Giriş Kayıt
Yorumlar (11)
default avatar
(61) -
maalesef iyi kadrosuna rağmen kopuk ve yer yer sıkan bir Fellini filmi ...
puanım 6,3/10
6


default avatar
(1082) -
Gelsomina annesi ve üç kızkardeşi ile sessiz bir hayat yaşıyor. Ancak, bu korunaklı varlık, gezici bir şovmen Zampano, Gelsomina'nın onunla birlikte seyahat edeceği ve onun için çalışacağı bir şekilde ödediği zaman paramparça olur.

Başlangıçta kendi işinde isteksiz bir katılımcıdır, ancak kısa bir süre sonra en iyi şekilde yapmaya çalışır, hatta yeni beceriler öğrenir. Ancak, onun kaba, bıkkın davranışlarıyla mücadele etmek zorunda kalır ve hayatının gerçek yüzünü görür..

Anthony Quinn'den nefret ettim bu filmde..

Film notum:10/10


avatar
(114) -
Özellikle Giulietta Masina'ya değinmek isterim.. Yüz ve mimikleri siyah beyaza öyle yakışıyorduki onu izlerken bayan Chaplin olarak hayallendim.. Eğer sessiz sinemalı yıllarda parlamış olsaydı veya "Tramp" rolünde süreklilik arz eden biri olsaydı dünya sinemasında yeri farklı da olabilirdi.. Genel anlamda aşk hikayesi izlediğimi düşünmedim.. Olayların akışını takip ederken iki baş aktöründe rollerinde usta olduğuna kanaat getiriyorsunuz ... İyi seyirler...
8


avatar
(1418) -
2013 yılında yazdığım yorum...

Federico Fellini'nin yönettiği 1954 İtalya yapımı LA STRADA , yabancı dilde Oscar ödüllü siyah beyaz , orjinal bir konusu olan melodramatik türde bir klasik film. Oyunculuklar ve müzik takdire şayan. Hiç sıkılmadan bir solukta izledim. Bu film İtalyan gerçekçilik akımından etkilenmiş, fakirlik, çaresizlik, mutsuzluk, sefalet dolu bir yaşamı anlatıyor.

Diyar diyar dolaşıp gösteri yaparak para kazanan iri yarı, kaba Zampano, fakir bir ailenin ufak tefek, iyi kalpli kızını satın alarak gösterileri için yanına alır ve onu yardımcısı yapar. Adam kadınlara düşkündür ama kıza hiç o gözle bakmaz. Genç kız ise beğenilmemenin, gösterilerde pek de bir işe yaramamanın acısı içindedir. Tek istediği Zampano'dan biraz ilgi ve sevgi görmektir.
Ağlatmayan ama hüzünlendiren bir film. Çingene tarzı bir yaşam, sirklerde panayırlarda yapılan gösteriler, fakirlik ve yalnızlık konulu unutulmaz bir film.
Tüm oyuncular müthişti. Bence zengini ve mutluyu oynamak daha kolay ama bu tarz filmlerdeki roller çok daha zor.
9


avatar
(4239) -
Usta yönetmen Fellini’nin uluslararası arenada tanınmasını sağlayan oscarlı draması Sonsuz sokaklar... Birbirinden siyah ve beyaz kadar farklı iki karakterin ulaşılmaz aşklarını anlatır. 

Bilmediğimi…Aradığımı…Bulamadığımı…
Bir şenliktir hayat, birlikte olalım”.Federico Fellini
8


avatar
(34) -
Aşkın başka bir hali farklı bir perspektif. Farklı işleyişi ile güzel bir filmdi. Aslından her açıdan zıt olan iki karakteri görüyoruz.   Anthony Quinn her durumda başırılı bir aktör diğer filmlerinden zaten buna şahidim Giulietta Masina ise ilk kez izliyorum gayet başarılı idi.

Gelsominay yer yer tebessüm ettirip yer yer de hüzünlendirdi. Keyifli bir filmdi.
8


avatar
(433) -
Fellini'nin daha önce izlediğim filminden hiçbir şey anlamamıştım. 2 saatlik filmi 6 saatte bitirmiştim. En çok da dublaj kullanması beni sinir etmişti. Bu filmde ise Fellini'nin dublaj takıntısına -senkronu tutmayan- altyazı sorunu da eklendi. Doğru sürümü indirdiğimi sandığımdan filmi o altyazı ile bitirdim. Bir yandan görüntü ile sesin uyuşmaması bir yandan da altyazı kaymaları... Film mi izledim işkence mi çektim bilmiyorum.
Ek olarak filmde ki fazla müzik kullanımı ve aşırı oyunculuklar yine hoşuma gitmeyen unsurlardı. Senaryo ise gayet dinamik ve akıcıydı. Sıkıldıysam da sebebi altyazı ve dublaj olayıdır.

Not: Gopo sürümü ile uyumlu altyazının çok farklı bir senkronu var. Elinizdeki sürüm Gopo değilse o altyazı ile izlemeyin. Bir ileriden bir geriden geliyor.
7


default avatar
(9) -
Fellini'nin en usta işlerinden biri. insan doğasında salt iyi yada kötünün olmadığını, her ikisinide içinde barındıran bir yapıya sahip olduğunu Fellini kendi diliyle öyle naif anlatmışki...Bir başyapıt...


default avatar
(61) -
Film Zampano'nun Gelsomina'yı terkettiği yere kadar çok iyi ama ne oluyorsa ordan sonra çok sönük bir sonla bitiyor, onun haricinde Giulietta Masina'nın mimikleriyle müthiş performans sergilediği film.....

Cevaplar (1)
default avatar
(18) -
Sürprizbozan: Göster
9


4
| Bildir


avatar
(91) -
fellinin la strada filmini bu kadar geç bir zamanda izlediğim için kendime öylesine kızgınım ki. gerçek bir başyapıt. anthony quinn ve giulietta masina unutulamayacak bir ikiliyi canlandırmışlar
9


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film