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film