Giriş Kayıt
Yorumlar (15)
avatar
(1583) -
Gerçekten kötü işlenmiş 1 film. Uzun yıllar önce izlemiştim, şimdi tekrar izleyince hiç 1 keyif alamadım, üstüne üstlük bir ton zırva meseleler yüzünden bağırış çağırışlarından kafam şişti. O kadar saçma ki yan yana dip dibeler ama bağırarak konuşuyorlar birbirleriyle, üstüne üstlük 2 de 1 birbirlerine dalıyorlar. Konu desen çok sığ, yerlilerle savaşlar çok yapmacık. John Wayne'in en abartılan filmlerinden, epey kötü.
4


default avatar
(26) -
senaryo, oyunculuk gibi yönlerden iyi bir film fakat kızı beş yıl boyunca aramaları fazla abartılı olmuş ayrıca o beş yılın nasıl geçtiği sadece bir kar sahnesiyle geçiştirilmiş gibi geldi.
7


avatar
(1012) -
İşin aslı eski güzel günlerde pazar günü izlediğimiz bir western havası alamadım.John Wayne filmlerinin ustası ve hastası değilim.Ancak pek çok western izledim.Sağda solda çok görüyorum John Wayne filmleri .En iyi puanlıdan başlayayım dedim ama yorumcuların çoğunun belirttiği gibi sekizlik bir durum yok ortada.Daha baştan Duke merakımız kursağımızda kaldı.
5


avatar
(435) -
bir adam kalbini ve ruhunu arıyor. ırkçılık ve intikam hakkında yazılmış iyi bir senaryo. oyunculuk ve sürükleyicilik yerinde. klasik kahraman kovboy klişesinden uzak. spagetti western ile ayrıştığı nokta fazla amerikan olması. ancak türünün en iyilerinden.
8


avatar
(4239) -
Irkçılık üzerine yapılmış güzel bir Western. Arka plandaki Kanyon görüntüleri insanın aklını baştan alacak cinsten.
8


avatar
(25) -
bu ve bunun gibi bir kaç filmi izledikten sonra şunu anladım; western filmi yoktur, Clint Eastwood filmi vardır. bu film gibi bi tane daha vardı, bir zamanlar batıda, böyle sıkıcı filmleri sonuna kadar izleyebilipte bu yüksek puanları nasıl veriyorlar hayret. yok yani ben de izledim sonuna kadar, kastım kendimi, ama bu film sekiz ise eastwoodlar 20 den başlar. ben bu olaya 'shawshank etkisi' diyorum. bir filmi izlemeden önce puanını yüksek görüp ne izlerse izlesin beğenmeye odaklanmak.

Cevaplar (1)
default avatar
(210) -
Yorumlarına aynen katılıyorum. Clint Eastwood ve Sergio Leone spagettileri vardır. Ne kadar western varsa izlemişimdir. C .Eastwood'un tarzını kimse yakalayamamıştır. Özellikle "Outlaw Josey Wales" benim için 1 numaradır.


1
| Bildir


avatar
(1330) -
İzleme listeme bakanlar göreceklerdir ki, azınsanmayacak kadar western yapımı izlemişliğim vardır. Bu filmi uzun zamandır bekletiyordum, çünkü hem imdb puanı, hem hakkında aldığım duyumlar beni büyük beklentilere sürüklemiştim.... Ama herşeye rağmen bi The Good, The Bad and the Ugly yada ne bileyim The Long Riders, Silverado, Open Range, Unforgiven veya The Three Godfathers felan beklemiyordum. Ancak başarılı bir yapım bekliyordum...Kadro buna müsaitti, hikaye de öyle... Ancak koskoca 2 saat bomboş bir film izledim...
Bomboş geçmiş iki saat...
Filmin başında meçhul biryerlerden çıkıp gelen kahramanımız J.Wayne ve hemen arkasından yaşananlar büyük olaylar zincirinin başlangıcı gibi önümüze sunuluyor. Heyecanlanıyorsunuz ama hiçbirşey ama hiçbirşey olmuyor.
Deli divane gibi kahramanımız ve yanındakiler (olaylara hiçbir etkisi olmayan anlamsız karakterler) o çöl senin, bu dağ benim, bu kamp senin, şu dere benim, yaza yeni kavuşmuş otları çok özlemiş bufalo sürüleri gibi gezip duruyorlar. Kamera ve ekip te peşlerinde tabi... Hepsi bu... Bütün film bu...
Çok yazık bu kadroya... Ama asıl yazık olan filmin puanı...
Bu filme 8 veren acaba yukarıda yazdığım yapımları izlese ne verir acep?
Sormadan edemiyorum...

Çok ta uzatmayım, yazdığım kelimelere, bastığım klavye tuşlarına yazık...
John Wayne'in hatrına ve anısına olan saygımdan 4/10... Çok bile verdim!
4

Cevaplar (2)
avatar
(2066) -
Burada kişisel izlenimlerimizi yazıyoruz, özgürce. Pek itibar etmesem de imdb 8, rt 8.8 vermiş, orası önemli değil. Şurasını hatırlatayım ki bir filmi izlenir kılan, oyuncunun ciddiliğidir ki John Wayne'de bu fazlasıyla bu filmde var. İkincisi filmin temposudur ki, bu da var, bence akıp gidiyor takılmadan. Hikaye de ilginç: Yerlilerce kaçırılan kızı aylarca bıkıp usanmadan arayan iki kişi. Bunlardan birisi bulunca öldürecektir, ama sonuç öyle olmaz. Sonuçta kendini Ethan'ın yerine koyan her seyirci kendini iyi bir westernde at koştururken buluyor. İntikam filmi olarak bile iyi bir film.


0
| Bildir
avatar
(1330) -
Kişisel görüşünüze saygılıyım, ancak bence J.Wayne değil de başka birisi oynasaydı imdb 5 bile olmazdı...
4


0
| Bildir


default avatar
(202) -
İzlediğim en ırkçı western. Ayrıca senaryo ve olay örgüsü de, izlediğim onca western başyapıtlarına bakınca, gayet zayıf... Yine de görüntü yönetimi (özellikle karlı bölümler çok iyiydi) hatırına 2.5/5
5


avatar
(847) -
Çöl Aslanı (1956)Yönetmenliğini John Ford üstlenirken oyuncu kadrosunda John Wayne, Natalie Wood, Jeffrey Hunter, Vera Miles, Ward Bond ve Olive Carey gibi isimleri izleyeceksiniz.. Film Dram- Macera-Western türlerini barındırıyor.. Konusuna gelecek olursak, Ethan Edwards eski bir askerdir.. Günün birinde kızılderililer tarafından kardeşinin evi baslır.. Eve döndüğünde artık çok geçtir çünkü kardeşi ve karısı Kızılderililer tarafından öldürülmüş ve kızılderililer iki kız yeğenini kaçırmışlardır.. Ethan ailesinin intikamını Kızılderililerden almak için yola koyulur ve yeğenlerinden birinin hayatta olduğunu öğrenir çok geç olmadıysa Kızılderililerin ellerinden yeğeninide kurtarmak için tehlikeli bir yolculuğa çıkar.. Yönetmen John Ford başlamak gerekirse izlediğim ilk filmi listemde Gazap Üzümleri filmi de var en kısa zamanda göz atacakalarım arasında ama bu western filmini pek beğenmedim.. Fazla abartılmış bir western olarak değerlendirebilirim.. Sıkıcı bir işleyişe sahip konusu oldukça basit herhangi bir numarası yok.. Beni etkileyen bir tarafını ne yazık ki göremedim.. Filmin tek artısı bana göre görselliği senaryo daha sağlam olsaydı bence kaliteli bir western ortaya çıkabilirdi.. Amerikalıların kendini iyi hissetmek için çektikleri ve aşırı ilgi gösterip beğendikleri ortada çünkü konunun çıkış noktası Kızılderililer bilmem anlatabildim mi? Kızılderililer kötü gösterilip bir askerin ailesinin intikamını alması ama Kızılderililerin neden ailesini öldürdüklerinin üzerinde pek durulmamış olmaması yani filmin senaryosunun tam anlamıyla fiyasko olması.. Başrolde western filmleri denince ilk akla gelebilecek bir isim John Wayne var efsaneyi izlemek filmin konusu kötü olmasına rağmen keyifliydi.. Ama yinede performansı bakımından filmin seyrini değiştirdiğini düşünmüyorum.. Asi Gençlik filminde tandığım güzel oyuncu Natalie Wood kadroda olduğunu söylemekte fayda var.. Filmin imdb puanı: 8.0 bana göre İmdb gerçekten fazla puan vermiş bence bu kadarını hak etmiyor.. A.F.İ tarafından Western Top 10 kategorisinde birinci sırada olduğunu söylemekte fayda var.. Daha iyi western filmler izlediğim için bu filmi birinci sırada görmek beni oldukça şaşırttı.. Bana göre gelmiş geçmiş en iyi western İyi, Kötü ve Çirkin üstüne western film henüz izlemedim.. Akademi ve eleştirmenler tarafındanda pek beğenilmemiş olan bu western filmini türünün tutkunlarına ve klasik severlere her şeye rağmen tavsiye etmek isterim.. 6.0


avatar
(2066) -
Kaçırılmaması gereken bir western klasiği. 8 puanı fazlasıyla hak ediyor.

Cevaplar (1)
avatar
(1330) -
Western manyağı birisiyim, böyle sıkıcı ve hiçbirşey vermeyip te 8 puan alan western görmedim... Ne yönden hak ediyor bu puanı acaba?
4


4
| Bildir


avatar
(1684) -
İyi bir John Wayne filmi. Aksiyondan ziyade macera yönü ağır basıyor ve kaliteli espriler ile verilen ayarlarla daha bir zevkli oluyor. Küçük kurgu hataları olmasına rağmen hikayesi yeterince iyi ve güzel; benzer ve yeni nesil bir film olarak Tommy Lee Jones ve Cate Blanchet`ın oynadığı "The Missing" izleyin derim. Kısaca Western sevenlerin bayılacağı filmken puanlarına göre film izleyenlerin hayal kırıklığı yaşayacağı bir yapım.
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film