Giriş Kayıt
Yorumlar (5)
avatar
(805) -
Gülse Birsel'in önerisi üzerine açtım, izledim.
Birisine önerecek kadar sevemedim filmi.
Esneye esneye sonunu zor getirdim.
6


default avatar
(174) -
Yüksek sosyetenin gerçek yüzünü deşifre eden bu film gişede başarısız olmuş ve ikinci kez yayınlama girişimi filmin bir süre yasaklanmasına bile yol açmış. 49 dk lardaki av partilerini görünce zevkleri için neler yaptıklarını, sosyal ilişkilerinde saçmalıkları görünce onların hayatı bu muydu diyeceksiniz. Roma medeniyeti neden yıkıldı ise 2. Dünya savaşı da dünyada neden çıktıya cevaplar bulabiliriz. Film zamanı itibarıyla eksiklerine rağmen bakılıyor.
Atlantik'i 23 saatlik bir uçuşla geçip inanılmaz bir iş başaran pilotun başına gelenler için tek bir söz yüksek sosyetenin fikri yapısını açıklıyor. "O bir kazaydı." Ne kadar basit ... Tavsiye konusu eski film meraklısına hitap eder.
7


default avatar
(35) -
Yeterli bir eleştiri olduğunu düşünmüyorum.
Sürprizbozan: Göster
Belki de Hitler bu filme denk gelmiş ve buna tepki olarak Fransa' yı işgale kalkışmıştır kim bilir Gülücük (şaka)
5


avatar
(139) -
Filmin sonunda
Sürprizbozan: Göster
için yapılan yorum, burjuvazinin o bencil bakış açısını çok iyi yansıtmaktadır.
Sürprizbozan: Göster
7


default avatar
(13) -
İki açıdan alkışı hakeden bir başyapıt. İlki Renoir çekimleriyle adeta sinema dersi veriyor ikincisi ve daha önemlisi ise cesaretinin ilk gösterildiği dönemde büyük ilgiye mazhar oluşu... Film burjuvaziyi yeren yerin dibine sokan birçok büyük sinema eserine de öncülük etmiştir. 2. dünya savaşı öncesinde Fransız burjuvazisini ve uşaklarını her sınıfın o şato sahiplerinin koyduğu kurallara göre oynaması üzerinden acı bir komedi diliyle ele almış yer yer güldürürken düşündürmüştür de...
9


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film