Giriş Kayıt
Yorumlar (4)
default avatar
(227) -
Hikaye bence sinemaya çok uygun. Senaryo dalında oskar da almış zaten, diğerleri de sinematografi, yönetmen, kostüm, montaj ve müzik dallarında...sinematografi de iyidir herhalde, hele göl kıyısında Elizabeth Taylor'u arkasından otururken yapılan çekim hafızalarda kalıcı, poster gibi...Akademi ödüllerinde o sene çok güçlü rakipleri var, The African Queen,A Streetcar Named Desire,Quo Vadis, An American in Paris...bu kalabalıktan 6 ödülle çıkması, özellikle yönetmen ödülünü alması tartışılır kanaatindeyim.Bilhassa African Queen ve Streetcar Named Desire filmleri senaryo olarak sinemaya daha az uygun olsa da oyuncularının, dolayısıyla yönetmenlerinin sayesinde iki unutulmaz klasiktir.Tekrar, tekrar seyredilir...zaman onları aşındırmaz.Bu filme de kötü demiyorum ama, seyretmeyen çok şey kaçırmaz...çünkü filmde bişeyler eksik, yavan kalmış...bilmiyorum aslında oyuncu seçimi olarak da çok başarılı...içe kapanık, hassas, kompleksli Montgomery Clift...hayat dolu, şımarık taş bebek Elizabeth Taylor...arka planda, ezik Shelley Winters... herkes tam rolünü bulmuş.Ama dediğim gibi malzemeler mükemmel olsa da, yağı,tuzu eksik kalmiş, şahsen ben suçu aşçıya buldum.
Sürprizbozan: Göster
6


avatar
(1418) -
2013 yılında yazdığım yorum...

1951 yapımı 6 Oscar ödüllü İnsanlık Suçu /A Place in the Sun, George Stevens'ın yönettiği; Montgomery Clift , Shelley Winters ve Elizabeth Taylor'un rol aldığı ,bugün izleyip çok beğendiğim, roman uyarlaması bir romantik/ drama filmi.
Zengin olan amcasının fabrikasında çalışmaya başlayan George, yasak olmasına rağmen işçi bir kızla aşk yaşamaya başlar.
Birgün amcası onu evindeki partiye çağırır. Orada sosyetik güzel Angela ile tanışır ve ondan çok etkilenir. Sevgilisinin hamile olduğunu aynı gece öğrenen George iki kadın arasında bir seçim yapmak zorundadır. Vicdan, aşk , iyi bir yaşam hırsı onun seçimini nasıl etkileyecektir? Umarım genç adam şeytana uymaz diyerek merakla izledim. Bu klasiği daha önce izlemediyseniz, en kısa zamanda izlemenizi tavsiye ederim. Puanım 8,2
8


avatar
(2066) -
Oscarı hakkıyla kazanmış bir film. Montgomery Clift ve Elizabet Taylor, Shelley Winters çok iyi. "Niyetlerimizden dolayı suçlu olur muyuz?" Niyetler, eylemin bir parçası, hatta kendisi olabilir mi? Bir kişiyi öldürmeyi dilemekle, kazaen o kişi öldüğünde suçlu olunur mu? Düşünce, eyleme geçmese bile yargılanabilir mi?... gibi hukuki, felsefi sorulara yol açan bir film. Son derece gerçekçi anlatımı var. 9.


avatar
(727) -
Klişe ama beni etkilemeyi başardı. Sonuç itibariyle neler yaşanacağını tahmin edebiliyorunuz. Bu açıdan bir Hitchcock değil. Öyle bir iddiası da yok zaten. Theodore Dreisers'in 'An American Tragedy' novellasını alıp filme uyarlamışlar. İşin ilginç yanı hikaye Chester Gillette isimli bir adamın gerçek hayatından alınmış. Filmin kadrosu da iyi oyunculardan oluşuyor, hele Elizabeth Taylor gençliğinde çok tatlı bir kızmış. Woody Allen Match Point filminle bu yapımdan esinlenmiş olabilir diye düşünüyorm. Filme zamanında 6 Oscar verilmiş.
Saygılar
7


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film