Giriş Kayıt

Kendi Kendine Küçülen Adam (1957) Yorumlar


The Incredible Shrinking Man

Yorumlar (8)
avatar
(385) -
The Incredible Shrinking Man (1957) epeydir izlediğim en olgun bilim kurgu filmlerinden birisi oldu.
Sürprizbozan: Göster

Bu süreçte laçkalaşmadan karısıyla olan ilişkisi, kendisine olan saygısı, olayları farklı açıdan bakması oldukça düzgün bir şekilde anlatılır. Görsel efekt vs nasıl çektilerse yılına göre inanılmaz bir iş. Sonu da tam istediğim gibi. Süresi de 80 dakika tertemiz.
1950'li bilim kurgu filmlerinin ortak özellikleri:
1- Mutlaka tanrı'dan bahseden bir bilim adamı vs oluyor.
2- İsimleri ben boktan bir filmim diye bağırsa da oldukça olgun işler çıkıyor.
3- Radyasyon korkusu.
7


avatar
(1723) -
çekildiği seneye göre bilim kurgu kategorisinde başarılı diyebilirim, düşünce yapısı olarak o dönemde böyle bir senaryoya imza atılmış, bravo...filme gelirsek, oyunculuk kısmı fena değil, temposu yavaş, bilinmezliği biraz yavan ama dönem filmi olarak izlenebilirliği var diye düşünüyorum...
7


avatar
(806) -
Çok özgün bir film... Bir var oluş hikayesi. İnsan koskoca evrende ne kadar küçük olursa olsun beyni ve duyguları var. İnsanı kocaman yapan işte bu özellikleri. Biraz Güliverin Gezileri'ni de andırmıyor değil.
9


avatar
(1418) -
2014 yilinda yazdigim yorum...

Kendi Kendine Küçülen Adam/ The Incredible Shrinking Man (1957) gerilim yada korku olmasa da konusu, anlatımı ve müzikleriyle nabzımı yükselten bir heyecanla izlediğim şahane bir fantastik bilimkurgu filmi. Mutlaka izlemelinizi öneririm çünkü böyle film az bulunur.

Scott Carey açık denizde teknedeyken aşırı radyasyona maruz kalır. 6 ay sonra giysilerinin gün geçtikçe daha da bollaştığını farkeder. Doktora gittiğinde boyunun da kısaldığı ortaya çıkar. Tıp çaresiz kalınca Scott kademe kademe küçülmeye devam eder. Basın da olaya büyük ilgi gösterir ve Scott ile eşi Louise'i bunaltır.

Scott, kibrit kutusuna sığacak kadar küçülüp evdeki kedinin saldırısına maruz kalınca evin bodrum katına düşer. Kimse onu bulamaz ve zorlu bir hayatta kalma mücadelesi verir.

İç ses anlatımı, tansiyonu yükselten müzikleri, incelikli çekimleri ile son derece özgün bir yapım. Nefesim kesildi izlerken. Hele ki örümcekle mücadele ettiği sahne anlatılmaz yaşanır cinsten.
9


avatar
(2066) -
1957 tekniklerine göre hayli iyi bir bilimkurgu. Senaryo biraz daha derinlikli olsaydı mükemmel bir yapım olacaktı. Şu haliyle bile ilginç. Özellikle filmin sonu harika bitiyor. Sanki Necip Fazıl yazmış sonunu! 7.


default avatar
(38) -
İzlemeniz gereken bir film. Özellikler arkadaş ortamında izlemenizi tavsiye ederim.


avatar
(396) -
Hızlı başlayıp hızlı gelişen, sıkmayan; heyecanlandırmak veya korkutup ürkütmekten ziyade felsefi bir kavramı ortaya koyma ve bunu etkili bir yoldan yapma çabası içinde olan sert üsluplu ve (özellikle son sahnelerdeki şiirsel anlatımıyla) sarsıcı bir film. Seven de olabilir, sevmeyen de... Ancak her sinemaseverin en azından bir göz atmasında fayda olduğunu düşünüyorum.
9


avatar
(360) -
Farklı bir bakış açısına sahip bu filmin sürükleyiciliği ile zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. Tatil amaçlı bir tekne gezisine çıkan Scott Carey ne olduğunu kestiremediği bir dumana maruz kalır ve bu dumanın gizemi onu gittikçe büyüyen bir dünyaya çağırmaktadır..

Film birbirinden ayrı düşünülebilecek iki farklı anlatıma sahip ilk bölümde bir hastalık olarak nitelenebilecek bu durum ikinci bölümde kendi sorularına cevap bulan bir filme dönüşüyor.
Sürprizbozan: Göster

Ölmeden önce görmeniz gereken 1001 film listesinde yer almayı hak etmiş bir yapım.
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film