Giriş Kayıt

Kaplanların Pençesinde (1954) Yorumlar


Demetrius and the Gladiators

Yorumlar (1)
avatar
(1583) -
İşte film keyfi veren bir başka güzel eski yapım. (1953) The Robe filminin devamı. Bu filmler Hristiyanlık temalı zamanının en çok izlenen dini-tarihi filmlerindendir.

Dönemin Roma İmparatoru deli Caligula daha önce Robe filminde bahsi olan kırmızı Şalı aratır. Bu şal Demetrius (Victor Mature)'tadır ve şalı saklar, evine gelip şalı arayan bir Roma askerine saldırması sonucu ceza olarak özgürlüğü alınır ve Roma arenasında gladyatör olarak dövüşmek üzere hapsedilir, Messelina (Susan Hayward) ise ahlaksız imparator Caligula'nın amcası Claudius'un karısıdır. Karı koca gladyatör okulunun sahipleridir. Hristiyan olan Demetrius ilahi bir kuvvete sahiptir ve rakiplerini iman gücüyle alt eder. Messelina Demetrius'a hayran olur ve onu dinden çıkana dek ayartır.

Harika bir konu, harika bir yapım, baştan sona merakla izletiyor, ben filmden aldığım zevki tarif edemiyorum, oyunculuklar güzeldi, Susan Hayward'ı izlemek güzel, kendini tanrı sanan kaçık imparator Caligula'yı canlandıran oyuncu da muhteşemdi. Aldığım hızla daha önce izlediğim Robe filmini şimdi bir kez daha izleyip yorum yapacağım. İzleyip yorum yapmadığım tonlarca eski film var, bari bu yorumlar okuyana biraz tarihi film sevgisi katar da izlerler.
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film