Giriş Kayıt

Jeanne d'Arc'ın Tutkusu (1928) Yorumlar


La passion de Jeanne d'Arc

Yorumlar (8)
avatar
(206) -
Hayatımda izlediğim en berbat oyunculuğa sahip filmdi. Sebebi oyuncular değil yönetmen bence. Bir şey denemiş ama olmamış. Sanki oyunculuk dersine yeni girmiş rol yapmaya çalışan amatör öğrenciler gibiydiker. Sırf IMDB 250 listesini tamamlamak için izledim ama bu listedeki filmlerin bazıları hakikaten çileden çıkarıcı. TA 250 listesi bundan onlarca kat daha kaliteli
4


avatar
(10) -
36 yaşındaki Falconetti, kendisine inanan insanları bir araya toplayarak, bir ordu kurarak, savaşları kazanarak ve kaleleri ele geçireren ingiltere'yi zor durumda bırakan 19 yaşındaki köylü kızı Joan of Arc ile tezat oluşturuyor. Maria Falconetti oyunculuğunda o tutkudan yoksun ve çoğunlukla Rönesans azize tablolarını andıran pozlar verir ve gözünü dikip bakar. Papa'nın Joan of Arc'ı aziz ilan etmesinden 8 yıl sonra çekilen bu film, daha çok dine vurgu yapıyor ve Joan of Arc'ın şehadet yolculuğuna odaklanıyor.
7


default avatar
(222) -
izlediği ilk sessiz fimlerden, Böyle yapımları izleyince his bakımından garip oluyor insan. 100 yıl öncesinde insanların yaşadıkları, hayatın önemi, duygular anlamak gerçekten garip bir duygu. listesinde yavaş yavaş bitime doğru geliyorum. Bu film de bu açıdan eşssiz bir noktada


avatar
(396) -
Hayatımda izlediğim en güzel fimlerden biriydi. O yakın çekimler bambaşka bir sanattı sanki. İlk saniyesinden itibaren sonuna kadar gözümü kırpmadan büyülenmiş gibi izledim. Çok, hem de çok etkileyici.
9


default avatar
(8) -
Dreyerin başyapıtı. ne ordet ne gertrud ne vampyr ne de day of wrath bu kadar tüyleri diken diken etti.
10


avatar
(358) -
Ortaçağın son demlerinin yaşandığı zamanlarda İngiltere ve Fransa arasında sürmekte olan 100 Yıl Savaşları'nda ülkesi adına yaptığı manevi katkılardan dolayı ve de tarzı/sonu/sonradan hatırlanışı ile tarihe geçmiş Jan Dark'ın öyküsü.(son zamanları desek daha doğru)

Sessiz sinema döneminde çekilmiş filmde yönetmen, makyajsız oyunculara yaptığı yakın çekimlerle birlikte yüzleri/duyguları ayrıntılı bir şekilde yansıtma yolunu seçmiş ve bir ilk'e imza atmıştır.

Negatifleri iki kez yanması, sansüre uğraması, yasaklanması gibi nedenlerle bir türlü gösterime girememiş filmin ismine benzer 'çileli' bir öyküsü vardır aynı zamanda.
9


avatar
(39) -
Sessiz sinemanın en iyilerinden..
film, gücünü enfes diyaloglarından alıyor..8/10
8


default avatar
(186) -
Yakın çekimler. Mimiklerle dans eden bir yönetmen Drayer. sinema tarihinde bir çok ilki yapan bir film. Çok etkileyici. Üzerinden yüzyıllarda geçse de etkisini hiç kaybetmeyecek.
10


‹ Önceki 1 Sonraki ›
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film