Giriş Kayıt
En çok beğenilen yorumlar
avatar
(360) -
Charles Chaplin bu filmle Endüstri - polis ve devlet eleştirisini büyük bir başarıyla gerçekleştiriyor ( ağır politik bir eleştiri filmi olmadığını beyan etsede filmi izlediğinizde sınıf ayrımcılığına başkaldırdığını göreceksiniz ).Ne de olsa Amerikan hükümeti tarafından devlet düşmanı ilan edilen bizim komik adam ekonomik bunalımlar içerisinde eleştirilere göğüs gererek bu başyapıtını tamamlıyor.
Sürprizbozan: Göster

Bize de izlemek ve Chaplin sinemasını saygıyla alkışlamak kalıyor.pek çok sinema eleştirmeni ve araştırmacısı tarafından, bir dönemin sosyal gerçekliğini ve bu gerçeklik doğrultusunda insan doğasında yaşanan dönüşümü gözler önüne sermesi ve bu sayede "modern insan" kavramının ortaya çıkmasını sağlayan dinamikleri anlamamızı sağlaması noktasında önemli bir film olarak görüldü.
10


avatar
(4239) -
Filmin diğer bir adıda Globalleşen dünyada MODERN KÖLELİK olabilir ...

Chaplin bu filmde ince göndermeler ile dünyanın büyük endüstriyel firmalarına büyük eleştiriler getirmiştir ki bunda da fazlasıyla haklıdır.
10


avatar
(2066) -
Her zaman değerini koruyacak bir klasik. Mutlaka izlenmeli.


Yorumlar (38)
avatar
(8407) -
Chaplin yine güzel, yine özel… Sevenleri için bulunmaz nimet, çocukken izlediğim ama unuttuğum bir filmdi, kabloluda denk gelince asla affetmem diyerek geçtim karşısına… Hapiste giydikleri kot takım ne kadar kaliteli ve tarz duruyor değil mi, ilgimi çekti. İyi seyirler dilerim.


default avatar
(70) -
Muhteşem bir yapım. Büyük buhran döneminin kapitalist sistemini müthiş anlatmış. Ben bu yapımı izleyip de sıkılacak insan olduğunu düşünmüyorum. Çok akıcı, eğlenceli, çoğu yerde güldüren, yer yer hüzünlendiren ama sonda insana pes etmemeyi aşılayan hiçbir zaman unutulmayacak bir klasik. Film siyah beyaz olmasına rağmen Paulette Goddard'ın güzelliği anlaşılıyor.
10


avatar
(817) -
Çoğu Chaplin filmi gibi süper akıcı, eğlenceli. Eleştirel, sistemsel şeyler umrunuzdaysa onlar da var içinde. Çok iyi film.
9


avatar
(159) -
Chaplin bu filmle gelecek yüzyılın bile yeni keşfedeceği teknikleri o zamandan kullanması sinemanın yaratıcılarından olduğu gerçeğini bir kez daha ortaya çıkarıyor. Chaplin’in seyirciyi içine çeken tepki ve mimikleri ileride daha yeni keşfedilecek tekniklerin o zamandan yapıldığını gösteriyor.Bir filmden daha fazlası olan Modern times’ta herşeyi bulabileceğiniz senaryosu ile chaplin in dünyası o kadar gerçekçi oluyor ki her şeyiyle bir başyapıt haline geliyor.
10


avatar
(366) -
O dönemden yıllar sonrasına devam edecek bir anlayışın,düzenin adına ne derseniz deyin eleştirisel bakış açısıyla ela alan ve bunu çok iyi beyaz perdeye aktaran inanılmaz biri o dönemin imkanlarıyla bunu yapabilmiş olması bile başlı başına etkilenmemize yeter. Bütün filmleri çok iyidir. Hepsini izlemenizi öneririm.
9


avatar
(34) -
charlie chaplin bir deha.filmleri sadece komik sessiz filmler olarak adlandırmak içinde barındırdığı politik taşlamalara haksızlık olur.devrim sineması kapsamında bile ele alınabilir.kapitalist ve faşist düzeni yere çalan filmler.harika


avatar
(317) -
Bir filmi her zaman çekildiği yıla göre yorumlamak bana daha sıcak gelmiştir. Bu filmi de aynı standartlar içinde gözden geçirince tam bir şaheserdir...
8


avatar
(511) -
Chaplin sen ne yetenekli bir insansın öyle. Oyunculuğundan tut yönetmenliğine. Yaptığın müzikten tüt hayal gücüne. Bu adam gerçekten sessiz sinemadan nefret duyan kişiye bile sessiz sinemayı sevdirir. Hikayesini, fikrini ekrana öyle bir geçiriyor ki sıkılmanızın imkanı yok. İzleyenleri güldürüyor olmasını bırak bazı sahnelerde germeyi bile başarıyor. Chaplin bu filmle sessiz film devrimine, berduş karakterine veda etmiş, ki bence çok yerinde bir film olmuş. Bu film hem hicivi, hem slapstick komediyi hemde melodramı ele alıyor. Bu film daha sonra gelecek olan filmlere öncülük etmiş. Bu film Chaplin'in anıtıdır ve Chaplin gerçekten ayakta alkışlanmayı hak eden bir insan.
9


avatar
(105) -
Nedendir bilmiyorum ama sürekli ertelediğim bir filmdi ve sonunda izlemek bizede kısmet oldu.Açıkcası ben aradığımı buldum gayet güzel eğlenceliydi kısacası böyle uzun uzun yazma havamda değilim tavsiye ediyorum
8


avatar
(114) -
Unutulmasın ki ilk sesli filmin üstünden tam dört yıl sonra, 1931 yılında sessiz film olarak "City Lights" filmini yapmak adeta bir meydan okumadır. 1936 yılında ise "Modern Times" ile bir tane daha yapmak, neredeyse on yıl sonra seyircilerin sesli filmlere alıştıkları ve sessizleri unuttukları bir zamanda, tamamen sapkın bir hareket olarak hatırlanacak. "Modern Times" Chaplin gibi tekrarı olmayacak bir insanın son "sessiz" son "tramp" karakterini yaşattığı film oluşu ise hüzünlü bir şarkının tam o anda duyguları destekleyicisi gibi benim için. Film sonunda Charlie Chaplin ve “Tramp” karakterinin gün batımına doğru belirsiz ama umut dolu bir geleceğe yürüdüklerini gördüğümde, kalbimde ne kadar önemli bir yeri olduğunu daha iyi anladım. İyi seyirler..
9


avatar
(42) -
Günümüzde özel sektör işçilerinin bol bol yaşadığı durumu mizah ile beraber aktarmış bir film dünya sinema tarihinin en iyilerinden oldu benim için izledikten sonra


avatar
(19) -
Bu klasiği sinemada izleme fırsatı veren Başka Sinema ekibine teşekkürler
10


default avatar
(488) -
Charlie Chaplin'in ünlü Modern Times filmini sonunda izleyebildim. Aslında bu film, Chaplin'in izlediğim ilk filmi. Güzel bir başlangıç oldu filmografisi için. Film hakkında da şunu diyebilirim, bugün her ne kadar o zamanın etkileyiciliğini vermese bile, o samimiyeti, komikliği hissedebiliyorsunuz. Basit ama izlemesi eğlenceli bir film. Üstelik modern hayatın yaşadığı ekonomik ve toplumsal sorunlar için de güçlü bir eleştiri yapmış. Yani kısacası her ne kadar fazla etkileneceğinizi düşünmesem de 1930'lu yılları düşünüp, o zaman böyle bir filmin ortaya çıkışını hayal ederseniz, bu filmi daha çok takdir edersiniz. İzlemesi eğlenceli bir filmdi, tavsiye ederim. 7.9/10
7


avatar
(817) -
Ben takmam fazla eleştiriymiş mesajmış göndermeymiş. Seyir zevkine bakarım. Çok komik sahneler vardı baya güldüm. Açın izleyin işte Çok Mutlu
9


avatar
(811) -
"Filmin diğer bir adıda Globalleşen dünyada MODERN KÖLELİK olabilir ..." (alıntı-Divxteam)
İnsanın nasıl makinalaştığı, makinalaşan dünyada sömürülen insanın "insan" olduğunun unutulduğu nefis tasvir edilmiş Charli Chaplin'in oyunculuğunda...
7


avatar
(214) -
Charlie Chaplin 1930'lı yıllarda yapmış olduğu bbu filmlegünümüzde bile hala ders çıkarabileceğimiz bir yapıt ortaya koymuştur.Neredeyse hiç konuşma sahnesi olmadan izleyici bu kadar güldürebilen başka biri daha yoktur herhalde. Benim aklıma bu dönemden Rowan Atkinson filan geliyor ama Charlie hepsinin atasıdır. Mükemmel bir gülldürme yeteneği var.
9


default avatar
(12) -
Şarlo topragın bol olsun Kapitalizmin karşısında şöhret olmak bile bir şey ifade etmiyor Ya bu bozuk sistemi översin tasmalı köpegi olursun yada Charlie Chaplin bile olsa sistemi eleştirdiginde devlet ve halk düşmanı olursun Kapitalizimde insan degeri yoktur Vicdan utanma acıma iyilik vefa tamamen son sırada yada onların lugatında yoktur Hangi insan Charlie Chaplinin 1936 yılında çevirmeye cesaret ettigi filimleri bugün çekebiliyor Ruhun şad olsun yerin cennet olsun Şarlo Önünde saygı ile egiliyorum
10


avatar
(422) -
Özellikle fabrikada çalıştığı bölümlerde kahkaha atarak güldüm. Gerçekten inanılmaz bir oyuncu. Saygılar
7


avatar
(220) -
İzlerken hiç ama hiç bitmesin dediğim, çoğu yerde gülmekten karnıma ağrılar sokan, müthiş bir Charlie Chaplin oyunculuğu izlediğimiz bir başyapıt.
10


avatar
(418) -
Tatbikat, sözden üstündür...

Akıl dolu bir film. Charles Chaplin yine harika bir işe imza atmış. Filmi keyifle izledim. Zeka unsuru resmen adam. Dur durak bilmeyen, komik, insanı bazı anlarda düşünmeye sevk eden, ince elenip sık dokunmuş bir şaheser sizlerle. İzleyip arşivinize kesinlikle dahil etmelisiniz.
10


‹ Önceki 1 2 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film