Giriş Kayıt

Caniler Avcısı (1955) Yorumlar


The Night of the Hunter

Yorumlar (11)
avatar
(1583) -
Eski filmleri bazılarımız sever, bazılarımız 90'dan öncesi filmlere uğramaz bile. Ben eski filmleri severim, farklı zamanların farklı insanlarını, yaşam tarzlarını, bilim ve teknolojiyi, hayatın nasıl evrelerden geçtiğin görmek isterim bu açıdan bu filmler en büyük kanıtlar.

Gelin görün ki böyle filmler de var ki size zerre kadar bir şey katmayan, hatta götüren. Tarihleri itibarıyla çok sert düşük puanlar vermeyi hiç bir zaman istemem ama bazen böyle saçma senaryolar olunca insan ister istemez puanı düşürüyor. Ben yine merhametli davrandım 3 verdim, 1 verenler haklı aslında. Bu arada filmin adı "Avcının Gecesi", siz Türkçe adına bakmayın, saçmalık. Özetinde bir şeyler yazıyor okuyabilirsiniz ama illa izleyeceğim diyenler buyursunlar.
3


avatar
(566) -
Eski bir din adamının iki masum çocuktan babalarının onlara emanet olarak bıraktığı bir şeyi çalmak için ne kadar ileri gidebileceğini anlatan drama.

Stephen King'in kendisine göre tüm zamanların en korkunç filmi olduğunu söylediği, görüntü yönetmenliğinin zamanın ötesinde olan siyah-beyaz film.

Robert Mitchum'un olağanüstü performans gösterdiği, kendi kariyerinde en sevdiği film ve yönetmen olduğunu söylediği, United Artists'in itirazına rağmen görüntü yönetmenine sanatsal başarısını ödüllendirmek için yapımdan hisse verilen verilen ilk film.

- İki kişiyi öldürdün.
- Çok doğru, Vaiz.
- O bankayı soydum çünkü buhran yıllarında çocukların ormanlarda aç dolaşmasını, arabaların içindeki hurda yığınları üzeinde uyumalarını seyretmekten bıkmıştım. Kendi çocuklarımı da aynı halde görmeyeceğime söz verdim.
- O 10 bin dolarla öyle bir mabet kurarım ki Wheeling Island'daki, yanında tavuk çiftliği gibi kalır.
- Çocuklara bedava şeker de dağıtacak mısınız, Vaiz?
8


default avatar
(9) -
Cinsiyetçi bir film. Anneden Ruby'e, Icey teyzeden hatta küçük kıza kadar kadınlar zayıf karakterli,akılsız yazılmış. Kadınların aptal olduğunu kadın karakterlerin davranışlarıyla göstermek yetmemiş, bir iki cümle de vardı hatta kadınlar aptaldır şeklinde.
1


avatar
(4238) -
Robert Mitchum'un olağanüstü performansıyla taçlanan dram ve gerilim unsurlarının hat safhada olduğu kaliteli bir noir filmi. Robert Mitchum'un ıslık sahneleri oldukça ilgi çekici ve ürkütücü...
10


avatar
(78) -
Sürprizbozan: Göster

Tıpkı Harry Powell(Robert Mitchum)'ın insanları büyülemek için elleriyle tiyatral havayla anlattığı hikaye gibi bir filmdi, kötü el (hate) iyi eli (love) sıkıştırsa da, finalde sevgi üstün geliyor ve iyilik kazanıyordu.

Aslında filmde bu masalsı, tiyatral havaya sahipti. Seyircinin arzuladığı beklentiler tatmin oluyor, herkesi düpedüz
kandıran, bir de üzerine sevgilerini bile kazanan bu psikopat katil sonunda hak ettiği yere gidiyordu. -bu arada katili seven bir tek ben miyim?- Robert mitchum çok iyi oynamış, ufaklıklarda öyle.

İzlediğim kara-filmlerden ziyade daha farklı bir tat aldığımı söylemeliyim. Bekledim durdum özellikle bir "kadın" büyük bir iş çevirecek paraya konacak diye, yok. tam bir klasik senaryoyla ilerledi.


avatar
(2066) -
İki küçük kardeş, bir psikopat caniyle baş edebilecek mi? Helal olsun dedirten bir konu. Robert Mitchum'a bu filmdeki kadar gıcık olmadım, yani rolü itibariyle. Çocuk oyuncular müthişti.


default avatar
(21) -
eski kilometre taşı filmleri sevenler izleyebilir. güzel vakit geçirme düşüncesiyle izleyecekseniz, günümüzün filmleri ile yarışamaz elbette.

bu arada filmin ismini daha alakasız çeviremezlerdi herhalde. çeviren kişinin filmin konusundan haberdar olmadığını düşünüyorum. halbuki çevirisi de çok basit olan yabancı bir ismi var: "Avcının Gecesi."
6


default avatar
(7) -
Adam 1955te film yapmış bizimkiler onu bile beğenmiyor, ne diyelim sağlık olsun.


avatar
(139) -
filmin kurgusu epik bir hikaye anlatımı gibi...klasik kırmızı başlıklı kız ve kötü kalpli kurt hikayesi tarzının beyaz perdeye uyarlaması...şahane bir yapım. robert mitchum'un performansına ise şapka çıkarılır ( Saygılar )
9


avatar
(48) -
kesinlikle izlemeyin ! çok kötüydü.
1


default avatar
(169) -
robert mitchumdan hayatının performansı Saygılar Saygılar
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film