Giriş Kayıt

Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge (2020)


80 dk
7.3
  • 146/ 10
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
7.3/10 puan 194 kullanıcı oyladı
Yönetmen:
Ülke:
Rating:
7.4
Vizyon Tarihi:
12 Nisan 2020 (ABD)
Dil:
İngilizce
Çekim Yeri:
Chicago, Illinois, ABD
Nam-ı Diğer:
Ölümcül Dövüş Efsanesi: Akrebin İntikamı
300 kişi izledi 66 kişi izleyecek 8 kişinin favorisi 30 takip
Özet
Ed Boon ve John Tobias tarafından yaratılan dünya çapındaki başarılı oyuna dayanarak, Mortal Kombat Efsaneleri: Akreb'in İntikamı, Outworld ve Earthrealm'in şampiyonları arasında yüz yılda bir düzenlenen turnuvaya ışık tutuyor. Tüm Dünyanın ve vatandaşlarının kaderini belirleyecek bir rekabet. ( Alıntı ) - Gönderen: denisilin
Yorumlar
4 yıl önce
avatar
Şimdi bayanlar ve baylar. Mortal Kombat'ın gerçek fanlarından olarak yazıyorum. Aslında sayfalarca yazabilirim ancak haliyle kısa tutmak gerekiyor.

Yıl 1992-1993. Çok küçüğüm. Ama bir şekilde atari salonlarıyla tanışmışım. O zamanlar Atari salonlarının atmosferi efsaneydi. Yaşayanlar bilir. Henüz Sega Genesis'ler falanda tabi ülkemizde çıkmamıştı. Bu nedenle atari salonlarına giderdik. Arcade konsollarda ayakta oynardık ve o joystick takımı falan oyunu oynamak için çok elverişliydi. Jetonu atınca çıkan kredi seside unutulmazlardan tabii. Günümüzde birçok arcade konsollara çıkan oyunlar hala yaşatılıyor. Mortal Kombat'ta bunların başını çekenlerdendir.

Bu dövüş oyununu bu denli başarılı kılan belkide Fatality unsurudur. O zamanlar diğer dövüş oyunlarında böyle rakibini öldürmek için bir seans yoktu. Oyunun diğer serilerinde Brutalaty, Friendship, ve Animatlity gibi güzel eklemelerde oldu. Böyle böyle oyun günümüze kadar geldi. Oyunun yaratıcıları Ed Boon ve John Tobias'tır. Yapımcı firma ise Midway'dir.Zaten Midway'in en iyi ve en çok satan oyunudur. Artık kuruluşu 1950-60'lara dayanan Midway firması günümüzde yok. Altta ipi hangi firmanın devraldığını göreceksiniz.

Oyun o kadar popüler oldu ki 2 adet sinema filmi çekildi. Filmlerin birincisi idare edecek gibi olsada ikincisi gerçekten kötüydü ve gişede battı. Çünkü bizim gibi fanlara film istediğimizi veremedi. Ve 1994'ten bu yana hala bir Mortal Kombat filmi çekilmedi. 2011 - 2013 yılları arasında Mortal Kombat: Legacy adlı 2 sezonluk bir dizi yapıldı ama o da olmadı. Birde bundan çok çok önce Mortal Kombat: Konquest adlı TV dizisi ve Mortal Kombat: Defenders of the Realm adlı çizgi film vardı. Başka yapımlar da var tabii ama hepsinden bahsedemeyiz tabi...

Oyuna geri dönecek olursak bir yere kadar oyunu başarıyla getirdiler ancak bir yerden sonra oyunda eski gizemini ve yeteneklerini yitirdi. Mortal Kombat 8 Armegeddon sürümüyle oyunu final yapmak istediler ve yaptılar. Ancak oyunun sadece sinematikleri güzeldi. Diğer öğeler bomboştu. Artık bende oyundan ümidimi kesmiştim. Ta ki Warner Bross firması oyunu hakların satın alana dek.

Warner Bross, Netherrealm Studios firması altında bu oyunu tekrar geliştirdi. Bu firmada isimini yine oyundaki yeraltı veya cehennem aleminden alıyor. Başında yine Ed Boon vardı ve Mortal Kombat 9 piyasaya sürüldü. Bu zamana dek (yanlış hatırlamıyorsam Mortal Kombat 4'ten sonra oyun PC'lere çıkmıyordu) sadece TV konsollarında vardı. Mortal Kombat 9 ile birlikte oyun PC içinde piyasaya sürülmeye başlandı ve ilk defa oyunun (Shaolin Monks'u saymazsak) story modu vardı. Bu sefer olmuştu. Oyun eski ruhunu kazanmıştı. Yine dünyada çok tutuldu ve artık Mortal Kombat'ın dirileceği ve patlama yapacağı sürüm olan Mortal Kombat X çıkmıştı. Bu animedeki kemik kırılma sahneleri Mortal Kombat X'teki (bilenler bilir) X-Ray modundan esinlenilmiş. Kan ve vahşet daha çoğaldı. Aynı zamanda Mortal Kombat X mobil olarakta telefon ve tabletlerimizde yerini aldı ve konumunu iyice sağlamlaştırdı. Oyunu bilmeyen bir çok kişide böylelikle oyunu tanımış oldu. Yeni jenerasyon direkt Mortal Kombat X'ten başlamıştır oyuna. Olsun bu da güzel. Şu an günümüzde Mortal Kombat 11 mevcut ve oyun gayet iyi. Sabırsızlıkla 12'li bekliyorum. Animeye geri dönüyorum.

Bu animeyi görünce çok heyecanlandım. Çünkü 2021'de oyunun yeni bir filmi çıkacak diye biliyorum. Warner Bross bu animeyle nabız yokluyor diye düşünüyorum. Film yapımcı, senarist aynı zamanda yönetmen olan ve Testere, Furios 7, Insidious, Aquaman gibi bir çok ünlü filmden tanıdığımız James Wan’a emanet. Daha öncede böyle olaylar oldu ama film hep ertelendi. Umarım bu sefer ertelenmez.

Son olarak animeye dönünce izlemesi keyifliydi. Mortal Kombat’ta ki kan ve vahşet unsurlarını içeriyordu. Ancak her şey çok çabuk oldu. Bazı yerlerde tutarsızlıklar vardı. Karakterlerimiz olması gerektiğinden güçlüydü mesela.Gülücük
Sürprizbozan: Göster
Buna neyse deyip geçeceğim artık. Bittiği yerden anlaşıldığı üzere devamı olacak. Muhtemelen orada diğer karakterleride göreceğizdir. Bir çok yerde gönderme vardı. Liu Kang bir Shaolin Monk olduğu için inceden bir Shaolin Soccer yaptı. Olumsuz konulardan biri de Scorpion’un yeterince hakkı verilmişken Sub-Zero ise çok hafif kaldı. Gerçi Sub-Zero ile ilgili farklı meseleler var. Ondardır belki. Şimdi o konuya girersek için içinden çıkamayacağız. Daha anlatacak çok şey var ama burada kesiyorum.


Uzun oldu biraz. Kusura bakmayın. Sevince böyle oluyor Gülücük

Oyunla ilgili çok detay bilgidiğimden ve konunun derinliğine inilmediğinden 5 puan vereceğim.
4 yıl önce
avatar
Beklentimin üstündeydi. Orjinal filmden esinlenmiş sahneler vardı güzel bir harman olmuş. Scorpion'un sahneleri çok iyidi, ölüm sahnelerindeki vahşet seviyesi bir mortal kombat filminden beklenen türdeydi. İlginizi çekerse size orjinal film hakkında birşeyler anlatmak isterim.

İlk oyun piyasaya çıkıp street fighter kadar popüler hale gelince Lawrence Kasanoff Midway'e gidip film projesini anlatıyor, oyunun yapımcıları ed boon ve john tobias'ın pek ilgisini çekmiyor 5 ay süren bir ısrarın sonunda Midway'i ikna ediyor fakat hiç umutları ve ilgileri olmayarak onay vermişler kendi oyunlarının film haline getirebileceğine pek inanmamışlar. Kasanoff daha sonra New Line film şirketi ile görüşmeye gidiyor, film şirketinin de pek umudu olmayarak zorla ikna oluyor ve Kasanoff'a 10 milyon dolar bütçe veriyorlar. Kasanoff düşük bütçeyle filmi çekebilecek bir yönetmen arıyor ve henüz birkaç kısa film dışında hiçbir projesi olmayan Paul W.S. Anderson ile anlaşıyor. Filmde birkaç ünlü isim oynatmak istemeleri sebebi ile Raiden rolü için ilk olarak Sean Connery'ye teklif götürüyorlar ama adam projeyi anında reddedip pek umursamamış. Kasanoff Raiden rolü için karizması olan bir isim aramış ve 2. teklifi İskoçyalı filmini çok sevmesinden dolayı Christopher Lambert'a götürmüş. Lampert Raiden rolüne bayılmış ve büyük bir hevesle teklifi kabul etmiş. Johnny Cage karakteri için teklif götürülen ilk isim Jean-Claude Van Damme. Çünkü zaten oyunun yapımcıları olan Ed Boon ve John Tobias Johnny Cage karakterini Van Damme olarak yaratmış hatta ilk oyundaki görseli için de Van Damme'dan istekte bulunmuşlar zamanı olmadığı için çekimlere gelememiş. Johnny Cage'in o meşhur bacaklarını açarak eğilip kasık bölgesine attığı yumruk hareketini Van Damme'ın Bloodsport filminden almışlar. Her neyse Van Damme'a aynı sırada Street Fighter filmi için Guile rolü gelince o rolü tercih etmiş. Sonya Blade karakteri için anlaşılan ilk isim Cameron Diaz. Çekimlere Diaz ile başlamışlar fakat ayak bileğinden sakatlandığı için projeden çıkmak zorunda kalmış. Liu kang rolü için anlaşılan ilk isim Brandon Lee fakat Lee'in ölümünden sonra görüşülen bazı isimler Jason Scott Lee - Ernie Reyes Jr - Russel Wong - Dustin Nguyen ve rolü alan Robin Shou. Bu isimlerle 10 deneme yapılmış hem oyunculuk hem dövüş sahneleri denemeleri sonucu Robin Shou seçilmiş. Paul W.S. Anderson'ın dövüş filmi çekimine dair hiçbir bilgisi ve tecrübesi olmamasından dolayı daha önce Jackie Chan filmlerinde oynamış olan Robin Shou dövüş sahnelerinin nasıl olması gerektiği konusunda Paul W.S. Anderson'a yardım etmiş. Kensininde birkaç sahnede vücudunun bazı noktalarında kemik kırılması olmuş kırık kemikle tamamlamış bazı sahneleri. Proje defalarca düşük bütçe, New Line'ın umursamazlığı dolayısı ile iptal noktasına gelmiş fakat rolünü fazlasıyla benimsemiş ve filmin tamamlanmasını arzulayan Christopher Lambert tüm oyuncularla yakından ilgilenmiş,moral vermiş ve Thiland çekimleri sırasında film ekibinin masraflarını kendi cebinden karşılamış. Ayrıca kendi rolünün repliklerini kendisi yazmış.
Fazla uzatmayayım bu filmden önce Street Fighter gösterime girip hiç ilgi görmeyince projeye olan umutlar biraz daha düşmüş ve oyunun fanlarına gösterilmek üzere filmden birkaç sahneyi kapalı gösterimle çok sayıda fana izletmişler. Fanlar sahnelere bayılmış, çok beğenmişler bunun üzerine New Line projeyi biraz daha ciddiye alıp ekstra birkaç milyon dolar daha bütçe vererek filmi daha iyi hale getirmişler. Goro'nun sahneleri için animatronic robot yapılıyor, sırf bu robota 1 milyon dolar civarlarında para harcanmış. 40 kilo ağırlığındaki üst bedenden ibaret robot mekanizamayı bir kişi üzerine giyerek çekmişler. Alt beden insan üst taraf robot mekanizması şeklinde çekilmiş. Öyle böyle çekimler bitiyor film gösterime giriyor ve 12 milyon dolar bütçeyle çekilmiş film hasılat yaparak 114 milyon dolar kazandırıyor. New line hemen 2. filmi yapmak istiyor fakat Kasanoff ve Paul W.S. Anderson New Line'ın 2.film için olan isteklerini beğenmeyip kabul etmemeleri ile projeyi reddediyorlar. 2. filmi farklı bir producer ve direktör ile yapıyorlar.

Yeni film projesi ise hala devam ediyor, takip edenler vardır oyuncu kadroları belli oldu, çekimler devam ediyordu. Güzel bir cast oluşturdular umarım filmi iyi çekerler projeye yazık olmaz
4 yıl önce
avatar
film diye izleyeyim dedim çizgi film çıktı Gülücük mortal kombat klasiği kan her sahnede fazlasıyla mevcut. finish him ve fatalityler gayet tatmin ediciydi.
Mortal Kombat Legends: Scorpion's Revenge Altyazıları

Türkçe Altyazılar

Dil
CD
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
1
23.976
2,848
YOL0W
4 yıl önce
1
23.976
8,075
CMRG / EVO / FGT / GalaxyRG / MkvCage / RARBG / RMTeam / XVID / YTS.MX
4 yıl önce

İngilizce Altyazılar

Dil
CD
Çevirmen
Fps
İndirme
Gönderen
1
23.976
215
CMRG / EVO / FGT / GalaxyRG / MkvCage / RARBG / RMTeam / XVID / YTS.MX
4 yıl önce
1
NETRip
23.976
539
CMRG / EVO / FGT / GalaxyRG / MkvCage / RARBG / RMTeam / XVID / YTS.MX
4 yıl önce
  • İyi
  • Yeterli
  • Yetersiz
  • Değerlendirilmedi
  • Kaynak Altyazı Bekleniyor
  • Arşiv
Forumdan Benzer Başlıklar
Türkçe Altyazı © 2007 - 2024 | hd film