Giriş Kayıt
Yorumlar (2)
default avatar
(302) -
Marlene dietrich ve james stewart'ın rol gereği karakterleri, seyircinin asabını bozacak şekilde yazılmış. Ikisi de bu rollerin altından başarıyla kalkmışlar fakat ben öykünün kendisini sevmediğim için filmi de seyrettikten sonra hemen sildim. Hikâye ve dolayısıyla karakterler biraz daha sert ve ciddi olsalardı, benim için, muhteşem bir film olurdu ama olmamış işte.
4


avatar
(396) -
Bu James Stewart'ın bir tane mi kötü filmi olmaz? Arka Pencere, Şahane Hayat, Mr. Smith Washington'a Gidiyor, Kahramanın Sonu ve (özellikle) Harvey filmlerinde gönlümü fethetmiş olan ve rol aldığı her sahneyi bana gözümü kırptırmadan izleten James Stewart bu filmde de rolünün hakkını vermiş ve sakin, soğukkanlı, ama donanımlı ve ne yaptığını iyi bilen kahramanı çok iyi canlandırmış.

Film 1939 yılı yapımı ve eski siyah-beyaz filmlerin (bana göre) şimdikilerden senaryo, kurgu, hikâye işlenişi, rol dağılımı, oyunculuk gibi konularda binlerce kat daha iyi olduğunun ispatı. (Böyle filmlerin başına bir oturuyorsunuz, bitmeden kalkamıyorsunuz; üstelik her sahneyi susuzluğunuzu giderircesine içmek istiyorsunuz. Filmin sonunda kafanızda şüpheli bir nokta kalmıyor, zira bir sahnedeki kafaya takılabilecek bir olayı, bir ayrıntıyı, bir repliği mutlaka başka bir sahnede toparlıyor, bağlıyor, çözüme kavuşturuyorlar.) Bu açılardan film bana gayet iyi bir seyir zevki sundu. Bu tarz filmlerden hoşlananların görmek isteyebileceği ve şans verebileceği bir film olduğunu düşünüyorum. Filme getirebileceğim tek eleştiri sonunun biraz aceleye gelmiş olması. Filmin sonu biraz daha uzun tutulabilir, gelişim daha yedirerek, benimsetilerek aktarılabilirdi. Elbette bu hâliyle de film değerinden fazla bir şey kaybetmiyor ama baştan itibaren ilmek ilmek işlenen konu ve ağır ağır artan heyecan bir sonuca varırken bu sonucu da yavaş yavaş anlayarak, kavrayarak yaşayabilirdik. Belki ben izlerken öyle düşündüğümdendir ve başka izleyiciler bu final gelişimini daha beğeneceklerdir, bilemiyorum. Ama filme getirdiğim bu kişisel küçük eleştirimin dışında şunu tekrar söylemek isterim ki; James Stewart'lı "Kovboy ve Yosma / Destry Rides Again" benim izlerken çok keyif aldığım bir film oldu.
8


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film